slot

VK Sportphoto

Europees

Slot over loting: "Een aantal ploegen die sterker waren dan Shakhtar"

StanV1908

Vrijdagmiddag werd Feyenoord in de achtste finale van het Europa League-toernooi gekoppeld aan Shakhtar Donetsk, dat de heenwedstrijd in Polen zal spelen. Enkele uren later ging trainer Arne Slot tijdens de persconferentie nader in op deze loting. 

“Er zaten alleen maar sterke en goede ploegen in, en mooie ploegen. Nu spelen we ook tegen een sterke tegenstander, maar die spelen niet in eigen land, zoal je weet", vat Slot de loting kort samen.

Het gegeven dat de heenwedstrijd niet in Oekraïne, maar in Polen gespeeld wordt, zal niet in het voordeel werken van Shakhtar Donetsk. "Het is natuurlijk verschrikkelijk, de reden waarom dat is, maar het lijkt me dat iedereen graag thuis speelt. Omdat je dan je supporters achter je wilt hebben staan. En als je dan in een ander land speelt zal, naar ik aanneem, dat stadion wel niet vol zitten met supporters voor Shakhtar. Dus dat lijkt me aan de voorkant, dat dat geen nadeel is voor de uitspelende ploeg.”

In Rotterdam is er niet bijster veel bekend over de aanstaande Europese opponent, hetzelfde geldt voor de Slot. “Wat ik van ze weet, toen De Zerbi (nu Brighton red.) daar nog zat, is dat ze fenomenaal mooi voetbal speelden. Maar dat was én met andere spelers én met een andere trainer. Ik heb ze jongstleden heel weinig zien spelen. Ook gister heb ik niet op die wedstrijd afgestemd."

De Feyenoord-coach weet desondanks dat de Oekraïners een sterke ploeg hebben, maar dat dit niet de allerzwaarste loting is. "Stade Rennais (tegenstander van Shakhtar in de tussenronde red.) was tegen ons in de voorbereiding wel indrukwekkend, daar verloren we van. Daar wisten zij tegen door te komen dus het zal ongetwijfeld een goede ploeg zijn. Maar ik denk ook dat er een of twee ploegen in zaten die, bij voorhand althans, nog een stukje sterker waren dan Shakhtar."

Omstandigheden

"Ja, natuurlijk is dat jammer, maar de reden erachter is nog veel vervelender", zegt Slot herhalend over de situatie rondom Shakhtar, dat niet in eigen land kan spelen. "En vervelend dekt dan de lading by far nog niet. Het is een mooi affiche, in de 8e finale. Dat is natuurlijk mooier als dat in volle stadions gespeeld wordt. Dat zal, naar ik aanneem, nu niet zo zijn. Tenzij er allemaal Feyenoorders naar toe gaan hé. Oh nee dat mag niet…", grapt de trainer van Feyenoord, die daarna snel nog een disclaimer aan zijn uitspraak toevoegt: "Dat ís niet de bedoeling."

Tenslotte laat de oefenmeester weten te balen van het beperkte aantal supporters dat bij de wedstrijd in De Kuip aanwezig mag zijn: "Ook dat is jammer. Voor de spelers die op het veld staan, voor de mensen die er elke wedstrijd bij zijn. Want dat hele vak dat leeg is; die zijn natuurlijk niet met z’n alle verantwoordelijk voor dat dat hele vak leeg moet zijn. Maar dat zijn de regels die er zijn. Als je je daar niet aan houdt, en meerdere keren niet aan houdt, dan zijn dit de straffen die de UEFA uitdeelt. Het kan ook niet als een verrassing komen, omdat we het ook al eerder hebben meegemaakt."

Delen

Reacties

Bij het horen van de loting schrok ik behoorlijk. Shakhtar Donetsk had een aantal jaren een verschrikkelijk sterke ploeg, er was heel geld geïnvesteerd in het elftal. Gedragen door meerdere Braziliaanse spelers.
Veel van de buitenlandse spelers blijken vertrokken te zijn door de oorlog in Oekraïne.
Maar er blijkt toch nog een sterk elftal over te zijn, met slechts 5 buitenlanders. In de tussenronde werd donderdag na strafschoppen gewonnen van Stade Rennes, da's zeker geen kattenpis.
Een mooie tegenstander, maar mogelijk mee et perspectief om nog een ronde verder te komen.
Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik kijk uit naar de dubbele ontmoeting met de Oekraieners