yv21121506006

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Woord 'kampioenschap' valt hier niet vaak"

Stan

Nu Feyenoord na een zwaar programma nog steeds lijstaanvoerder is, gaat het in de media steeds vaker over een Rotterdams kampioenschap. Arne Slot vertelt in de persconferentie van vrijdagmiddag dat ze daar bij de club echter niet zo mee bezig zijn. 

Hans Kraay jr. vraagt namens ESPN of de term 'kampioenschap' al vaak wordt uitgesproken binnen de club. “Dat woord valt hier niet zo vaak. Ik weet niet of dat bij de club Feyenoord past", antwoord Slot daar op. "Lang hebben wij er ook niet over kunnen praten, omdat wij eigenlijk geen onderdeel waren van de titelrace. Waar we vorig jaar, toen we in de ArenA speelden, toch nog stiekem even keken van: ‘als we deze winnen hoe staan we er dan voor’. Maar het was al vrij snel duidelijk dat we daar kansloos voor waren.”

Dat dat nu anders is, verandert voor de trainer van de koploper niet veel aan de situatie. “Nu staan we er heel goed voor, maar er zijn clubs die 300 miljoen investeren en roepen van ‘we bekijken het van week-tot-week’. Dan heb ik het niet over de Nederlandse competitie, maar in dit geval over de Engelse competitie. Dus waarom zouden wij iets anders roepen? We weten dat we er heel goed voor staan. Ik zie er geen toegevoegde waarde van omdat nou elke dag te gaan roepen, dat we daar mee bezig zijn.”

Slot benadrukt dan ook nog eens dat het volgens de media 'makkelijke' programma van Feyenoord niet betekent dat zijn ploeg zomaar eventjes de titel binnensleept: “Wij hebben ook punten verspeeld tegen ploegen uit het rechterrijtje en de reden dat wij nog bovenaan staan, is omdat heel veel concurrenten van ons punten hebben verloren tegen ploegen uit het rechterrijtje." 

Vervolgens betoogt de Feyenoord-coach uit dat daaruit juist de kracht van de Eredivisie blijkt: "Dat wordt heel vaak dan gelijk gedateerd aan de enorme zwakte van de competitie, omdat er veel punten verloren zijn. Je kan het ook omdraaien en zeggen dat de competitie nog nooit zo sterk geweest is, omdat de topploegen heel veel moeite hebben van ploegen te winnen die wat lager op de ranglijst staan. Ik denk dat ik daar de enige in ben, want over het algemeen vinden mensen het gewoon complete armoede dat de topclubs zoveel punten hebben verloren."

Delen

Reacties

Wij zijn al zo vaak gejinxed dat het gewoon beter is dat we nergens aan denken. Gewoon wedstrijd voor wedstrijd.
Je zal maar zien dat we aankomende wedstrijden weer 40 kansen hebben en 0 scoren.