dennis-te-kloese

VK Sportphoto

Europees

Te Kloese over UEL: "Fantastisch moment om ons als club te profileren"

Stan

Vanmiddag werd bekend dat Feyenoord het in de volgende ronde van de UEFA Europa League gaat opnemen tegen het Oekraïnse Shakhtar Donetsk. Algemeen directeur Dennis te Kloese, die de loting 'gewoon' vanaf 1908 bekeek, gaat voor de camera van Feyenoord in op het Europese treffen.

Evenals Arne Slot benadrukt Te Kloese dat makkelijke opponenten in deze ronde van het toernooi niet bestaan: “Zoals alle tegenstanders is dit ook een uitdagende tegenstander. Het is goed dat we het nu duidelijk hebben, dan kunnen we ons organiseren en gereed brengen. In deze fase van de competitie zijn er geen makkelijke tegenstanders meer. Dus ook zeker niet in dit geval.”

De Feyenoord-directeur is dan ook verheugd dat zijn club ook nog in dat rijtje staat. "Je ziet natuurlijk ook in de playoff-wedstrijden van gisteren en vorige week dat er wel heel hoge kwaliteit elftallen inzitten, die ook die ronde nog moesten overleven. We zijn sowieso trots dat we op dit niveau nog mee kunnen spelen. En zeker een uitdaging voor onze spelers om deze ploeg op een goede manier te bespelen. Ik denk dat het een fantastisch moment is om ons als club te profileren en door te ontwikkelen."

Wat betreft dat profileren, vindt Te Kloese het erg zonde dat er geen Feyenoord-fans mee mogen naar Polen, waar de heenwedstrijd gespeeld zal worden. "Wij zijn natuurlijk bijzonder teleurgesteld dat we geen uitsupporters kunnen meenemen, want dat is een belangrijke factor voor ons. We willen dit soort momenten die echt belangrijk zijn voor de club altijd met iedereen kunnen delen en dat kan op dit moment niet."

De beleidsbepaler vindt het echter wel voordelig dat de tweede wedstrijd in Rotterdam zal plaatsvinden. “Daar zijn meerdere theorieën over. Ik denk dat het uiteindelijk altijd goed is om de tweede wedstrijd je thuisvoordeel te hebben, maar dat moet zich nog uitwijzen." Al blijft hij op zijn hoede voor de club uit Oekraïne. "Net wat ik zei: er zijn geen makkelijke tegenstanders, geen makkelijke situaties. Het is altijd een uitdaging en Shakhtar is zeker vanuit de historie een club die op alle niveaus hoge ogen heeft gegooid. Dat is zeker een ploeg voor ons om heel goed rekening mee te houden."

Delen

Reacties

Nog geen reacties