yv21121506006

VK Sportphoto

Nieuws

Slot over Sparta: "Ze hebben onze focus verdiend"

Stan

Aankomende zondag neemt Feyenoord het in de Rotterdamse derby op tegen Sparta. Het team van Maurice Steijn bezet momenteel een knappe zesde plaats in de Eredivisie en zal dan ook niet zomaar te kloppen zijn. "Ze hebben meer dan onze focus verdiend, want ze hebben een geweldig seizoen tot nu toe", zegt Slot daarover. 

De trainer van Feyenoord is erg te spreken over de opmars die Sparta het laatse jaar heeft doorgemaakt. "Ik denk dat dit al een hele knappe prestatie is, hoe ze het nu doen. Maar de presatie van vorig jaar om ze zonder nacompetitie erin te houden, was zonodig nog grootster. Ik denk dat zij er een aantal spelers bij hebben gekregen die ze zeker niet zwakker maken. Dus eerst heel knap om ze er in te houden. Daarna hebben ze het voor elkaar gekregen om een aantal goede versterkingen te halen. Daar hebben ze ook wel wat geld voor betaald. Dan gaat in de winterstop Sven Mijnans naar AZ en blijven ze daarna presteren zoals ze daarvoor ook deden."

Analyserend vertelt Slot over de kwaliteiten van de Spartanten: "Een elftal dat heel goed georganiseerd is, zoals eigenlijk altijd de elftallen van Maurice Steijn. Heel veel loopvermogen op het middenveld en een fysiek sterke spits. Daarmee kunnen ze op twee mogelijke manieren spelen. Ik vind ze ook van achteruit heel prima opbouwen, maar als daar een keer niet voor kiezen kunnen ze ook heel makkelijk vanuit de lange bal spelen."

Vooral in de lucht blinkt de club uit Spangen uit, al is Slot van mening dat Feyenoord die kwaliteiten ook bezit. "Ze hebben een aantal hele goede koppers en best veel rendement uit standaardsituaties. Ik heb de indruk dat ze daar best veel tijd en energie instoppen. Ze hebben daar spelers voor die een goede trap hebben en een aantal koppers. Ik blijf zeggen dat wij die ook hebben. Zeker als wij instaat zijn die jongens op te stellen, kunnen wij ook met een behoorlijke ‘luchtmacht’ komen. Wij hebben ook spelers die een fantastisch voorzet hebben. We weten dat het een kracht van Sparta is, maar zou het ook een kracht van ons moeten zijn."

Slot maakte als speler in dienst van Sparta ook een aantal derby's tegen Feyenoord mee, maar merkt dat het sentiment rondom dit duel niet verschrikkelijk hoog ligt. "Natuurlijk wil een Sparta-supporter heel graag dat je van Feyenoord wint. De wedstrijd tegen Feyenoord is voor Sparta met name nog meer bijzonder. Ik denk dat dat andersom minder extreem zo is, maar je wil nog steeds een stadsderby heel graag winnen. Dus ja ik ken die rivaliteit, maar die is voor mij wel anders dan sommige andere derby’s." De trainer voegt daaraan toe dat een wedstrijd tegen Feyenoord in zijn tijd bij Sparta niet per se meer leefde dan tegen een van de andere topclubs.  

Delen

Reacties

Nog geen reacties