bijlow

VK Sportphoto

Nieuws

Teamnieuws: Bijlow uit het gips, Wålemark traint weer mee

Stan

In aanloop naar de Rotterdamse derby die zondagmiddag op het programma staat heeft Arne Slot een update gegeven over de blessure van Justin Bijlow. De hand van de doelman is inmiddels uit het gips en hij richt zich nu op zijn volledige herstel. Patrik Wålemark, die lange tijd afwezig was, traint zoals vermeldt ook weer mee. 

“Hij is al zeker van het gips verlost", vertelt Slot bevestigend over Bijlow. "Dan gaat het er vervolgens om hoe je hand het houdt bij bepaalde weerstand. Dat moet ook weer opgebouwd worden. Dus het is niet als je uit het gips bent: ‘Nou daar sta ik weer, ik kan weer’. Je wil niet gelijk weer die bal erop krijgen. Dat is een gefaseerde opbouw en die is hij aan het doorlopen. En we hopen dat hij eigenlijk op vrij korte termijn weer wat keeperswerkzaamheden kan verrichten."

De doelman van Feyenoord heeft tot nu toe nog niet met zijn handen kunnen trainen. "Tot op heden is het beperkt gebleven tot meespelen met zijn voeten. Op het moment dat hij iets met zijn handen gaat doen, zal er ook weer een opbouw in moeten komen. Dan zal hij te zijner tijd weer te zien zijn. Wij hopen erop dat dat niet weer extreem lang gaat duren."

Wålemark, die ook kampte met een blessure, traint weer voluit mee, maar blijft een twijfelgeval voor het duel met Sparta. "Hij traint sinds deze week weer volledig mee, maar is er natuurlijk ook lang uit geweest. Dus ik weet niet of hij nu al gelijk bij de wedstrijd aanwezig zal zijn. Maar hij heeft deze week weer alles meegedaan, dus dat is weer een extra speler die we kunnen gaan gebruik in de eindfase van het seizoen."

Delen

Reacties

Bijlow zou toch na de interlandperiode weer fit zijn?! Helaas voorlopig nog niet….