yv2023727yv2023727a1a02307

VK Sportphoto

Nieuws

Slot prijst Dilrosun: "Veel spelers gaan ander gedrag vertonen als ze niet spelen"

Stan

Waar Javairô Dilrosun tot december een kleurloos seizoen beleefde bij Feyenoord, is de aanvaller momenteel onderwerp van gesprek tijdens het trainingskamp in Marbella. Eerder deze week meldde 1908.nl dat de behendige buitenspeler een overstap kan maken naar het Italiaanse Lecce. Met zijn prima spel voor de winterstop en de ingeslonken breedte op de flanken lijkt Dilrosun echter een voorname gegadigde voor een basisplaats in de ploeg van Arne Slot. 

Zondag 14 januari hervat Feyenoord de Eredivisie met een thuiswedstrijd tegen NEC. Door de Africa Cup en Asia Cup die rond dezelfde tijd van start gaan, mist Slot niet alleen Ramiz Zerrouki en Ayase Ueda, maar worden ook zijn keuzes in de aanval beperkt. "Vergeet niet dat wij met Yankuba Minteh en Alireza Jahanbakhsh twee buitenspelers missen", zegt de trainer daarover in het Algemeen Dagblad

Door de absentie van de twee vleugelaanvallers liggen er kansen voor Dilrosun, die voor de winterstop tegen Heracles Almelo en FC Utrecht al een basisplek had. Ook in Marbella behoort de 25-jarige rechtsbuiten tot het team met basisklanten en laat hij zich met vlagen zien. Slot merkt dat Dilrosun ook nu niet verzaakt tijdens de trainingen, zoals hij eerder in het seizoen bij beduidend minder perspectief ook altijd hard is blijven werken. "Veel spelers gaan ander gedrag vertonen als ze lang niet spelen. Javairô is altijd goed blijven trainen. Daarvoor gaan de meeste credits natuurlijk naar hemzelf, maar ook naar de spelers die dicht bij hem staan. En de andere reserves die een dag na de wedstrijd goed met hem trainen en vooral naar degenen die deze trainingen geven. Voor alle duidelijkheid: dat ben ikzelf niet."

De kans is dus aanwezig dat Dilrosun bij de hervatting van de competitie aan de aftrap begint tegen NEC. Al zou de aanwinst van de zomer van 2022 dan ook al zomaar in Italië kunnen zitten. De buitenspeler geniet namelijk concrete interesse van Lecce, de nummer 13 van de Serie A. Nu de opties op de flanken bij Feyenoord minimaal zijn, zal Slot zijn buitenspeler echter niet zomaar laten gaan. Op een eerste bod van de Italianen werd dan ook niet ingegaan

Delen

Reacties

@FeyenoordTM Is er een reden voor dat Paixao alleen maar op links speelt? Is vorig jaar pas echt uitgebroken op rechts, met zijn vroege voorzetten en acties met goede voet aan de buitenkant. Dit jaar heeft hij alleen nog maar op links gespeeld, waar hij nog nooit (op die bizarre goal tegen Ajax na) heeft geleverd… Heeft de technische staf hier een andere mening over, of ligt dit bij de speler zelf?
dit jaar heeft hij alleen nog maar op rechts gespeeld*
Omdat Luka geblesseerd was. Anders stond ie gewoon op rechts.
Zelfs nadat Luka weer teruggekomen is, heeft hij toch helemaal geen speeltijd op rechts gekregen?
Jawel. Tegen Celtic en Excelsior bijvoorbeeld. Maar Luka was ook niet helemaal fit de afgelopen tijd. Als Luka fit is en basis staat, staat Paixao op rechts (Of op de bank de laatste tijd)
Wel echt typsich trainerstaal dit. De hele tijd om versterkingen roepen, maar niemand mag weg want we hebben ze (ooit) nodig. Je zit nu al met teveel buitenspelers, die hierachie moet wat gezonder, dat is het nu niet.
Kijk ik snap dat ze dilrosun niet gaan verkopen voor 1 miljoen. Maar deze gozer heeft ook een behoorlijke salaris laat hem gewoon gaan voor 2,5 als lecce dat bied. of een verplichte optie tot koop(alleen dan betaal nog steeds zijn hoge salaris) plus dan kan je ook weer een nieuwe rechtsbuiten halen.