arne-slot-in-actie-langs-de-lijn-in-champions-league-vs-lazio

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Slot spreekt in de kleedkamer over 'Incredible performance'

Van de redactie

Na afloop van de gewonnen Champions League wedstrijd tegen Lazio Roma (3-1) maakte Arne Slot een groot compliment aan zijn spelers. In de kleedkamer sprak hij tegenover zijn ploeg over een ‘incredible performance’, zo zegt hij in gesprek met RTL.

“Een geweldige prestatie, zowel aan als zonder de bal”, zo beoordeelde de succestrainer het optreden van zijn spelers. Daarbij keek hij zoals altijd ook direct vooruit. “Dit moet energie geven voor de rest van het seizoen. Als je dit kan op een avond als deze, mag je nooit tevreden zijn dat je in Europa één of twee goede wedstrijden hebt gespeeld.” De coach hield zijn ploeg voor dat het tot meer in staat is. “Je moet juist heel veel willen, en dat kan alleen als je de energie levert zoals je vanavond hebt gedaan.”

Delen

Reacties

Ik ben nieuw op 1908.nl dus ik zal mijzelf eerst even voorstellen. Mijn naam is Bert, ben met 67 jaar toch echt al een ouwe knar en woon sinds 5 jaar in Kingston Jamaica. Mijn vader is geboren Rotterdammer en nadat hij mij op mijn 11de verjaardag voor het eerst meenam naar de Kuip naar een oefenwedstrijd ben ik voor de rest van mijn leven van de allermooiste club (en niet alleen van Nederland). Dolgelukkig dat ik de wedstrijd gisteren hier op tv heb kunnen volgen, helaas lukt dat altijd rechtstreeks maar nu wel. Ik heb de internationale successen van onze club mogen meebeleven.b1970 op de Coolsingel vwb Europacup, wereldbeker in HET stadion alsook Spurs in 1974. 2002 via tv, kon helaas geen kaart bemachtigen. Ik heb zo ontzettend genoten van de wedstrijd tegen Lazio en de sfeer in het stadion dat ik toch wel goed meekreeg. Ik wil danook niet al te kritisch zijn, maar zie toch wel een verbeterpunten, op rb. Als je 2de man daar (Bart) uitvalt en je moet dat opvullen met een linkspoot, heb je toch iets om over na te denken. Verder niets dan lof voor de jongens; stuk voor stuk kanjers. Geen woorden maar daden met fantastisch voetbal
Geweldige wedstrijd, vond Wiefer wat (te) vaak de bal niet goed over te spelen (kijk maar eens terug) maar in de sfeer vd wedstrijd ging hij qua strijdlust wel goed mee, mssn beetje onnauwkeurig.. Lopez vind ik echt een stuk minder dan het andere niveau.., af en toe invallen helpt hem ook niet echt vrees ik, maar ja.. wel een domme overtreding zonder echte gevolgen vwb de punten
Oogkleppen af. Wieffer speelde meer dan prima.
Wieffer speelde een erg goede wedstrijd, met twee mindere passes.

Het lastige voor Wieffer is soms dat een groot deel van zijn meerwaarde zonder bal is. Het aantal gaten dat hij dicht loopt, slimme opstelling, etcetera. Dat valt dus minder op voor een wat minder geoefend oog, maar extreem waardevol.

En: hij had zich aan het begin van het seizoen wat minder hard over zichzelf moeten uitspreken. Dat soort dingen blijft dan kleven aan zo'n jongen, hoewel hij vanaf de derde wedstrijd echt weer goed speelt.

Gelukkig zien Slot en Koeman dat wel.
Het team is geweldig. Een topkeeper die hopelijk zijn blessureleed gehad heeft. Een zeer sterk centraal wat opbouwend sterk is. Een linksback die zich sneller ontwikkelt dan het licht.

Een middenveld dat slim, dynamisch en sterk is. Zelfs de combi met Wieffer-Zerrouki loopt als een trein en werd veel te vroeg afgeschreven. Buitenspeler die dit jaar wél het verschil maken. Stengs in de vorm van zijn leven. En een spits, tja.. wat een fenomeen!

1 speler wil ik nog specifiek noemen: Quintin Timber. Wat vond ik 'm vorig jaar vaak matig. Slot bleef positief over hem, maar ik zag het eerlijk gezegd niet. Wat speelt die jongen nu goed zeg. Sterk, slim en een enorme kilometervreter. Die komt op dit moment echt in de buurt van het niveau van Kökcu afgelopen jaar. Als we dit vasthouden, gaan er nog hele mooie dingen gebeuren dit jaar!
@FeyenoordTM Denk je dat Feyenoord in de winter een cv of rechtsback gaat halen? Nino wellicht nog in beeld?
Dat lijkt me sterk. We hebben 3 spelers voor RCV (Trauner, Geertruida, Beelen), waarbij Geertuida naar RB schuift als Trauner speelt. Nieuwkoop is misschien voetballlend niet zo sterk als Geertruida maar kan RB prima invullen.

Ik vind zelf LCV met Hancko dunbezet. Ook hier is Geertruida backup vertelde Slot laatst. Maar Trauner kan niet alles spelen, dus laten we hopen dat Hancko het hele seizoen fit blijft.

Ik zou het sterk beleid vinden dat we in de winter de ogen open houden voor een hele sterke, talentvolle LCV. Een speler die er volgend jaar meteen staat bij een eventueel vertrek van Hancko én backup is voor 2e helft seizoen. Net zoals we nu Zerrouki (Wieffer) en Ueda (Gimenez) ook al in huis hebben...
Dik bezet lijkt me wat overdreven gezien de capriolen die ze gisteren moesten uithalen met Lopez. Zou inzetten op een cv die zowel links als rechts kan spelen, weet niet of die Nino dat kan?
LCV kan ook, maar met de blessuregevoeligheid van trauner en nieuwkoop zou een rb ook niet gek zijn. Beelen is nog niet goed genoeg.
Klopt. Wat ze tot nu toe heel goed doen, is waakzaam zijn voor eigen kapitaalvernietiging. Kasanwirjo en Benita zijn twee verhuurde rechtsbacks die volgend jaar terugkomen. Pedersen zal waarschijnlijk bj Sassuolo blijven, al weet ik niet of dit 100% zeker is. Deze spelers zijn in mijn ogen alle drie niet goed genoeg. Echter, bij het aantrekken van een nieuwe RB, zal het uitzicht op eerste selectie helemaal verdwijnen en de marktwaarde dalen. Dat is niet zo erg bij 1 of 2 spelers, maar wel bij een hele rits (Beelen, Vd Belt, Hendriks, Walemark, Benita, Kasanwirjo etc etc). Dilrosun is het beste voorbeeld. Er wordt makkelijk geroepen 'verkopen', maar er moeten wel clubs komen en de speler moet zelf willen. Het doorselecteren is in de praktijk hartstikke lastig en zal ook volgend jaar grote aandacht hebben. Ik denk trouwens dat we het met een gerust hart aan Dennis kunnen overlaten :)