slot

VK Sportphoto

Nieuws

Slot spreekt over Fortuna en voorselectie Oranje

Stan

In de aanloop naar het thuisduel met Fortuna Sittard sprak trainer Arne Slot vrijdag tijdens de persconferentie over de tegenstander uit Limburg, trainer Julio Velázquez en de voorselectie van Oranje die Louis van Gaal vrijdagmiddag bekend maakte. 

Slot prijst hoe de 'drukke' Velázquez presteert sinds hij is begonnen in Sittard: “Als ik de tegenstander analyseer, analyseer ik vooral hoe de trainer zijn spelers laat spelen. Ik ben dan niet bezig met hoe hij reageert op zijn speler of op beslissingen van scheidstrechters. Misschien is hij wel heel druk met spelers. Maar als we naar de feiten kijken, kun je zijn prestaties alleen maar ontzettend knap vinden. Een elftal overnemen dat nog niet zoveel punten heeft gehaald en daarmee zoveel punten halen is gewoon knap.”

De hoofdcoach van Feyenoord praat ook over de belangrijke spelers van Fortuna, waaronder Mats Seuntjes, die nog op het verlanglijstje van de Rotterdammers zou hebben gestaan: “Elke speler heeft hier ongeveer wel op de radar gestaan. Maar Mats Seuntjes is een uitstekende speler. Hij kan individueel het verschil maken. Hij is een speler die een aantal spelers kan langslopen en ‘m dan ook binnen kan schieten. Fortuna heeft meer van dat soort spelers. Burak Yilmaz is daar ook een voorbeeld van. Maar zoals bij elke tegenstander benadrukken wij wat de verschilmakers zijn.”

Slot gaat er niet van uit dat Feyenoord na de overwinning op AZ ook zomaar van Fortuna wint: "Elke tegenstander kan een potentiële bananenschil zijn. Niemand wint zomaar even een wedstrijd. Wij vooral niet, omdat onze wedstrijden heel dicht bij elkaar zitten. Krijg het eerst maar eens voor elkaar. Want als winnen makkelijk was zou iedereen het doen.”

Ten slotte sprrekt Slot spreekt zich uit over het ontbreken van Geertuida in de voorselectie van Oranje: “Dat is nu toe ook nog niet zo geweest (dat Geertruida er bij zat). De meeste hebben er ook al bijgezeten. Het komt niet als een complete verrassing dat er maar 1 speler van ons bij de voorselectie zit. Wij zijn niet in staat om een international van de staat van het Nederlands elftal aan te trekken. Wij moeten talenten aantrekken waarvan we hopen dat ze international kunnen worden.”

Delen

Reacties

Heb deze man na 1,5 jaar nog op geen één domme zin kunnen betrappen. Wat een held.
Quinten Timber? Zou ook zomaar in de voorselectie kennen zitten. Dan naar onder Koeman . Veel namen. Staan er ook voor de bühne. Je kan de selectie trouwens allang optekenen