slot

VK Sportphoto

Nieuws

Slot vreest niet voor uitgaande transfers en zet deur op een kier voor Idrissi en Szymański

Stan

Tijdens de persconferentie die donderdag plaatsvond ging Arne Slot in op het feit dat er veranderingen zullen plaatsvinden in zijn selectie. De manager van Feyenoord geeft aan zich er niet druk om te horen en realiseert zich dat het nou eenmaal bij het voetbal hoort. 

Slot noemt het beginnen aan een nieuw seizoen met dezelfe selectie een utopie. “Dat zou lekker zijn, maar dat is al niet gelukt omdat Orkun Kökcü al weg is. En Idrissi heb ik vandaag ook niet zien lopen. Szymański ook niet. Dus we hebben al een paar veranderingen. Waarbij we van een van deze drie zeker weten dat hij ook dit jaar hier niet meer speelt, op een wedstrijd na. Namelijk in de voorbereiding tegen Benfica.”

De trainer van Feyenoord geeft toe dat het vertrek van speler niet per se gewenst is, maar ziet ook een positieve kant. “Dat is niet wat je altijd wil, maar het geeft ook weer nieuwe energie, nieuwe nieuwsgierigheid. Hoe gaan die nieuwe jongens zich laten zien? Het zorgt ook vooral weer voor een goede dynamiek als er ook weer nieuwe jongens bijkomen. Ik denk dat er bijna geen club op de wereld is die het seizoen met exact dezelfde spelers begint."

Feyenoord weet inmiddels hoet het is om met een compleet nieuw team te beginnen aan het seizoen en Slot maakt zich dan ook niet druk. “Als je al een keer hebt meegemaakt dat 15 spelers, waarvan 7 of 8 basisspelers, weggaan, dan heb ik niet de indruk dat je je heel snel druk maakt als er nu allerlei geruchten zijn. Omdat ook wel de ervaring leert dat veel van de geruchten ook wel eens niet kloppen. Het heeft weinig zin om je daar druk over te maken. Het vervelende is over het algemeen wel dat over niet je minste spelers de grootste verhalen zijn. Die zouden wij heel graag willen behouden omdat wij Champions League willen gaan spelen en in Pot 1 zitten.”

Delen

Reacties

Jammer dat de vraag over Nakumura niet gesteld werd
Heeft totaal geen zin... Slot heeft al 100 keer gezegd dat hij nooit reageert op namen van spelers die niet van Feyenoord zijn...
Blijkbaar vind Slot dat de positie van Kokcu prima kan worden ingevuld met spelers die feyenoord al in de selectie heeft. Ik hoop het maar. Timber, Wieffer en Van den Belt lijken me om uiteenlopende redenen geen zekerheidjes om zomaar even goed als Kokcu te presteren op 8. Ik hoop maar dat minimaal een daarvan dat op korte termijn wel gaat doen. Het lijkt me dan dan van extra groot belang dat er een of twee buitenspelers bij komen die een hoger rendement halen dan afgelopen seizoen en dat Szymanski behouden blijft of er een gelijkwaardige vervanger komt. Idrissi ben ik zeker geen tegenstander van, zolang er daarnaast ook maar een buitenspeler wordt gehaald die beter is of binnen afzienbare tijd nog beter kan worden. Nakamura lijkt me zo'n speler. Voor Pedersen lijkt Araujo me een prima vervanger.
Hij geeft op een vraag van Mikos (AD) aan dat het NIET de bedoeling is om voor Idrissi te gaan...
Alleen ALS over een tijdje er nog geen geschikte buitenspeler is gevonden EN Idrissi zou nog vrij zijn omdat Sevilla hem (weer) wil verhuren of verkopen dan zou er naar gekeken kunnen worden...
Dat is heel anders dan de situatie van Szymanski die ze gewoon graag willen behouden.
De mooiste opmerking die Slot maakte was, dat jan en alleman maar van alles en nog wat op internet gooien en ' ze' er meestal compleet naast zitten.
Wie de schoen past, trekke hem aan....
Beschikt idrissi over chantage info van slot ofzzo..
Gister plaatste ik nog dat ik vertrouwen had in de mensen bij Feyenoord.

De deur op een kier voor idrissi, man man man wat een treurigheid.
mijn deur staat ook altijd op ene kier voor jehova's getuigen, anders krijgen ze een voet tussen de deur.
Mocht je hem goedkoop kunnen overnemen, lijkt mij dat geen slechte zaak. Er van uit gaande dat er nog een linksbuiten speler komt. Met Idrissi kun je gewoon het seizoen starten, weet wat er gevraagd word. Is een goed koppel met Hartman waar genoeg gevaar vandaan komt. Rendement is wel te laag. We hebben met Paixao ook gezien dat een nieuwe speler gewoon even tijd nodig hebt. Als je dat zolang met Idrissi kunt uitzingen, behoud je vastigheid in het elftal tot zijn plek word overgenomen door een betere. En dan heb je een goede back-up.
Nou hoeven we het met elkaar niet eens te zijn. iedereen mag zijn mening hebben maar ik vind idrissi verre van goed genoeg voor Feyenoord. heeft geen diepgang,
Verliest de bal enorm vaak, speelt naar de verkeerde spelers, en dan komen de cijfers kwa goals en assists nog waar een speler van Feyenoord naar mijn idee veel meer rendement moet hebben. Ik heb persoonlijk niks tegen die jongen maar hoef hem niet meer in een Feyenoord shirt te zien.
Ondanks dat hij niet de meest verfijnde voetballer is heeft hij toch een aandeel gehad in het kampioenschap. Nee, hij kwam niet altijd zijn tegenstander voorbij. Vaker niet dan wel. Maar hij bleef het wel proberen en dreef de verdedigers van de tegenstander tot waanzin. "Komt die weer" zullen ze gedacht hebben met de tong op hun schoenen.