slot-gimenez

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "We gaan onze jongens goed voorbereiden op zondag"

Van de redactie

Feyenoord heeft zich zondag met minimale inspanning verzekerd van drie punten op bezoek bij Fortuna Sittard. Een doelpunt van Dávid Hancko na ruim een kwartier spelen was voldoende voor een zuinige zege, 0-1. sprak na afloop van het gewonnen duel tegen de Limburgers met ESPN.

Tijdens de wedstrijd hadden diverse spelers en leden van de staf geregeld discussies met het arbitrageteam. Uiteraard was vooraf bekend dat Bas Nijhuis normaliter veel door laat spelen. "Ja, dat wist ik", begint Slot. "Het was duidelijk wat we vooraf konden verwachten met deze scheidsrechter. Of je daar uiteindelijk dan tevreden mee bent is een andere vraag. Ik vond het wel heel duidelijk hoe hij floot, hoor, eerlijk gezegd", lacht Slot.

De trainer van Feyenoord zag een moeizame wedstrijd van zijn ploeg. "Ik vond dat wij een moeilijke wedstrijd hebben gespeeld door de manier waarop Fortuna ons bestreed." Vooraf was bekend hoe de thuisploeg zou gaan spelen tegen de Rotterdammers. Volgens Slot pakte zijn ploeg dit goed op. "Het is niet zo makkelijk hoor tegen een ploeg die veel lange ballen speelt richting onze zestien. We hebben, als ik het goed zeg, pas in de negentigste minuut een schot op doel van Halilovic tegen gekregen."

"Als mensen vooraf verwacht hadden dat we hier geweldig zouden spelen heb je ook een geweldige tegenstander nodig", vervolgt Slot. "Ik vond wel dat wij een aantal goede kansen hebben gekregen. Dat is normaal gezien meer dan genoeg om tot meer doelpunten te komen, maar voor ons dit seizoen helaas niet."

Voorafgaand aan het duel was het gras in het stadion niet gesproeid. "Ik denk dat je wel een groot verschil zag in de eerste- en de tweede helft ook. Dat lag niet aan ons, maar wel aan het feit dat het veld in de rust gesproeid was", aldus Slot. "Dan gaat de bal natuurlijk sneller en kom je minder in de duels dan wanneer het veld niet gesproeid is, wat volgens mij wel moet, maar daar wil ik van wegblijven."

Feyenoord had de nodige blessurebehandelingen, met name in het eerste deel van de wedstrijd waar de thuisploeg geen duel uit de weg ging. Aan het duel zijn overigens geen blijvende blessures overgehouden. "Nee, niet dusdanig dat ik twijfel of er iemand volgende week in de bekerfinale niet bij kan zijn. Het is mentaal vooral lekker dat je een wedstrijd als deze naar je toe trekt. We gaan onze jongens goed voorbereiden op zondag", aldus Slot. 

Delen

Reacties

Zou Giminez een weekje laten afronden op de goal. Misschien komt zijn gevoel weer terug.
Tegen NEC moeten we sneller en vaker scoten anders krijg je net als psv de deksel op je neus
Scheidsrechter had gewoon de 1e 10 min 1 gele kaart moeten trekken om de grens vast te stellen voor het zelfde geld hen je 4 geblesseerde spelers na deze wedstrijd.
Laten we nou dat Nek niet groter maken Als dat het is, die gasten moet je gewoon kunnen hebben , al die komedie vooraf Flikker op gewoon die beker pakken moet geen enkel probleem zijn