slot-2

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "We zijn dichtbij, maar dat waren we donderdag ook"

Van de redactie

De ploeg van Arne Slot mag zich op gaan maken voor de landstitel met nog vier wedstrijden te gaan in de Eredivisie. De trainer van Feyenoord was na afloop van de gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Utrecht tevreden met het geleverde resultaat van zijn team, op één moment na.

"Eigenlijk willen we de nul houden en dat is vandaag niet gelukt, dus dat is een kleine teleurstelling. Bij de goal van Utrecht was het eigenlijk buitenspel. De arbitrage heeft aangegeven dat het inderdaad buitenspel was, maar de aanval liep langer door waardoor het voor de arbitrage te lang duurde om de goal nog af te keuren. Maar goed, laten we maar verder praten", begint Slot tegenover ESPN.

"Ik was niet verrast met onze opening na de lange wedstrijd van donderdag, want dat is wat we altijd trachten te doen." Orkun Kökcü is de leider van zijn ploeg. "Ja, Orkun is echt de leider van dit elftal. Hij heeft een geweldige ontwikkeling doorgemaakt in zijn spel en fitheid, maar om nu één speler eruit te lichten doe ik de rest te kort mee. Hancko en Geertruida hebben donderdag ook 120 minuten gespeeld en vond ik vandaag ook uitermate scherp."

Wieffer valt dit seizoen ook op in de ploeg van Slot. "Hij kan lekker voetballen naast Orkun. Hij gaat ook mee in het spel. Uiteraard worden wedstrijden geëvalueerd, dan zijn we uiteraard ook kritisch en kijken we waar verbeterpunten zitten voor spelers. Hij leert nu ook om elke drie a vier dagen fit te zijn, dat heeft te maken met training maar ook met voeding en een levensstijl."

Het kampioenschap ligt voor het grijpen, maar Slot blijft voorzichtig. "Ja, we zijn dichtbij, maar dat waren we ook bij de halve finale van de Europa League en dat is donderdag niet gelukt om te halen. We moeten nog een paar wedstrijden alles geven."

Delen

Reacties

Zou hij het kampioenschap ontkennen als het zo ver is :')?