slot-toornstra

VK Sportphoto

Nieuws

Toornstra: "Ik wist wat de potentie van dit Feyenoord was"

Van de redactie

Feyenoord heeft zondagavond ook haar dertigste wedstrijd van de competitie gewonnen. In de eigen Kuip werd het 3-1 tegen FC Utrecht. De doelpunten aan Rotterdamse kant werden gemaakt door Sebastian Szymański, Santiago Gimenez en Alireza Jahanbakhsh. De ploeg van Arne Slot mag zich op gaan maken voor de landstitel met nog vier wedstrijden te gaan in de Eredivisie.

Het was zondag een weerzien met oud-Feyenoorder Jens Toornstra. "Het was een teleurstelling voor ons vandaag. We wisten dat ze zouden komen het eerste kwartier, dat wilde we opvangen. Dat lukte wel maar ja, daarna viel meteen de 1-0. Feyenoord voetbalt heel makkelijk", sprak Toornstra na afloop tegenover ESPN.

"Ik vond dat we onszelf wel hebben laten zien, maar de kansen niet pakte." Zijn oude club mag zich opmaken voor de titel. Dat is geen verrassing voor de middenvelder van FC Utrecht. "Het verrast me niks eigenlijk. Ik wist wat de potentie was en die komt er nu uit. De energie die Feyenoord levert elke week weer, vandaag ook weer. In de aanloop vanaf vorig seizoen zijn er grote stappen gemaakt. De eerste drie wedstrijden van het seizoen heb ik meegemaakt en ik zag duidelijk de potentie."

"Van de meeste jongens wist ik dat ze goed waren. Iedereen is beter geworden en dat is echt goed van de trainer. Mats Wieffer valt me positief op. Sinds de komst van deze trainer zijn er stappen gemaakt, maar ik heb geen spijt van de stap die ik gemaakt heb", aldus Toornstra.

Delen

Reacties

Jens blijft voor altijd een feyenoorder. Altijd hard werken en een echte geen woorden maar daden mentaliteit. Heeft veel voor Feyenoord betekend. Met zijn keuze voor Utrecht wel aangegeven dat hij wist dat hij daar meer kon rekenen op speeltijd. Was waarschijnlijk bij feyenoord meer als back- up gebruikt.
Van mij part is staat hij er ook bij op het balkon, zal altijd een held blijven voor Feyenoord en hij verdient het om erbij te zijn.
Als Jensie stopt jeugdtrainer maken.
Veel respect voor Toornstra, dat hij is weggegaan geeft wel aan dat hij zelf ook wist dat hij niet veel zou spelen.