slot-1

Slot: "Wij doen onszelf zo verschrikkelijk veel tekort"

Feyenoord heeft zondagmiddag in het Gelredome met 1-2 gewonnen van Vitesse. Door de overwinning op de Arnhemmers en puntenverlies van FC Twente, AZ en ook koploper PSV is de tweede plaats van de ploeg van Arne Slot in de Eredivisie verstevigt. Lutsharel Geertruida en Ondrej Lingr namen de doelpunten namens de Rotterdammers voor hun rekening. De trainer van Feyenoord sprak na afloop met ESPN.

Feyenoord is de winnaar van het weekend door als enige ploeg uit de top vier geen punten te verspelen in speelronde 18. Arne Slot ziet dit anders. "Maar niet van de week, vorige week hebben wij volledig onnodig twee hele dure punten weggegeven, dus zo voelt het niet", begint Slot.

"Met name in de eerste helft vond ik weer, klinkt een beetje raar, maar wat een mooi voetbal heb ik daar weer gezien. Wat er dan weer ontbreekt, is om die bal ook eens achter elkaar binnen te schieten. Santiago had een grote kans, paar minuten later weer en dat bleef maar doorgaan veertig minuten lang. Totdat er vanaf de kant van de Vitesse een goede ingreep gedaan werd en zij 1-op-1 gingen spelen op het hele veld", vervolgt Slot zijn analyse over de wedstrijd.

In de tweede helft kwamen de Arnhemmers meer aan voetballen toe. "Door de veranderende speelwijze van Vitesse moet je er een keer doorheen flitsen. Dat lukt ons te weinig. Dat is eigenlijk het hele seizoen al zo. Wij doen onszelf zo verschrikkelijk veel tekort. Ik ben blij met het laatste halfuur. Wij hebben op een lelijke manier de overwinning binnengesleept en dat is ons dit seizoen nog niet gelukt", aldus de trainer van Feyenoord.

Raar. Vorig seizoen was het vaak de eerste helft 'een beetje inkomen' en de tweede helft heer en meester, waarbij je vooral ook in het laatste kwart van de wedstrijd weet te scoren. Nu spelen we de eerste helft scherp, hoor je gewoon 3 of 4 keer te scoren en met 4-0 voor te staan bij rust en laat je het in de tweede helft afweten na een tactische omzetting van de tegenstander. Ik hoop dat we dat vanaf nu anders kunnen doen en een goede eerste helft met daaropvolgend een goede tweede helft. Dan doen we gewoon weer vol mee.

We staan tweede, maar 10 punten, dat is 5 keer puntverlies voor PSV en dan staat het gewoon gelijk. Het enige wat jammer is, is dat we het niet in eigen hand hebben en afhankelijk zijn. PSV krijgt een paar lastige wedstrijden en als je in speelronde 22 ineens 5 punten achterstaat, dan is het ineens weer allemaal mogelijk. En anders worden we tweede. Niet wat we willen, maar zeker financieel gezien een must om definitief aan te haken.
Ja die kansen meoten er gewoon in,
Santiago had gewoon een hattrick kunnen maken vandaag met de kansen die die krijgt. Zeker zn eerste 2 kansen van dr wedstrijd moeten er gewoon in. Gaan die erin word de wedstrijd ook een stuk makkelijker. Wel blij dat we ook zulke wedstrijden weer eens winnend weten af te sluiten.

Nu op naar woensdag, utrecht heeft de zwaktes mooi blootgelegd van dit psv, dus ben zeer benieuwd wat we op de mat weten te leggen
Xg van 2.4 vs 0.4, maar het is weer leuren voor een marginale overwinning
@Pietje_Visstik, tegen NEC was het een vergelijkbaar verhaal. De achterste linie moet even aan de bak en niet meer zo makkelijk de goals weggeven. Vandaag deed Lopez een duit in het zakje met zijn lompe balverlies
Doe er wat aan Arne, daar ben jij de trainer voor....
Het wordt zo zoetjes aan tijd dat 'onze Arne' ophoudt met die expliciete en impliciete zelffelicitaties. Het was ook in de eerste helft wederom een wedstrijd met veel balbezit, veel 'bijna dreiging' maar nauwelijks echte kansen omdat de eindpass 9 van de 10 keer niet deugt.
Als dat eens een wedstrijd het geval is mag je best wijzen op het niet onaardige spel maar als dit in vrijwel elke wedstrijd het geval is, dan moet je vele malen kritischer zijn dan Slot tot nu toe is geweest. Ik erken dat de man in 2½ jaar tijd ongelooflijk goed werk geleverd heeft, eigenlijk letterlijk 'zonder weerga' maar als 'we' die lijn willen doortrekken, is wat meer realiteitszin en wat minder zelfingenomenheid dringend (!!!) gewenst.
Zo is het maar net. Slot is zonder enige twijfel een topper. Maar wel een die zich ook nog kan ontwikkelen. Hij mag best kritisch kijken naar zijn speelwijze van dit seizoen. En uiteraard ook naar de aankopen. Daar kan het volgend seizoen alleen maar beter van worden. Kijk maar naar Liverpool bijvoorbeeld waar die trainer ook steeds vernieuwt.
We zijn op weg op meer dan 70 punten te halen in de competitie (79) en hebben dat de vorige tien seizoenen slechts drie keer eerder gedaan (waarvan twee keer in de afgelopen twee jaar). Volgens mij mogen we ons in onze handjes knijpen met Slot.

Als je puur kijkt naar de grote kansen kijken dan doen we het echt veel beter dan vorig seizoen. Kijk hoe moeizaam we toen onze wedstrijden wonnen.
Ik begrijp je reactie wel maar vind het ook een beetje simpel. Je deelt 42 (het huidige puntenaantal) door 18 (het aantal tot nu toe gespeelde wedstrijden) en vermenigvuldigt de uitkomst met 34 (het totaal aantal te spelen wedstrijden) en idd dan kom je op 79,33333etc. uit.
Maar bij die 18 tot nu toe gespeelde wedstrijden zijn er nogal veel waarin Feyenoord aanzienlijker beter speelde dan het in de twee wedstrijden na de winterstop doet. En dat zijn de wedstrijden die nu beeldbepalend zijn. In plaats van fictieve rekensommen kijk ik liever naar het effectieve (!!!) veldspel en dat is alle balbezit en goede bedoelingen ten spijt juist in de laatste 20 meter voor de goal van de tegenstander schrikbarend ineffectief. Een voorbeeld: Het aantal spelsituaties waarbij Gimenez in een kansrijke positie werd gebracht in het 16metergebied van de tegenstander was op de vingers van één hand te tellen en dan kon je nog een vinger missen ook. En ook bijsluitende middenvelders komen niet of nauwelijks in zo'n positie. Zonder de rug van Hendriks staat het gewoon 0-0 met de rust.
Ik geloof echt nog wel in de kwaliteiten van spelers en zeker van de technische staf, maar een iets kritischer houding van Slot, zou dat vertrouwen wel wat groter maken. Nu lijkt het een beetje op de glazenwasser die van 1 hoog naar beneden valt en ter hoogte van de 7e verdieping zegt "Tot nu toe gaat het best aardig."
@KeesPijl, zo slecht waren de afgelopen twee wedstrijden niet. Het grootste probleem is dat wij onze kansen niet afmaken en goals heel makkelijk weggeven. Ook vandaag was je met wat meer scherpte voor de goal met 3-0 gaan rusten.

NEC had vorige week twee schoten op doel en die vlogen er allebei in. Je gaat mij niet vertellen dat dit elke wedstrijd gaat gebeuren.
Gelijk spelen in de Kuip tegen NEC na een 2-0 voorsprong en winnen van de nummer laatst door een van richting veranderde bal en een verdedigende fout van de tegenstander en dan beweren dat het 'zo slecht niet was'. Bij mij ligt de lat toch echt iets hoger als je de 'heersend' landskampioen bent.
Ja er werd in de eerste helft verdienstelijk gecombineerd tot aan de tweede lijn bij de tegenstander daar voorbij was het héél matig.. Daar vergaat de wereld niet van maar als je Feyenoord graag beter wilt zien spelen weet je dat verbetering begint bij (zelf-)kritiek.
@KeesPijl, ja het was niet zo slecht. Ik zeg trouwens ook dat het beter kan. Je moet zelf meer kansen moet afmaken en minder makkelijk doelpunten moet weggeven. Maar vergeleken met vorig seizoen gaat het voetballend echt veel beter.

Je moet vooral minder makkelijk doelpunten weggeven. NEC had vorige week twee schoten op doel en dat werden allebei een doelpunt.
We hebben onszelf tekort gedaan door heel veel geld aan hele matige spelers te besteden.
Tja. Nou ja. Prima. Drie punten met zeer matig voetbal. Oftewel minimale inzet met maximaal rendement. Hup.
Slot je heb zelf de spelers gehaald samen met te kloese dus niet zeuren.