slot-mourinho

Nieuws

Slot wil niet praten over revanchegevoelens

Dennis

Op het moment dat AS Roma uit de koker kwam rollen voor de tussenronde van de Europa League, ging er een zucht van ongeloof door Rotterdam. Voor het derde seizoen op rij staan beide clubs tegenover elkaar. Hele goede herinneringen heeft Feyenoord daar niet aan overgehouden. Vorig seizoen waren Romeinen te sterk in de kwartfinale van de Europa League, nadat het een seizoen daarvoor van de Rotterdammers had gewonnen in de finale van de Conference League.

Arne Slot maakte het allemaal mee. Toch wil de Feyenoordtrainer niet spreken over revanchegevoelens. “Ik wil absoluut niet het woord revanche gebruiken”, zo zegt hij tijdens de persconferentie voorafgaand aan de kraker van morgen. “Als we het elftal doorlopen en kijken wie er vorig jaar tegen Roma op het veld stonden en dadelijk morgen, dan zal je schrikken hoe weinig overeenkomsten er zijn”, zo duidt hij op de vele wijzigingen in zijn elftal. “Afgelopen zomer zijn wij meerdere basisspelers kwijtgeraakt. Daarnaast hebben we te maken met spelers die nu ziek of geblesseerd zijn.”

Volgens Slot spelen er geen sentimenten tegenover de Italiaanse topclub, los van het sportieve aspect. “Als wij voor de derde keer thuis tegen PSV spelen, dan vind ik het wel lekker als we een keer winnen”, zo maakt hij een vergelijking. “Het gaat na twee verliespartijen lichtjes irriteren, dan wil je die derde keer verdraaid graag winnen. Dat is nu ook zo.” De Feyenoordtrainer geeft aan niet meer gedreven te zijn als anders. “Als we tegen een andere Europese club hadden gespeeld, dan had ik evengoed graag willen winnen.”

Dat Jose Mourinho vorige maand bij AS Roma het veld moest ruimen als trainer, heeft de ontmoeting voor Slot persoonlijk wel in een iets ander perspectief gezet. “Het is nu niet meer tegen dezelfde trainer, dat is een klein verschil. Je wil niet drie keer tegen dezelfde trainer verliezen, zoals dat tegen Peter Bosz het geval was”, zo besluit hij.

Delen

Reacties

Als we deze keer 1 potje van ze kunnen winnen, zou ik al blij zijn Dat zal niet gemakkelijk worden. Maar dat is het met Geertruida, Timber en Gimenez ook niet. Ze zullen allemaal een stapje extra moeten zetten morgen. Als we het zonder die gasten op een gelijkspel kunnen houden, zou dat eigenlijk al heel knap zijn. Ik verwacht een irritante flut wedstrijd, maar ik hoop stiekem op een fantastische pot van ons. AS Roma blijft moeilijk in te schatten.
Ik heb ook geen revanche gevoelens hooguit dat ik hoop dat Feyenoord nu verder gaat in de EL.
Revanche, nee hoor
Is geweest, vooruit kijken. Daar heeft Mourinho wel gelijk in, terugkijken is zinloos.