Paixao feyspa

VK Sportphoto

Nieuws

Slot zoekt naar opties: "Paixão speelde als spits heel goed, heeft de kwaliteiten om daar te spelen”

Van de redactie

De spitspositie bij Feyenoord houd de gemoederen bezig. In de eerste seizoenshelft speelden afwisselend Danilo en Santiago Gimenez voorin. In de oefenwedstrijd tegen Go Ahead Eagles (7-4) toverde trainer Arne Slot echter een andere optie uit de hoge hoed. De Braziliaan Igor Igor Paixão maakte zijn opwachting in de punt van de aanval.

In gesprek met ESPN werd Arne Slot gevraagd of dit een signaal is naar Santiago Gimenez. "De media zijn altijd druk bezig met onze spitspositie, of het nu Danilo of Gimenez is. Santi heeft een paar keer vanaf het begin gespeeld toen Danilo er niet bij was. We hebben ook andere mogelijkheden met Igor Paixão bijvoorbeeld, ik wilde graag een keer zien hoe hij dat in de wedstrijd invult", aldus de trainer. 

Het testen van de 22-jarige Paixão komt niet helemaal uit de lucht vallen. “Op de training hebben we dat een paar keer gedaan. Dat heeft hij vandaag denk ik prima ingevuld. Igor speelde als spits heel goed, omdat hij ook de kwaliteiten heeft om daar te spelen”.

Na een stroeve begintijd lijkt Paixao steeds meer zijn draai te vinden, iets wat Slot ook opvalt. De trainer ziet de Braziliaan zich met grote sprongen ontwikkelen. “Hij kan als buitenspeler goed uit de voeten: hij is snel en bewegelijk en kan heel goed meevoetballen. Hij heeft gezien zijn geringe lengte ook nog een behoorlijke kopkracht en kan met zijn snelheid verrassen in het pressen. Het is dus is een speler die ook in de spits kan spelen”. 

Paixão is niet de enige speler over wie Slot tevreden is in aanloop naar de tweede seizoenshelft. “Ik vind ook dat Wålemark een goede indruk achterlaat tijdens de voorbereiding. Het ontloopt elkaar heel weinig in de voorhoede. Daarom zijn het vaak tien dezelfde namen en dat de elfde dan anders is”.

Delen

Reacties

Danillo staat (gedeeld) tweede op de topscorerslijst met 8 goals in 796 speelminuten. Dus; waar gaat dit in vredesnaam over?! Het lijkt mij zinvoller dat Slot ervoor zorgt dat er vanaf de zijkanten (voorin) wat meer gecreëerd wordt en dus dat Paixão zich daar ontwikkelt en niet op een positie die al prima wordt ingevuld en waar met Giménez een voldoende alternatief achter de hand is.
Ja, ik heb buitengewoon veel bewondering voor wat Arne Slot met Feyenoord heeft bereikt, qua voetbal en qua resultaten. Maar nu is hij spelletjes aan het spelen. A. Heb ik niet de indruk dat de media "altijd druk bezig" zijn met de spitspositie bij Feyenoord en B. Als dat wel zo zou zijn dan kan hij aan de hand van simpele cijfers laten zen dat dat nergens voor nodig is.
Danilo doet het gewoon goed en gaat het met meer dreiging en meer rendement van de vleugelaanvallers vast nog beter doen. Tel daarbij de cijfers van Kökcü en Szymanski op en er is geen vuiltje aan de lucht. Alleen dan is Paixão juist op de flanken een key-player omdat Idrissi eigenlijk maar 1 trucje beheerst en dat te vaak in een te laag tempo uitvoert.
De beste moet spelen. Als dat Paixao is, so be it. Moeten de anderen maar bewijzen dat ze scoren als ze spelen. Ik ben echt een fan van Gimenez maar als hij een periode alle kansen mist moet hij in de wachtkamer. Er zijneer spitsen geweest die het een tijdje kwijt waren maar dat zegt niets over hun kwaliteiten. Dat komt wel weer terug.
Ik hoop dat onze spitsen deze hint begrijpen. Aan de andere kant valt mij op, dat van alle spitsen die Slot tot zijn beschikking heeft gehad bij Feyenoord, er geen 1 onomstreden is kunnen worden. Ze hebben het stuk voor stuk allemaal moeilijk. Maar misschien hebben we mazzel, dat Paixao een neefje van Romario is ;-)
WALEMARK WALEMARK WALEMARK
Hij speelde inderdaad prima, maar dit is denk ik vooral een uitspraak om onze beide spitsen onder druk te zetten. Met Danilo en Santi heb je altijd meer opties in de aanval dan als je met drie vleugelspitsen speelt.
Hoop echt dat we uiteindelijk gaan spelen met Walemark en Paixao in de spits. Leuke spelers met een actie en goeie restwaarde als ze presteren.
In de voorhoede* spits hoop ik nog steeds vurig op de Santi