hancko-feyenoord

Alamy

Nieuws

Slowakije wint met linkback Hancko van Bosnië en Herzegovina

Stan

Dávid Hancko heeft zondagavond met de nationale ploeg van Slowakije een 2-0 overwinning geboekt op Bosnië en Herzegovina. In het EK-kwalificatieduel speelde de Feyenoord-verdediger de hele wedstrijd als linksback, waar hij ook in De Kuip heeft laten zien uit de voeten te kunnen. 

De ploeg van bondscoach Francesco Calzona behaalde via doelpuntenmakers Mak en Haraslín een redelijk eenvoudige overwinning tegen de Bosniërs. Donderdag speelden de Slowaken nog doelpuntloos gelijk tegen Luxemburg. Ook toen speelde Hancko 90 minuten en werd hij verkozen tot man-of-the-match. 

Feyenoord-huurling Robert Bozenik maakt ook onderdeel uit van Slowaakse selectie. De spits, die op huurbasis uitkomt voor het Portugese Boavista, mocht tegen Bosnië en Herzegovina plaatsnemen op de tribune van Národný futbalový štadión. 

Delen

Reacties

Nu lekker naar huis komen en alles weer op Feyenoord.
Vorig jaar met Aursnes, Dessers, Trauner en Pedersen 4 goede aankopen gedaan. Deze zomer met Hancko, Giminez, Wiefer, Idrissi, Zsymanski en de in toekomst doorbrekenden Paixo en Lopez zelf 7 goede aankopen bij Feyenoord 😬Dit laat zien hoe belangrijk een goede scouting is. Vroeger hadden ze een keer in de 10 jaar een voltreffer nu 4 a 5 voltreffers per seizoen. Ik ben weer een trotse Feyenoorder 🥰😍 Volgende stap jeugdopleiding naar wereld klasse niveau brengen en hoppa dan ga je over Ajax heen. Zo simpel is het. Het is net Football Manger 🤣
Helemaal gelijk El Presidente, maar ook weer treurig tegelijkertijd. Het werd al tientallen jaren geroepen dat de scouting van Feyenoord op de schop moest en hoeveel geld en prijzen zal dit wel niet gekost hebben
Zeker treurig. Er word vanaf de jaren 80 al wanbeleid gevoerd bij Feyenoord. Echt onbegrijpelijk dat er nu pas mensen werken die er iets van willen maken. Wat een amateurs die er voorheen altijd zaten. Soms lijkt het wel alsof ze Feyenoord expres klein hebben gehouden.
En dat laatste is al aardig op weg
Kijk maar eens naart talenten die onder de o21 zitten beloofd veel goeds
Ja er lijken wel wat talentjes aan te komen maar je moet echt meer geld erin pompen. Zodat ze niet meer vervroegd naar het buitenland willen of naar Ajax of Pisvee.
De enige manier dat Feyenoord aan wereldtoppers kan komen is spelers heel vroeg scouten of een hele goede opleiding hebben. Dus ja ik zou echt 50% van je budget in de opleiding en scouting stoppen en de rest in transfers en salarissen. Dat geld wat je in je opleiding en scouting stopt krijg je toch in veel fout terug dus is zeker een wijze investering.