Bevestigd
kleijn-sparta

sparta-rotterdam.nl

Transfers

Sparta bevestigt aantrekken Mike Kleijn

Stan

Sparta Rotterdam heeft Mike Kleijn vrijdagmiddag gepresenteerd. De middenvelder annex linksback beschikte in De Kuip over een aflopende verbintenis en zal zijn carrière vanaf komend seizoen dus voortzetten op Het Kasteel. 

De 19-jarige Kleijn speelde sinds zijn zesde voor Feyenoord waar hij in de afgelopen jaren als een van de grote talenten van Varkenoord de jeugdopleiding doorliep. Dit seizoen was de jeugdinternational zelfs aanvoerder van de Onder 21 van de Rotterdammers. Tot een wedstrijd in het eerste kwam het nooit voor Kleijn, al zat hij tijdens het Conference League-duel tegen Partizan Belgrado in 2022 wel eenmalig bij de selectie.

Gerard Nijkamp, technisch directeur van Sparta, reageert op de website van de club op het aantrekken van Kleijn: "Hoewel de transferwindow nog niet geopend is, zijn wij op de achtergrond al druk bezig om de selectie voor volgend seizoen samen te stellen. Wij denken dat Mike een belangrijke rol kan gaan spelen in de toekomst. Bij Feyenoord staat hij goed aangeschreven en maakte hij op ons ook een goede indruk in de wedstrijden die we van hem bekeken hebben. Ondanks zijn negentien jaar is hij al aanvoerder van het hoogste jeugdelftal. Daarnaast kan Mike op zowel het middenveld, voornamelijk als een 'acht', en als linksback uit de voeten, wat hem multifunctioneel maakt. We zijn blij Mike volgend seizoen welkom te heten bij Sparta."

Zie hieronder het interview dat Kleijn gaf bij zijn presentatie bij Sparta Rotterdam:

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Hé die Sebaoui zou toch 100% speelminuten maken in het huidige Feyenoord 1? Wat een prachtige speler! En ook echt een super sympathieke gozer, als je hem hoort in interviews. Verdient een kans in de voorbereiding :D
De KKD is toch echt anders hoor. Iedereen doet maar alsof je van daaruit een wereldtopper wordt, maar slechts een handvol spelers redden het in de top van eredivisie, laat staan op een hoger niveau. We moeten echt niet zomaar vanuit gaan dat ie zomaar even minuten zou gaan maken, of gaat maken volgend jaar.
We kunnen hem wel even testen aan het begin van het seizoen. Minteh is dan naar Newcastle.
Zou Sebaoui graag bij het eerste willen zien volgend jaar, geweldige speler
Al 10 goals en 6 assists. Geef hem maar een kans.
Uitstekende keuze om met Dordrecht samen te werken.
Alleen als je ze daarna ook een kans gaat geven, anders heb je er sportief niks aan.
1-4 al weer. Ervaring moet je ergens opdoen. Kan ook weer geld opleveren.
Naja, V/D Belt sloopte die competitie en mag van sommigen nu alweer vertrekken. Emil Hansson en Antonucci waren daar ook grote spelers. Even afwachten of hij het wel even redt.
Dordrecht doet het vooralsnog weer goed. 1-2 tegen NAC. Zou goed zijn dat Sebaoui en ‘t Zand een kans krijgen in de eredivisie.
Opzich een logische keuze. Veel blessures gehad (en fysiek wellicht ook nog niet ver genoeg in de ontwikkeling), en dus nog niet echt bij het 1e van Feyenoord kunnen aanhaken. Daarnaast veel concurrentie met Zerrouki, Zechiel en Vd Belt ook nog voor hem.

Kan zomaar dat als ie straks wel een seizoen (of twee) volledig fit blijft en op hoog niveau minuten maakt, z'n ontwikkeling in een stroomversnelling komt. We gaan het zien.
Ik vind het een tikkie jammer want hij was idd een van de echte talenten. Ik zag wel degelijk een potentiële opvolger van Hartman in hem.
Hij is geen linksback, daar is het juist fout gegaan
Positie is in principe middenveld. Feyenoord moet keuzes maken. Nimmer op niveau KKD of Eredivisie gespeeld. Als het echt een groot talent was had hij het al moeten laten zien.
N.B. Ik zeg niet voor niets 'een tikkie jammer' .....
En als er een toekomst was geweest voor Klein bij Feyenoord denk ik gezien zijn kwaliteiten dat die niet op het middenveld lagen. Daar was hij ook in zijn eigen lichting een verdienstelijke maar dus ook 'doorsnee' voetballer.
Maar hij zou bepaald niet de eerste speler zijn geweest 9understatement!) die zich beter ontwikkelt als hij een linie zakt. Dat het dus 'juist is fout gegaan' omdat hij op de linksbackpositie terecht kwam, is wat mij betreft, dus in die zin waar dat hij vermoedelijk ook op die plek (net?) niet de gewenste ontwikkeling heeft laten zien. Terwijl hij voor het middenveld sowieso geen reële optie was.
Mooie stap voor hem en ik ben benieuwd of hij het fysiek aan kan, de laatste jaren toch veel blessures gehad.
Jammer, maar goed. Is altijd weer welkom als ie goed presteert.
Misbruikt op de linksbackpositie, maar hier gaan we nog spijt van krijgen. Iedereen die regelmatig de jeugd volgt of heeft gevolgd weet dat.
was helaas wel heel blessure gevoelig
En toch. De hele grote talenten redden het sowieso. Voor de andere talenten moet het ook vooral eens meezitten. Hij behoort tot die laatste groep.
Prima speler voor Sparta in de toekomst, niet voor Feyenoord 1.
Zonde speelt over twee jaar bij psv of Feyenoord koopt hem terug voor 7 miljoen.
Prima toch? Wie zegt dat ie zich wel zou ontwikkelen als die zou blijven?
je kan niet iedereen tevreden houden toch?
Doodzonde, had echt al de kansen moeten krijgen hoor. Stond altijd al bekend als groot talent….
Op zich jammer, maar ook weer niet zo'n groot gemis als we de spelers die we nu hebben ook ontwikkelen.

Succes!