Willem van Hanegem (Soccrates Images)

Nieuws

Van Hanegem: "Een van de beste wedstrijden van Feyenoord ooit"

Van de redactie

Willem van Hanegem had genoten van Feyenoord tijdens de legendarische Klassieker afgelopen zondag. ‘De Kromme’ vond het terecht dat zijn club op zoek ging naar een hoge uitslag, zag een tweetal spelers uitblinken en wenst zich niet te gedragen zoals in de hoofdstad wordt gedaan.

 “Iedereen was ervan overtuigd dat Feyenoord zou winnen”, zo vertelt hij in Algemeen Dagblad. “Alles bij elkaar was dit een van de beste wedstrijden van Feyenoord ooit. Het was mooi om te zien.”

Van Hanegem zag dat Feyenoord het krachtsverschil met de aartsrivaal uiteindelijk in doelpunten wist uit te drukken. “Ik dacht vooral: maak er nou snel nog eentje, dan ben je overal vanaf. Wij speelden Ajax vroeger ook vaak ondersteboven, maar dan werd het 2-1 of 3-2. Zij hebben altijd dat bravoure gehad. Dat ze dan een grote uitslag neerzetten.”

Medelijden met Ajax had het Feyenoordicoon niet. “Nee, waarom? Ik dacht: maak er nou 9-0 van, dan had je een record voor altijd gevestigd.” Dat sommige mensen de 10-0 tegen PSV destijds respectloos vonden, snapt Van Hanegem niet. “Die snappen er niks van. Denk je dat die Feyenoorders er niet graag tien hadden gemaakt zondag?” Toch wil hij de uitslag niet belangrijker maken dat het is. “Als je met 1-0 wint krijg je ook gewoon drie punten.” 

Van Hanegem had vooral genoten van twee spelers. “Ik vond onze rechtsbuiten, Minteh, één van de beste, net als onze aanvoerder (Geertruida, red.). De rest was een dikke voldoende.” Verder wil hij niet meedoen aan het uitdelen van superlatieven aan spelers. “Dan worden we net zoals die gasten daar (in Amsterdam, red.). We hebben al de hele week kunnen lachen. Dan moeten we dit toch niet doen?”

Delen

Reacties

Helemaal gelijk, van de beste Feyenoorder aller tijden