sc-cambuur-feyenooord-0-3jim-breeman-sports-photography-25

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Spelersrapport Cambuur - Feyenoord: Team in kampioensvorm

Ference

Gisteren boekte Feyenoord alweer de negende achtereenvolgende zege in de eredivisie. De voorsprong bleef acht punten, maar de concurrentie ziet het resterend te behalen puntenaantal slinken. Kortom: Feyenoord stevent af op de Coolsingel! Hierbij het spelersrapport van speelronde 29 tegen Cambuur, beoordeeld door de bezoekers van 1908.nl: 

Justin Bijlow: 7,3
De terug van weggeweest, nu ook in de eredivisie. Ondanks dat hij niet al te veel te doen kreeg, pareerde de doelman eind eerste helft knap een afstandsschot wat hij laat zag aankomen. Al met al een fijn potje voor Justin om weer ritme op te doen.

Lutsharel Geertruida: 7,5
Ook net terug van een blessure, maar dat is nauwelijks te merken. Geertruida heeft zijn plekje al gauw weer heroverd en is belangrijk voor dit Feyenoord. Hij maakte gisteren bijna met een mooie schuiver zijn vierde goal van het seizoen. De bal werd echter naast gegleden door een Cambuur-verdediger.

Gernot Trauner: 7,3
Even waren er mensen die dachten dat Trauner zijn plekje kwijt was geraakt aan de goed spelende Geertruida. De twee losten elkaar echter precies op het goed moment af wat betreft hun blessures en sindsdien staat de Oostenrijk weer geweldig te verdedigen. Hij is ontzettend belangrijk voor dit Feyenoord. Om een kritische noot te plaatsen, eigenlijk ontbreekt er nog één ding aan Trauner: een goal in het Feyenoord shirt.

Dávid Hancko: 7,6
Speelde wederom een dijk van een wedstrijd, zoals we eigenlijk wel gewend zijn van de Slowaak. Hij moest sinds zijn komst niet de minste schoenen vullen (Marcos Senesi), maar heeft dit zo goed gedaan dat de naam van de populaire Argentijn nog nauwelijks valt in Rotterdam-Zuid. Het maakt Hancko niet uit of Geertruida, Trauner, Rasmussen of Wieffer naast hem staat in het centrum, hij speelt toch wel een dikke voldoende.

Quilindschy Hartman: 7,1
Speelde wederom een prima wedstrijd, al zal Hartman niet 100% tevreden de bus in zijn gestapt. De verdediger pakte namelijk zijn vijfde gele kaart van het seizoen, wat hem een schorsing oplevert voor de thuiswedstrijd van volgende week tegen FC Utrecht. Aan de andere kant voor hem persoonlijk geruststellend dat hij in ieder geval een eventuele kampioenwedstrijd van Feyenoord kan meespelen.

Mats Wieffer: 7,5
Trok zijn goede spel van de afgelopen weken ook op het kunstgras in Leeuwarden weer door. Samen met Kökcü heerste hij op het middenveld, een absoluut onmisbare kracht voor dit Feyenoord. Menig Feyenoorder zal dan ook een paar keer vloekend op de bank hebben gezeten toen de middenvelder een aantal keer naar zijn enkel greep gisteren. Gelukkig lijkt het erop dat er geen reden is tot paniek; Feyenoord heeft de matchwinnaar van afgelopen donderdag hard nodig in het Stadio Olimpico.

Orkun Kökcü: 7,9
Ook Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökcü greep net als zijn kompaan op het middenveld naar zijn enkel, nadat hij niet helemaal goed neer kwam op het Friese kunstgras. Desondanks kon de Turkse middenvelder ook die zorgen wegnemen, door achteraf te stellen dat er weinig aan de hand was. Hij speelde wederom een ontzettend goede wedstrijd en hij zal dan ook graag vooropgaan in de strijd met de Romeinen.

Sebastian Szymański: 7,5
De Poolse middenvelder speelde misschien niet zijn meest gelukkige wedstrijd voor Feyenoord 1, zeker niet in het eerste bedrijf, maar wat maakt het ook uit als je de bal op die manier in de kruising schiet. Een fenomenale goal die bij Feyenoord zorgde voor opluchting, aangezien het ‘maar’ 0-1 stond. Buiten zijn goals om is ‘Seba’ ontzettend belangrijk in de manier van drukzetten van de ploeg van Slot.

Igor Paixão: 8,3
Begon afgelopen donderdag nog op de bank, maar mocht het net als in de competitiewedstrijd tegen RKC vanaf de aftrap laten zien. Ondanks dat directe tegenstander Bangura niet onder de indruk was van hem, liet Paixão hem geregeld zijn hielen zien. Hij was dreigend, gaf mooie (vroege) voorzetten en stond aan de basis van de eerste én derde goal.

Santiago Giménez: 7,7
De speler brak gisteren een record door als eerste speler in de geschiedenis van Feyenoord in zeven achtereenvolgende uitwedstrijden te scoren. De populaire Mexicaan opende de score en maakte alweer zijn elfde goal van het seizoen. Bijna schoof Gimenez ook zijn twaalfde binnen, maar zijn bal belandde op de paal. Hij staat momenteel gedeeld vijfde op de topscorerslijst. Om Nicolai Jørgensen af te lossen als laatste Feyenoord-eredivisietopscorer moet ‘Santi’ achter nummers één Simons en Douvikas aan, die op 14 doelpunten staan.

Oussama Idrissi: 5,7
Iedereen die terugdenkt aan de wedstrijd van Idrissi in Leeuwarden zal terugdenken aan de gigantische kansen die hij aan het begin van de wedstrijd miste. De Marokkaanse buitenspeler speelde niet zijn beste wedstrijd in het Feyenoord-shirt, maar desondanks bereidde hij wéér een doelpunt voor met een schitterende pass op Szymański. De aanvaller is belangrijker dan menigeen denkt. Zo breekt hij geregeld een wedstrijd open met zijn passeeracties en is hij inmiddels alweer bij dertien doelpunten betrokken dit seizoen.

 

*Invallers Jahanbakhsh, Pedersen, Dilrosun, Danilo en Milambo speelden tekort voor een beoordeling. 

 

De spelersrapporten zijn gebaseerd op de cijfers die de bezoekers van 1908.nl hebben gegeven. Ook je spelersbeoordeling doorgeven? Houd de site kort na de wedstrijden in de gaten! 

Delen

Reacties

Nog geen reacties