stengs-timber

Opinie

Stengs wordt op verjaardag beloond met MOTM-titel

Stan

De jarige Calvin Stengs heeft van Het Legioen de titel van man van de wedstrijd in het duel tegen Heracles cadeau gekregen. In de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop blonk de aanvallende middenvelder uit met twee doelpunten. De eerste maakte hij al vier minuten, waarna ook de tweede er al binnen het eerste kwart inlag. Stengs, die vandaag dus ook zijn 25e verjaardag viert, had zo een groot aandeel 0-4 overwinning in Almelo.

Zij twee treffers leveren Stengs een alleraardigste beoordeling van 8,3 op. Daarnaast waren de 5641 stemmers ook onder de indruk van het spel van Mats Wieffer (7,9), doelpuntenmaker Quinten Timber (7,7) en Dávid Hancko (7,6).

Na afloop omschrijft de behendige linkspoot zijn goals bij ESPN, beginnend met d eerste treffer. "Die bal viel een beetje voor mijn voeten en ik dacht: 'ik schiet hem gewoon op goal' en hij gaat er goed in." De tweede goal heeft hij mede te danken aan Hartman, die de assist verzorgt. "Ik weet dat Q' (Quilindschy Hartman) de overlap gaat maken, ik had nog het gevoel dat ik buitenspel stond, maar ja, goeie aanval", zegt Stengs, die toch nog niet helemaal tevreden was. "Naar mijn gevoel hadden we er vandaag wel meer kunnen maken."