Kevin Strootman Soccrates Images

VK Sportphoto

Transfers

Strootman: “Twee jaar geleden gesprekken gevoerd met Feyenoord”

Ference

Kevin Strootman was twee jaar geleden serieus in gesprek met Feyenoord over een terugkeer naar Nederland, zo vertelt de middenvelder in een interview met SEGStories.

"Twee jaar geleden was er al sprake van dat ik terug zou gaan naar Nederland. Toen hebben we nog wel wat gesprekken gevoerd met Feyenoord om misschien terug te gaan", zo vertelt Strootman.

Uiteindelijk bleek dit geen haalbare kaart: "Dat was een hele complexe situatie, want toen had ik nog een contract bij Marseille." Spijt heeft de middenvelder niet: "Nee, ik heb er geen spijt van, maar het had wel een hele mooie stap geweest. Als je ziet waar Feyenoord toen zat en wat ze uiteindelijk hebben bereikt. Dat is natuurlijk wel heel mooi om te zien hoe Arne Slot dat heeft neergezet." 

Strootman maakte in Nederland furore bij Sparta Rotterdam, FC Utrecht en PSV, alvorens hij naar het buitenland vertrok. Daar speelde hij voor AS Roma, Marseille, Genoa FC en Cagliari. Ook speelde hij in totaal 46 interlands.

Een aantal wat misschien wel hoger had kunnen zijn, als de middenvelder niet meerdere malen geplaagd werd door zware knieblessures in zijn carrière. De laatste keer dat de Ridderkerker werd opgeroepen dateert alweer van oktober 2020.

Delen

Reacties

Sinds zijn blessure 10 jaar geleden is het niets meer met die jongen.

Ik ben dan toch zeer nieuwsgierig wie er op dat krankzinnige idee kwam hem dan toch te willen halen … die heeft er serieus geen verstand van
Blij dat het niet rond is gekomen.
Ik ben blij dat het niet is gelukt.
Kan me voorstellen dat Strootman de eerste keus voor Jorrit Hendrix was. Met dat in gedachten had ik toch liever Strootman gehad..
Dat kan ik mij eigenlijk niet voorstellen omdat hij nooit Aursnes of Kökcu uit de basis zou hebben kunnen spelen. Hendrix wist dat hij voor de bank kwam en was vrij ivm oorlog Oekraiene. Logischer zou zijn ipv Aursnes voor 21/22 of ipv Wieffer voor 22/23 denk ik.
Op dat moment was Aursnes ook nog geen basis speler dus kan me voorstellen dat het idee was Strootman + Kokcu met Aursnes daar achter. Aursnes zou hem inderdaad vermoedelijk uit de basis hebben gespeeld uiteindelijk aangezien hij nog beter bleek te zijn dan gedacht.
Toornstra was er ook nog op dat moment en startte het seizoen als basisspeler. Vandaar dat ik denk dat ze Strootman ipv Aursnes in beeld hadden.