crysencio-summerville

VK Sportphoto

Nieuws

Summerville over opgroeien op 'Zuid': "Die mentaliteit nam ik mee naar de club"

Moreno

Crysencio Summerville maakte in de zomer van 2020 de overstap van Feyenoord naar Leeds United. Voor velen een verrassende stap, waarbij de vleugelaanvaller zijn imago van lastige jongen van zich af moest spelen. Mede door de degradatie van Leeds United staat de oud-Feyenoorder bij flink wat clubs in de belangstelling. Met Voetbal International sprak hij onder andere over zijn stap naar Engeland en zijn toekomst. 

Aan de transfer naar Leeds zaten voor Summerville nog wat haken en ogen. "Ik moet wel zeggen dat ik mijn twijfels had toen ik de keuze moest maken. Want ja, het is wel een grote stap. En dat was het ook echt", vertelt hij. "Ik ben een jongen uit Rotterdam-Zuid, een jongen van de straat. Ik sprak nauwelijks Engels en dan ga je op je achttiende naar het buitenland."

Summerville, die momenteel met Jong Oranje in Georgië aan het EK onder 21 bezig is, geeft aan een zware periode te hebben gehad in Engeland. "Dit weet eigenlijk nog niemand, maar ik wil eerlijk zijn: de eerste zes maanden heb ik het ontzettend moeilijk gehad. In die tijd belde ik bijna dagelijks met mijn zaakwaarnemer. Ik zei dat ik terug wilde naar Nederland, dat ik het niet leuk vond. Ik zei: Ik wil dit gewoon niet. Ik wil naar huis."

"Ik miste mijn mensen. Familie, vrienden. Ik zat daar helemaal alleen. Niet eens in een appartementje. De eerste weken sliep ik in een hotel! Trainen en dan weer naar die hotelkamer. En zoals ik al zei: mijn Engels was niet goed", aldus de 21-jarige aanvaller, die aangeeft dat hij met dank aan de staf bij Leeds United is geacclimatiseerd.

Toch erkent hij dat hij door zijn stap 'een grote jongen' is geworden. "Ik weet niet of ik een lastige jongen was, maar ik had misschien wel mijn dingetjes in Nederland. Dat heeft ook te maken met de buurt waarin ik ben opgegroeid. Rotterdam-Zuid. Het gaat soms wat harder, je hebt een bepaalde straatmentaliteit. Dat nam ik ook mee naar de club. Dat was niet altijd even slim. Maar nu denk ik anders in de keuzes die ik maak, in mijn doen en denken."

Tot slot komt een eventuele transfer in de zomer ook nog even ter sprake. Maar daar is Summerville nu nog niet mee bezig. "Ik zou nog niet weten of ik komend seizoen bij Leeds speel. Ik hoor en lees ook van alles, maar daar wil ik nu niet mee bezig zijn. Ik heb mijn zaakwaarnemer dan ook gevraagd alle interesse voorlopig bij me weg te houden. Het eerste doel is Jong Oranje. Ik wil winnen. Ik ben hongerig."

Delen

Reacties

Denk niet dat Summerville het verschil zou kunnen maken bij Feyenoord. Op het EK kan hij zich ook niet onderscheiden. Ja hij speelt in de sterkste competitie, maar maakt hij nou echt het verschil? Qua prijs vind ik het niet waard
Kom terug naar zuid en speel 2 jaar de sterren van de hemel en dan terug naar leeds en feye oord tientallen miljoenen rijker