yv2022821yv2022821a1a02954

VK Sportphoto

Nieuws

Te Kloese: "Ajax hoeft niet aan te kloppen voor Slot"

Van de redactie

Algemeen directeur Dennis te Kloese heeft voor aanvang van het duel tegen Excelsior voor de camera's van ESPN uitleg gegeven over de huidige stand van zaken bij de club. Afgelopen zomer verlengde Feyenoord het contract van trainer Arne Slot met een jaar en ligt nu tot de zomer van 2025 vast. Te Kloese verklapte dat de trainer wel een clausule in zijn contract heeft voor een eventueel voortijdig vertrek.

“Arne heeft ambitie. Dat vind ik eigenlijk ook heel prettig. Wij moeten mensen binnen de club hebben die ambitie hebben. Als er op een gegeven moment een mogelijkheid is voor Arne, moet de club daar ook beter van worden." Maar Te Kloese reageert resoluut op de vraag of Ajax langs hoeft te komen. “Nee zeker niet.”

“We zijn actief naar het kijken hoe die rol actief ingevuld kan worden binnen de organisatie. Wat is het profiel van iemand die echt bij ons past? Het is voor ons belangrijk om veel aandacht aan de jeugd en aan de scouting te geven. Daarnaast moet het ook iemand zijn die als sparringpartner voor de trainer kan fungeren. Ik blijf zelf in mijn functie zitten. Ik ga boven een technisch manager of technisch directeur werken. Wel een Nederlander, dat is het beste voor de club”, vervolgt de directeur van Feyenoord.

Een fusie tussen de club en Stadion Feijenoord ziet Te Kloese niet zitten. “Daar zou ik niet over willen praten. We zijn aan het evalueren wat het beste is. We moeten geen probleem halen dat te groot is.”

Delen

Reacties

Is er een uitgebreider interview dan dat ik heb gehoord? Ik heb hem namelijk niet horen verklappen dat er een clausule is. Kraay sprak van een clausule, maar uitsluitend in de zomerstop. Te Klese antwoord dat Slot een ambitieuze trainer is, maar dat Feyenoord er wel beter van moet worden. Concluderen dat ze onder de juiste omstandigheden bereid zijn om mee te werken aan een vertrek snap ik, dat er sprake is van een clausule hoor ik hem echter niet zeggen.
Lekker blijven bij Feyenoord slot 😉
Toch niet zo vreemd, hij tekent bij en hij wil clausule. Kan zomaar dat er eind van jaar een mooie club voor hem komen, dat hou je niet tegen.
Dan moet je op zoek naar een trainer die deze lijn wil doorzetten.
Zal wel een fout á la Sjaak Troost zijn als hij ook een binnenlandse transfer zou kunnen maken. Hopelijk heeft Feyenoord geleerd van de Steven Berghuis situatie..
Met die reactie dat Ajax niet hoeft te komen is het wel duidelijk dat deze clausule alleen geldt voor het buitenland. Hoop wel op een mooi bedrag, 5miljoen plus.
Werd ook over die clausule van Berghuis gezegd, op het einde bleken dat echter loze woorden. Vorig jaar werd er nog gesproken over 7 miljoen als streefbedrag, hopelijk is het na de contractverlenging nog hoger geworden :D
Uiteindelijk heb de Berghuis transfer wel geresulteerd in een Europese finale.