gimenez-2

VK Sportphoto

Nieuws

Te Kloese: "Diep in mijn hart hoop ik dat hij nog een aantal jaren bij ons speelt"

Van de redactie

Santiago Gimenez geniet van zijn voetballeven in Rotterdam. De Mexicaans international is naar eigen zeggen nog niet klaar bij zijn club Feyenoord. Afgelopen zomer was er belangstelling vanuit heel Europa voor de 22-jarige spits. De familie Gimenez heeft een goede relatie met algemeen directeur van Feyenoord, Dennis te Kloese, die elkaar al jarenlang kennen vanuit de tijd dat Te Kloese in Mexico werkte. "Santiago is nog niet klaar bij Feyenoord. Hij wil hier nog meer bereiken", aldus Te Kloese in gesprek met De Telegraaf.

Te Kloese kent de familie Gimenez al jaren. "Zeker acht jaar. In mijn rol als directeur van de Mexicaanse bond hebben we Santiago ooit al opgeroepen voor een jeugdselectie van Mexico. Toen moest hij nog beslissen of hij voor Argentinië, het land waar hij is geboren en waar zijn vader jarenlang uitkwam voor Boca Juniors, of voor Mexico zou gaan spelen. Santiago groeide natuurlijk op in Mexico, waar zijn vader was gaan voetballen. Dus ik zei, een beetje plat gezegd tegen hem als jonge speler: ’Je bent Mexicaan, niet zeiken, je kiest voor Mexico’. En dat deed hij ook."

"In zulke landen en culturen, waar door de omstandigheden veel wantrouwen en veel opportunisme heerst, duurt het lang om een sterke relatie op te bouwen. Als je het vertrouwen wint, mag je dat niet beschamen. Ook in mindere periodes probeerde ik er te zijn. Vader Christian was zelf ook een geweldige speler, een type Kökcü. Die speelde zes jaar in een heksenketel bij Boca en weet precies wat hij voor zijn zoon wil. Hij heeft hem geweldig opgevoed en begeleidt hem fantastisch. Met de vader heb ik vanaf het begin een goede relatie", aldus Te Kloese.

De familie Gimenez wist exact welke clubs interesse hadden in de spits van Feyenoord. "Ja, er is van alles voorbij gekomen. Maar er zit een goede kop op bij Santiago en hij heeft een geweldig karakter. Kwam er een flinke club, dan zei hij: ’Dit is niet waar ik naar toe wil, ik wil nog helemaal niet weg. Ik wil me eerst bij Feyenoord profileren en me op Europees niveau doorontwikkelen.’ Hij zei ook dat hij hier een heel goede trainer heeft. Wat hij bij Feyenoord heeft, geeft hem rust en dat helpt ook om voor de nationale ploeg te blijven spelen. Daarin is hij pas net doorgebroken."

In Mexico kun je als voetballer veel geld verdienen. Toch maken veel Mexicanen de overstap naar Europa. "Toen ik daar twintig jaar geleden begon, was het voor Europese clubs een uitdaging om jongens te overtuigen. Waarom zouden ze naar Europa met koude winters gaan en de familie in Mexico achterlaten? Grote, volle stadions, een echt voetballand. En in Mexico voelden ze zich met hun salarissen de koning te rijk, omdat het land verder veel armoede kent. Europa was ook voor hem een grote, sportieve uitdaging. Diep in mijn hart hoop ik dat hij nog een aantal jaren bij ons speelt. Maar de volgende transferzomer kan best eens een periode worden waarin nóg grotere clubs zich gaan melden."

Delen

Reacties

Ik voel iets moois aankomen, als deze groep bij elkaar blijft, inclusief Slot en te Kloese, gaan we de Champions League winnen. Het zou het ultieme doel kunnen zijn.
Erg optimistisch wel maar hopen mag altijd natuurlijk
Ja ik ben het eens Te Kloese en Slot en diversen mensen binnen de club die Feyenoord sportief en financieel omhoog stuwen een riant salaris geven het komt velen malen terug en dat is zo fijn eindelijk verdienen we wat zo mooi is voor de club.
Kunnen we ons gaan meten en meerdere keren kampioen worden.
Dat verdienen wij allemaal het is terecht dat onze sleeping Giant nu eens naar buiten treed.
Ga vooral zo door visie en een doel hebben het is net als op je werk ga er voor laat zien wie je bent steek je kop boven het maaiveld uit dan kom je er ook wel.
Investeer in jezelf en dat is wat er nu ook precies bij Feyenoord gebeurt.

Fijne dag

Rudi Ruud
Joh Zero21 rot op met jouw woke inclusiviteit
Ik woon al 66 jaar in dit land, hier op school geweest, hier gestudeerd en gewerkt
Nooit heb ik enige achterstelling, discriminatie ervaren
Nooit geweigerd voor een woning, baan of wat dan ook
Bij eerste sollicitatie gesprek werd ik al aangenomen
Dus ja, heel veel ligt aan jezelf
Als je niet weet je te gedragen, geen sociale omgangsfatsoen hebt, lui bent, van alles en iedereen misbruikt, op het werk ruzie zoekt en het racisme kaart uitspeelt etc dan kun je ook geen sympathie verwachten
Cultuur verschil en leefwijze verschillen miljoen lichtjaren met elkaar
Marokkanen, Turken moet je aub niet vergelijken met Giminez
Die zijn uit op slechts één ding in het leven; GELD
Mosliem of geen Mosliem, geld is alles bepalend en is het enige dat telt bij hun
En ze zitten hier absoluut niet voor jouw of om jouw maar voor het geld, niet meer en niet minder
Jullie onnozele naivelingen wil dat niet inzien
Ik ben tegen de absurde salarissen in de voetballerij maar ook in het bedrijfsleven, politiek
Maar inderdaad het salaris van een persoon als heer Koese flink verhogen is niet meer dan terecht
Hij presteert en hoe, hij verdient het dus een flinke salaris verhoging
De heer Kloese verdient niet een spandoek maar een standbeeld
En het verhaal over Giminez en zijn vader, dat is het verhaal van het leven buiten het Westen
In het Westen denkt men alleen in euro's/dollars, in welvaart en rijkdom en niet in welzijn en welbehagen en welbevinden
Ik ben geen Westerling, daarom
Wat mogen wij blij zijn met zo'n directeur. Laten we even terug denken aan onze luchtfietser van de NOS, Jan de Jong. Wij hadden nooit op dit punt gekomen met hem aan het roer.

Dennis verdient een spandoek!
Hopen is niet verboden. Ik doe mee.
prachtige speler maar vooral wat een directeur. Meneer te Kloese ik ben 63j heb al heel wat directeuren zien gaan en komen maar wat bent u een verademing. Rustig, welbespraakt, kennis van zaken, collegiaal. afijn kan er nog meer veren induwen maar ingodsnaam blijf een aantal jaren bij Feijenoord. Laat de overige directieleden en rvc niet vergeten uw salaris flink op te poetsen. dat bent u dubbel en dwars waard. Daarbij vervult u een dubbele functie.
Precies zoals ik er over denk. Echt een topbestuurder. Hoe mooi zou het zijn als de hele staf bij elkaar zou blijven voor de komende jaren.
Ligt nog 4 jaar vast dus we kunnen komende zomer de hoofdprijs vragen. En als hij zo doorgaat krijgen. Zeker als hij ook in de CL veel scoort. Dan komen er absolute topclubs. 50 miljoen lijkt zeker mogelijk. Veel meer niet omdat hij dan waarschijnlijk wel die volgende stap wil maken.
Natuurlijk, Santiago is een geweldige spits die alleen nog maar kan doorgroeien. Maar...we hebben er nog één. Ik heb hier op 1908 gelezen dat hij als voetballer misschien wel beter is.
Briljante zet om deze man alvast aan te trekken.
Goed dat hij gebleven is. Kunnen hem nog genoeg uitdaging bieden. Zal helaas moeilijk worden hem te behouden als hij ook in de Champions League zijn doelpuntjes gaat maken... Misschien daarom wel een 'voordeel' dat hij de eerste 2 wedstrijden niet mee doet...
Hier kunnen een hoop Turken,Marokkanen en anderen die hier opgegroeid zijn een voorbeeld aan nemen. Het land waar je opgroeit vertegenwoordigen en niet een land waar je op vakantie gaat.
De jongens waar jij het over hebt zijn natuurlijk op papier Nederlanders, maar dat moeten ze ook in de praktijk voelen. En daar ligt de verantwoordelijkheid van andere Nederlanders door deze mensen (jongens, meisjes, mannen, vrouwen) inclusiviteit te geven. Nog te vaak worden ze weggezet als k*tmarokkaan of kl*teturk, totdat ze lekker kunnen voetballen; dan zijn ze ineens de held.
Wat een onzin. Weet je hoe veel begeleiding deze jongens krijgen op de club. Kijk alleen al naar Itaharen. Ligt gewoon aan jezelf, of je meedoet met de maatschappij of niet.
Ik plaatste het in een bredere context, namelijk de Nederlandse maatschappelijke context. Deze jongens kunnen op de club goed begeleid worden, maar als je in een land woont waar je toch nog als tweederangs burger wordt gezien heeft dat ook nog steeds gevolgen voor het functioneren van zo’n persoon.
Als je echt denkt dat dat aan de maatschappij ligt ipv de personen zelf, ben je niet echt wereldwijs. Genoeg voorbeelden van Marokkanen en Turken die succesvol zijn. Gaat om je instelling en aura, meer niet.
Ach wat is wereldwijs. Ik heb op internationale branding-projecten gewerkt in het buitenland voor merken als Porsche, Nespresso en verschillende overheden; elf jaar in Australië gewoond en nu woonachtig als zelfstandig ondernemer in Turkije; ik ben al 28 jaar met een autochtoon-Turkse getrouwd met een internationale universitaire opleiding en verscheidene internationale financiële functies bij onder andere Reebok, Ralph Lauren en internationale banken. Dan weet ik niet of ik net zo wereldwijs als jij bent - dat mag jij bepalen. Vanuit zowel mijn vrouws als mijn eigen functies weet ik dat Nederlanders erg vervelend kunnen doen over en tegen mensen met een Turkse, Marokkaanse of andere etnische achtergrond die als inferieur worden gezien t.o.v. de Nederlandse. Toegegeven, meestal zijn dat minder hoog opgeleide mensen, die een beperkt beeld hebben van andere culturen, maar helaas zijn er daar heel veel van in Nederland.
@Zero21 Dan bewijs je nu toch mijn argument? Heeft jouw vrouw zich erdoor laten weerhouden? Nee. Vaak genoeg ben ik met vuile ogen aangekeken bij sollicitaties, terwijl ik, als je dat zo kan zeggen, een echte hollander ben. Gaat gewoon om je instelling, wat ik al gezegd heb. Ook geef je aan dat het niveau bijdraagt aan hoe ze tegen je vrouw doen, hoe kan dat als je vrouw op hooggeplaatste functies werkzaam is?
Maar Gimenez groeide juist op in Argentinië waar zijn vader naartoe was verhuisd, en overwoog om voor dat land uit te komen (zoals Ibrahim Affelay) in plaats van Mexico te vertegenwoordigen - waar hij waarschijnlijk op vakantie ging.
Nee, hij groeide op in Mexico staat er
Na dit seizoen verkopen voor 50+ mil. Ueda staat staat klaar en het geld kan je herinvesteren in nieuw materiaal.
Als hij het goed doet in de cl en scoort, krijg je wel meer ook.
Of in 1keer alle schulden aflossen en daarmee compleet gezond worden en een goede toekomst in .
Is uiteindelijk vooral door de scouting gehaald, maar DtK probeert het naar zn eigen CV te duwen. Heeft hij niet nodig.
Hij geeft gewoon antwoord op een vraag die gesteld word door een journalist...
Wat een zure reactie. Gewoon prima antwoorden en leuk om te weten.
@schuurspons Kan wel zijn, maar scouting heeft geen jaren lange en persoonlijke relatie opgebouwd met hun 🤷🏻‍♂️
Leuk al die gasten die het allemaal denken beter te weten. Zoals jij
Iedereen kan hem scouten maar het zijn de persoonlijke relaties die hem over de streep hebben getrokken.

Denk je dat Van Geel ooit spelers zoals Santi, Ivanusec, Ueda of Hancko had kunnen overtuigen om voor ons te kiezen?
Kampioen worden en CL spelen plus een goeie trainer/speelstijl doet ook wat maar dan nog.... nee van Geel niet. Stonden graag op de voorgrond te Kloese word daarvoor gevraagd.
En hoe weet jij dat het door de scouting is gekomen dan?
Lijkt me sterk als deze man hem al 8 jaar kent en een goede speler vindt,hij niet heeft gezegd ik weet nog wel een goede jonge spits lopen in Mexico?
Buiten dat denk ik dat die jongen zonder Ten Kloese niet bij ons had gespeeld.
Of de scouting hem nu in het oog had of niet.

Uiteindelijk ook lekker belangrijk.Laten we vooral hopen dat we nog vaak kunnen juichen voor hem
Waarom onder ieder artikel kritiek op DTK?! Wees gewoon blij dat het zo goed gaat met onze mooie club...
Na jaren van wanbeleid is het moeilijk accepteren dat het eindelijk eens goed gaat. Dan gaan mensen meteen weer wantrouwen.
Zonde, Feyenoord is eindelijk weer sterk en hopelijk kunnen we nog jaren op doorbouwen en structureel om het kampioenschap strijden en CL spelen
Lees dat ook onder andere artikelen. Dat mensen zeggen dat iets niet goed is zonder verdere uitleg. Als je dan vraagt waarom krijg je een vaag verhaal wat erop neerkomt dat hun mening anders is of dat ze fan zijn van een andere speler dan degene die gehaald werd. Zonder zich ook maar te verdiepen in wat de redenen zijn waarom sommige keuzes gemaakt moeten worden en die zijn vaak heel simpel. Zou fijn zijn als mensen zich gewoon bij de feiten houden en niet hun eigen mening met de waarheid verwarren.
Je mag op punten toch best kritisch kijken naar het beleid? Het gaat waanzinnig goed en zowel DTK als Slot leveren fantastisch werk, maar dat betekent toch niet dat je het met alles eens moet zijn? Als het maar inhoudelijk is en niet persoonlijk gericht tegen de leiding of bepaalde spelers
Dat bedoel ik precies met je houden bij de feiten ;-)
Jij moet je naam veranderen in Zuurspons man, wat een vreemde zure reactie..
Heeft hij inderdaad niet nodig en zo lees ik het ook niet. Maar als je in zijn geval deze jongen en zijn familie al heel lang kent, hoogstwaarschijnlijk langer dan de scouting hem op de korrel heeft, mag je dat best aangeven. Ik denk echt niet dat DtK nooit de naam Gimenez heeft laten vallen in het Maasgebouw voordat de scouting hem volgde.
Geloof me nou maar, DtK is heel gewiekst en dit verhaal heeft bewust een dubbele lading. Net als rondom de verlenging van Slot. Gezien de rest van zijn kwaliteiten heeft hij dat niet nodig.

De aanstelling van Pelle werd in het algemeen onder fans ook 'door de zoon van Koeman' toegespitst. Zo moet je dit ook zien, meeste werk is gedaan door de scouting wat ik heb begrepen, dat is prima. Die scouting is daarna geherstructureerd (zonder aanleiding) en zo zie ik dit verhaal van DtK.
Ben jij je er bewust van dat Dennis zijn carrière is begonnen als scout, en deze rol vaker heeft vervuld bij verschillende clubs/bond?

In een club structuur is het normaal dat de scouting spelers onder de loep nemen maar in de basis ziet Dennis al of een speler iets kan of niet. Dat hij de familie al 8 jaar kent en met ze te maken heeft zal toch niet uit de lucht gegrepen zijn?
Nee, ik zeg niet dat hij liegt. Maar hij praat hem wel naar zijn hand, goed uiteindelijk is dit mijn mening natuurlijk.
Tuurlijk want te kloese zal zelf nooit aan deze man gedacht hebben, daarnaast was het vast ook zo dat toen hij op de scoutinglijst naar voren kwam dat die scout 1 belletje heeft gedaan naar de club en toen was alles geregeld met club, speler en zaakwaarnemer. Zal vast geen lange gesprekken aan te pas zijn gekomen waar dingen zoals ontwikkelplan besproken werden
Zijn relatie met Giminez heeft zeker meegeholpen, dat wil ik niet ontkennen. Maar de basis werd volgens mij door de scouting al voor officiele bekendmaking dat Dennis zou komen, gelegd.
Geen idee of dat zo is, als je daar een bron voor hebt ben ik benieuwd. Zal zeker goed kunnen, veel spelers worden natuurlijk al lang gevolgd en is dan al meerdere keren contact geweest voordat ze echt binnen worden gehaald. Maar dtk doet toch ook niet of hij alles in gang heeft gezet voor deze transfer of wel? In dit artikel zie ik dat iniedergeval niet, jij wel?
Ik zie de vragen niet richting DtK, maar zie vooral een verhaal waarin hij heel erg op zijn band met Giminez ingaat, i.p.v. dat hij credits naar de scouting geeft. Daar basseer ik mijn mening op.
@FeyenoordTM kan eventueel bevestigen of Giminez al op het lijstje stond van de scouting (en er actief naar handelde) voordat DtK in januari 2022 begon.
Dus omdat hij een jaar na dato van de transfer in een interview niet de scouting bedankt, vind je gelijk dat hij de transfer naar zichzelf vind te praten. Dat vind ik gigantisch vergezocht.
Gimenez is ongekend populair bij iedereen, haast elk interview gaat het wel een keer over hem en het meeste wat ik heb kunnen vinden over ten kloese is dat hij een keer heeft gezegd, dat zijn band met de familie wel wat helpt in de onderhandelingen, meer niet. Dat vind ik juist een voorbeeld dat hij dit echt niet naar zijn eigen cv aan het schrijven is. Dan had hij dat al lang veel nadrukkelijker kunnen doen.
Dit lijkt me dan ook meer een interview over de huidige transfer periode en dan is het na zulke uitspraken van gimenez dat hij wilt blijven, dat hij dat waardeerd, en dat hij dan wat meer verteld over de familie gimenez.
Ik vind zelf juist dat ten kloese heel weinig voorzichzelf opeist, ik zie juist de laatste weken in al zijn interviews juist dat hij heel veel in de 'wij' vorm praat. Vooral over alle technische beslissingen waar hij verantwoordelijk voor is en uiteindelijk dus de knopen in doorhakt, spreekt hij altijd in 'wij'.
Dat mag je vinden, ik herken iig de inhoud over de band met die familie. Heeft die al veelvaker benoemd.

Goed ik wil ook niet negatief over hem zijn, maar ik herken gewoon een bepaalde communicatie-stijl die ik op dit onderwerp gewoon onnodig vind.
Wij ook Don en dat jij ook blijft voor jaren..