dennis-te-kloese

VK Sportphoto

Nieuws

Te Kloese: "Overname stadion is een overweging"

Jan Dirk Stouten interviewde onder meer algemeen directeur Dennis te Kloese tijdens de nieuwjaarsreceptie van Feyenoord. Een van de onderwerpen van gesprek tijdens wat niet een nieuwjaarsspeech, maar een nieuwjaarsinterview werd, was het stadiondossier.

De algemeen directeur van Feyenoord geeft aan dat het voetbal centraal moet staan binnen de club, maar het stadion daarin een belangrijk punt is. Op de vraag of Feyenoord eigenaar van het stadion wilde worden, reageerde Te Kloese: “Dat is zeker een overweging. Maar er liggen ook een aantal rekeningen die opgelost moeten worden. Dit mag niet ten koste gaan van de club, maar het eerdere besluit om langer in de Kuip te blijven, maakt het makkelijker om plannen voor de toekomst te maken.” Dit doet Feyenoord met een nieuwe stadiondirectrice, Lilian de Leeuw. Te Kloese: “Het is goed om een vrouw in zo’n functie te hebben. Het stadion is een grote uitdaging, maar Lilian heeft veel ervaring en een frisse blik.”

Te Kloese is duidelijk over de financiële situatie binnen de club. “Ik zou wel eens wat meer inkomsten willen hebben, dan kan je je toch wat vrolijk op de transfermarkt bewegen. De financiële afstanden tussen andere topclubs in Nederland en in Europa worden, als je even een dagje in slaap valt, wel erg groot.”

Delen

Reacties

Goede zaak. Of er nou renovatie of een nieuw stadion komt uiteindelijk, het is hoe dan ook van de zotte dat Feyenoord zelf niet op de stoel zit bij de ontwikkeling van het stadion.
Daar ging het ook fout, met een Berg, Van Merwijk en Van Oord zaten er drie pionnen van de gemeente. En we bouwen geen stadion voor de gemeente Rotterdam, maar voor de club.
Zoveel onzin. Pionnen van de gemeente? xD
dit gaat er volgens mij ook om om de bestuurlijke structuur verder te versimpelen. Als de club ook eigenaar van het stadion is, wordt het weer aantrekkelijker voor investeerders om in te stappen. Je hebt dan minder risico dat club en stadion eigen belangen hebben die uiteindelijk voor de club (lees aandeelhouder) nadelig uitpakken.

Persoonlijk denk ik dat het voor de financiële langere termijn veel beter was geweest als we een nieuw stadion hadden gebouwd. Maar goed, dat is voor nu even een gepasseerd station. Nu creatief kijken hoe we faciliteiten in de Kuip kunnen upgraden. Met nostalgie alleen komen we niet bij de laatste 8 van de Champions League.
Wat een verademing, deze directeur en deze trainer. Hier kom je structureel verder mee en hopelijk al een prijs dit seizoen.
Is er nog nieuws over schouten na het laatste bod van Feyenoord?
Het eerste bod moet nog komen, kun je elders op deze site lezen. Ik schat zo in dat dat er niet gaat komen ook.
Is er nog nieuws over schouten na het laatste bod van Feyenoord?
KUIP wordt dan een enorme onkostenpost. Zoveel onderhoud dat kan club niet bekostigen. Club wil tweede Maasgebouw en business seats aan Olympiazijde maar men vergeet dat de Kuip een monument is en dat er aan buitenzijde niets mag veranderen. Sjaak Troost heeft dit in zijn tijd als directeur ook al geprobeerd. Dus club en stadion moeten nauw samenwerken. Dit keer wel!
Probleem van een tweede maasgebouw aan de stadion kant liep vorige keer stuk omdat de aandeelhouders hun stoel in de eerste ring niet wilden opgeven. Daarom konden er geen extra business units gebouwd worden. Die groep moet ook meewerken.
Totaal niet waar. Gemeente gaf geen vergunning. Aandeelhouders konden gewoon blijven aanral zou meeverhuizen naar vak A. ABNAMRO bank met 123 aandelen, INg met tig aandelen en nog meer bedrijven wilden nuist graag meewerken.
Sorry ben eind 70 en tik moeilijk op mobiel. Vandaar foutjes
"ik zou wel meer inkomsten willen hebben" Ja ***, dat kreeg je door het nieuwe stadion 😂

Ik denk dat dit de saaiste en minstzeggende nieuwsjaarsspeech is in alle jaren van Feyenoord.
Feyenoordmuntendam
Als die idioten niet bij de investeerders in de tuin stonden was t jaar.Maar ja die doorgesnoven sukkels met bivakmuts op bederven t altijd voor de club.Had je die debielen niet die voor boetes en vandalisme zorgen scheelt t ook.
Als jij dst niet begrijpt ben je zo dom he
Wat denk je als je als eigenaar van het stadion kan verdienen met de horeca en dergelijke
Een grotere ruimte om de vips te ontvangen en laten lunchen en dineren
Nu kunnen er 250 personen tegelijk komen
Bij Twente meer dan 1200 en dat minimaal 17 x per jaar dan praat je snel over 10 a 15 miljoen extra per seizoen en dan schat ik het nog voorzichtig in
Dat is het verschil met eigenaar zijn of het huren
Feyenoord moet de kuip kopen
En dat is mogelijk,het stadion bv heeft een schuld van 27 miljoen euro
Feyenoord zou volgens de statuten de kuip kunnen kopen voor 25 miljoen euro
Ze moeten met goldman sachs gaan praten en de schuld overnemen en zo de kuip in handen krijgen en dat is mogelijk want het stadion is onderpand van d'r lening en het stadion bv is afhankelijk van feyenoord want zij zijn de enige huurder
Paar concerten per jaar organiseren en je heb d'r onderhoudskosten eruit
En Schuurspons was de grote investeerder voor het nieuwe stadion. Wordt eens in wakker, om een nieuw stadion te bouwen heb je geld nodig en een echte Feyenoorder weet dat de club dat niet heeft.
€ 600.000.000,00!!!!! Om en nabij.
Feyenoordmuntendam
Er waren investeerders die er geld in wilden pompen.Met dit stadion zit je aan je max.offfff we moeten deel van de zit plaatsen minderen en daar skyboxen plaatsen.En daar boven op een ring plaatsen Die supporters die brengen het niet aan.De zakenlui brengen geld in het laatje.
Ik denk dat als je de eerste ring doortrekt naar het veld en daar dan een rij units kan plaatsen verlies je geen stoeltjes,en de club verdiend meer geld en meer sponsor inkomsten, een nieuw stadion kan een uitweg zijn maar dat moet feyenoord pas doen in 2030 of verder,dit stadion kan je makkelijk meer rendabel maken voor de club. Het stadion kopen zou echt de beste optie zijn, het stadion nv heeft 27 miljoen aan schulden bij goldman sachs, de kuip is het onderpand,als feyenoord de schuld overneemt word men eigenaar,het onderhoud kan de club terug verdienen met elk jaar een aantal concerten en interland wedstrijden van het nl elftal,en de club bespaart dan de huursom
Het gaat niet om het te investeren bedrag, het gaat erom hoeveel je eruit krijgt. De feiten blijven: er was tov het te investeren bedrag (prijspeil eind 2022) een klein gat. Zo is dat gecommuniceerd vanuit het college en vanuit het stadion.

Ik blijf me ook verwonderen over alle supporters die denken dat renovatie van de Kuip gaat plaatsvinden, het is echt heel simpel: er zijn sinds de renovatie van 1994 (waar toen al tijdens de bouw moest worden bezuinigd en waarom de parteirre nat zitten, dak zou 4 meter langer moeten zijn) minimaal 3 nieuwbouw/renovatie projecten geweest. Iedere keer won nieuwbouw van renovatie door een hele lijst argumenten. Zelfs het vergelijkingsonderzoek in april bewees dat nieuwbouw het beste is.
Nieuwbouw is miss wel beter maar als je 465 miljoen moet uitgeven aan een stadion ia dat wel rendabel te krijgen.
De kuip renoveren cq vernieuwen is goedkoper en nergens zo rendabel.
Zeker als je de kuip in eigen beheer neemt, alle inkomsten die je dan als stadion genereert ia van de club. De kuip renoveren cq vernieuwen kost rond de 225 miljoen euro,en daar zit een derde ring bij wat volgens mij helemaal niet nodig is,de kuip verhogen en het veld verdiepen zo creëer je een extra rin of een verlengde eerste ring en je kan daar units bouwen.
De horeca in eigen beheer levert miljoenen op
Meer ruimtes voor vips levert miljoenen op
Meer units idem dito
En je bent aantrekkelijker voor investeerders
Pff Mischa (schuurspons) is ongeveer de enige die Te Kloese een slechte directeur vindt, omdat hij een wrok heeft.
Mensen die beweren dat het nieuwe stadion (veel) meer geld zou opleveren terwijl de bussinescase ervan geheim was, hoeven we per definitie niet serieus te nemen. N.B. ik ben helemaal niet tegen nieuwbouw (het tweede ontwerp van Volker-Wessels was dik in orde, en véél goedkoper) maar het Feyenoord-City plan deugde niet. Kijk naar de kritische kanttekeningen die Jan de Jong daar al bij plaatste. (prompt moest hij een paar maanden later weg). En die had 'qualitate qua' wel inzage in de stukken.