Nieuws

Te Kloese: "We hebben met Orkun gesproken en hebben respect voor zijn keuze"

Van de redactie

Feyenoord heeft de belangrijke uitwedstrijd bij AZ met 1-3 gewonnen. Rondom de wedstrijd ging het veelal over het feit dat eerste aanvoerder Orkun Kökcü vandaag de ‘regenboog-band’ niet om zou doen vanwege geloofsovertuigingen. Feyenoord directeur Dennis Te Kloese sprak na de wedstrijd met ESPN over deze kwestie.

Intern heeft de Feyenoord voor een lastige situatie gestaan geeft Te Kloese toe. “Ik moet eerlijk zeggen dat het een moeilijke situatie was voor de club. Dat kan ik best toegeven. Als club sluiten we ons helemaal aan bij deze actie. Aan de andere kant hebben we met hem gesproken en willen we ook respect opbrengen voor zijn keuze.”

Kökcü gaf in zijn statement aan dat hij respect heeft voor iedereen, ongeacht religie, voorkeur of achtergrond. “Ik kan me voorstellen dat er van buitenaf twijfel over is,” vertelt Te Kloese. “Wij willen er op deze manier mee omgaan, dat we als club dit beleid steunen en als club er ook heel veel aan doen met verschillende afdelingen. Daarmee willen we aangeven dat wij als Feyenoord dit beleid omarmen.” 

Delen

Reacties

Nog geen reacties