Trauner

VK Sportphoto

Nieuws

Trauner: “We speelden echt als een team vandaag”

Stan

Feyenoord wist zondagavond op bezoek bij koploper AZ een 1-3 overwinning te boeken. In Alkmaar werden de doelpunten gemaakt door Kökcü, Szymánski en Danilo. Gelegenheidsaanvoerder Gernot Trauner, verscheen na het laatste fluitsignaal aan de zijlijn om bij ESPN de wedstrijd van commentaar te voorzien.

Trauner prijst hoe Feynoord terugkwam van een achterstand: “We begonnen goed. We hebben goede mix gevonden van hoog drukzetten en laag verdedigden. In het einde kon ook AZ niet veel kansen creëren. We kwamen na de 1-0 terug, dus we hebben onze mentale kracht laten zien. Aan het einde scoorde we op goede momenten en verdedig vrij goed.”

In de tweede helft had AZ nog maar weinig in te brengen: “Toen we voor stonden verdedigen we wat lager, dus ik denk dat het moeilijk was om ruimte te vinden achter onze verdedigingslinie. We speelden echt als een team vandaag. Uiteindelijk is het een goed resultaat."

De Oostenrijker ging ook nog even in op zijn eigen wedstrijd: “Ik maakte een klein foutje, maar het was uiteindelijk buitenspel. Maar ik denk dat ons idee goed was. We namen niet te veel riscio bij het opbouwen en waren geduldig op de juiste momenten. Ik denk dat dat de sleutel was om deze wedstrijd te winnen.”

Voor Trauner maakt het niet uit wie er naast hem staat: “Ze (Hancko en Rasmussen) spelen allebei al het hele seizoen goed. Ik denk dat er geen groot verschil is. We hadden David Hancko vandaag nodig aan de linkerkant, ook voor de standaardsituaties. Onze backs moesten ook meer verdedigen dan normaal. Dat is hoe we speelden.”

Tot slot zei Trauner nog kort wat over het initiatief van de regenboogband en waarom hij die vandaag droeg: “Het is een goed teken. Dat al de teams een signaal aan de wereld geven. Wij als sporters hebben het platform en ik denk dat het daarom een goed idee is. De trainer kwam naar mij toe en zij dat ik de band kreeg vanwege persoonlijke redenen van Orkun Kökcu. Maar het is allemaal geen probleem.”

Door de overwinning op AZ komt Feyenoord naast de Alkmaarders te staan op de ranglijst. De Rotterdammers hebben wel een hoger doelsaldo en nemen daarom op dit moment de tweede plaats in.

Delen

Reacties

Hij was weer goed vandaag die kale, net zoals de rest van de ploeg. We hebben heel weinig weggegeven vandaag.