Soccrates Images - Thomas van den Belt, PEC Zwolle middenvelder

Soccrates Images

Nieuws

“Thomas had de stap liever nu gemaakt, maar dat is niet gebeurd”

Twan

Feyenoord wist de talentvolle middenvelder Thomas van den Belt (21) niet vast te leggen in de transferperiode. Zijn huidige werkgever PEC Zwolle wilde niet meewerken aan een winterse overstap. Technisch directeur Marcel Boudensteyn gunt de middenvelder in de zomer wel een mooie overstap, zo meldt hij in gesprek met VoetbalPrimeur.

Eerder sprak van den Belt al uit dat hij een overstap naar Feyenoord zag zitten, maar PEC Zwolle wilde de belangrijke middenvelder niet kwijt. “We weten hoe belangrijk Thomas is en het kampioenschap staat voor ons boven alles,” vertelt Boudesteyn aan VoetbalPrimeur. "Als je degradeert en niet meteen promoveert, kan het zomaar een paar jaar duren.”

Over een promotie lijkt PEC Zwolle zich echter weinig zorgen te hoeven maken. Momenteel staat de club met negen punten afstand bovenaan in de Keuken Kampioen Divisie. De nummer drie staat daar ook weer vijf punten onder. De bovenste twee teams promoveren naar de Eredivisie. Toch wil de club het zekere voor het onzekere nemen. "We staan er heel goed voor, maar hebben met zestien wedstrijden nog steeds een lange weg te gaan. Wie weet wat er in de hiërarchie verandert als één van je beste spelers weggaat. Thomas is ook nog eens heel erg gewaardeerd. Dat risico kunnen we gewoon niet nemen."

Dat van den Belt zich nog geen Feyenoordspeler kan noemen ligt volgens Boudesteyn niet aan zijn huidige werkgever. “Thomas had de stap liever nu gemaakt, maar dat het niet is gebeurd, ligt niet aan PEC. Het was mooi geweest als we een deal hadden kunnen sluiten met Feyenoord waarbij Thomas bijvoorbeeld het seizoen bij ons had afgemaakt. Dan waren we er waarschijnlijk uitgekomen. Dat was voor ons een optie geweest, maar niet voor Feyenoord. Zij wilden hem per se nu halen.”

Van den Belt lijkt vrede te hebben met de situatie, zo was hij niet van plan te gaan muiten als er geen deal zou komen. Nu de transferperiode voorbij is kan de middenvelder zich focussen op de rest van het seizoen bij zijn huidige werkgever. "Dat is heel erg goed, want er is ook duidelijkheid over. Thomas wil niets liever dan kampioen worden met PEC Zwolle en daarna naar Feyenoord."

Delen

Reacties

Ja gek he....Pec wou 3 miljoen euro en dan nog even hem het seizoen laten afmaken in Zwolle (kans op blessures).
Nee as zomer halen voor 800k. En als die geblesseerd is, halen we een andere.
Feyenoord wacht zoals altijd veel te lang om een speler te contracteren.
Jij had 3 miljoen (volgens FTM in de twitter space) willen betalen zoals PEC Zwolle nu wilde hebben terwijl hij van de zomer voor veel minder op te halen is?!
Ja want in de zomer kost die minder dan 800k. Als hij niet geblesseerd is, komt hij
Hij gaat eerder meer dan minder dan die 800k kosten... PEC Zwolle betwist die clausule namelijk... Zie mijn reactie hieronder...
Het is juist de vraag wat er precies op papier staat...
Als er een verschil van interpretatie kan zijn lijkt het niet dat daar een bedrag kan staan, want dan is het duidelijk...
Of Boudesteyn liegt de boel gewoon bij elkaar...
Jammer voor ons. Maar wachten op het nieuwe seizoen
Dit is wat PEC Zwolle zegt over die clausule van 8 ton:

"De zaakwaarnemer van Van den Belt vertelde eerder dat er een gelimiteerde transfersom is afgesproken. PEC Zwolle sprak dit weer tegen. Boudesteyn hiervoor: ''Nee, er is geen meningsverschil. Een interpretatieverschil, dat is wat anders. Wij hebben er duidelijke afspraken over gemaakt en ik hoop voor Thomas dat hij aankomende zomer alsnog naar Feyenoord kan.''

Dat gaat dus nog spannend worden ben ik bang...
Denk dat die spanning wel meevalt er wordt meer gesproken over gelimiteerde transfersom dan het verschil van interpretatie. We gaan het zien maar ehm spannend ....
@FTM wil feyenoord deze 2 dagen gebruiken voor de deal voor in de zomer of gaat Feyenoord dat niet doen?
Boudesteyn staat in Zwolle bekend als firma list en bedrog, dus ja, zijn woorden zal ik niet teveel waarde aan hechten.
In zulke situaties ben ik altijd benieuwd: Stel Feyenoord wilde nu +/- 1 miljoen betalen, wetende dat hij deze zomer wellicht 8 ton kost. Hoe ver zou je dan moeten willen gaan om hem nu al binnen te halen. Voordeel hiervan is dat je hem 6 maanden op Feyenoord niveau (Slot niveau) kan optrainen op veel hogere intensiteit, met een vergrote kans dat hij aankomend seizoen al op niveau is. Dit lijkt mij wel 5 ton waard en voor 1.3 miljoen had hij toch wel kunnen komen?
PEC Zwolle wilde NU 3 miljoen heeft FTM gezegd in de twitter space van gisteravond...
Gister had FTM in de Twitterspace verteld dat PEC rond de 3 miljoen vroeg. Op een gegeven moment wordt het gewoon te gek, zeker als je ook weet dat er in de zomer een afkoopsom is. Ik denk overigens dat als deze jongen net als bijvoorbeeld Wieffer vroeg in de transferwindow komt, dat hij dan komende zomer genoeg kan leren in de voorbereiding. Wieffer had toen pech met een blessure maar kijk hoe snel hij er daarna stond, goede spelers hebben niet lang nodig onder Slot.
Thanks beiden, ik keek espn gisteravond en heb niet ingelogd op twitter space. 3 miljoen lijkt mij ook vrij fors ja.
Al word dat nu ook weer betwist door PEC Zwolle... Zie mijn reactie verder naar boven...
Als er nu een persoonlijk akkoord komt, kan Feyenoord dan de optie van 800k nu al lichten? Of is het dan onzeker totdat de zomerwindow begint. Het lijkt me er dat tussen nu en juni/juli altijd een risico is dat AZ of Twente of zo er tussen komt?
Heb overigens wel het idee dat hij een Feyenoordert is. Er is blijkbaar heel veel belangstelling voor hem en meestal hoor je dan van: ''Er is veel interesse en ik wacht rustig af''. Maar hij heeft nadrukkelijk in de media geprobeerd om een transfer naar Feyenoord te bewerkstelligen, en hij heeft daarbij de interesse van andere clubs niet eens genoemd. Dus ik heb goede hoop.
Hij kent Slot persoonlijk, dus dat zal wel goed komen. Moeten ze wel gewoon op 1 juli daar op de stoep staan en niet lang gaan treuzelen.
Wat ook van belang gaat zijn is dat Feyenoord nog een hoop centen op zak heeft. Vorig jaar moesten we heel lang wachten met transfers en konden we pas doorzetten na de payday van Malacia en Sini. Nu kunnen we al voor de window opengaat een paar deals sluiten. Als Vd Belt echt naar ons wil moet het daarom ook goed komen denk ik
Heb het idee als ajax komt slot weg is.en kan hem geen ongelijk geven gezien er bij ons niks mogelijk is en daar wel