gimenez

Nieuws

Timber: "Als we dat kunnen meenemen zou dat top zijn"

Van de redactie

Doordeweeks speelde Feyenoord teleurstellend gelijk tegen FC Volendam (0-0). De ploeg oogde mat en Quinten Timber was na afloop ook kritisch op zichzelf. Kort keek hij terug op de prestatie in het vissersdorp om daarna de focus te verleggen naar de Klassieker aankomende zondag.

"Ik heb wel gezien wat het verschil was in kansen. Uiteindelijk waren we niet goed genoeg. Ik denk dat we als ploeg sowieso best wel kritisch zijn, dus denk ook dat iedereen het wel eens was met mijn nabeschouwing”, zo blikt de middenvelder terug bij Feyenoord Media.

Klassieker
Lang wil Timber niet stilstaan bij het bloedeloze gelijkspel, want de Klassieker wacht. "Als Feyenoord zijnde wil je er de volgende wedstrijd weer staan als je puntverlies lijdt. Dat kan niet mooier dan tegen Ajax." Ondanks het mindere seizoen van de Amsterdammers, realiseert Timber zich het belang van de Klassieker maar al te goed. "Ik heb al meerdere mensen gesproken over De Klassieker, ook die voor Ajax zijn. Het blijft een Klassieker en je hebt vaker gezien dat het een wedstrijd op zich is."

Timber zou tekenen voor een overwinning zoals eerder dit seizoen in Amsterdam. "Je wint uiteindelijk met 0-4 en het eerste punt is dat je er vier scoort: dat wil ik graag zondag weer doen als team. We hebben daar heel goed verdedigd en bijna geen kansen weggegeven. Als we dat kunnen meenemen zou dat top zijn."

Beste versie van zichzelf
Timber waakt voor teveel optimisme en wijst erop dat Ajax niet zo slecht is als velen willen doen vermoeden. "Ik denk dat ze verdedigend iets beter staan, al kijk ik niet heel veel naar Ajax. Het blijft een team met veel kwaliteiten, dus daar moeten we scherp op blijven." Tot slot geeft de middenvelder aan dat hij er zin in heeft. "Ik wil gewoon belangrijk zijn voor het team en mijn kwaliteiten laten zien door de beste versie van mezelf te zijn. De Klassieker is de mooiste wedstrijd die je kan spelen in Nederland, dus ik verheug me er altijd op. Ik heb er al veel gespeeld en ken nu ook wat jongens van het andere team, dat maakt het extra mooi. We gaan zien hoe het uit gaat pakken."

Delen

Reacties

Nog geen reacties