Willem van Hanegem (Soccrates Images)

Nieuws

Van Hanegem snoeihard: "Ik zou hem helemaal geen bal meer geven"

Van de redactie

Willem van Hanegem was uitermate teleurgesteld in het optreden van Feyenoord in de midweekse uitwedstrijd tegen FC Volendam. Het Feyenoordicoon had zich geërgerd aan het vertoonde spel en vind dat Santiago Gimenez inmiddels zijn krediet heeft verspeeld.

“Dit was wel echt slecht. Ik heb nog nooit zoveel gescholden en gevloekt. Het was zo bar slecht”, zo zegt ‘De Kromme’ bij Algemeen Dagblad. "Het begint bij de keeper (Wellenreuther, red.). Die maakt het weer makkelijk voor Slot op deze manier, voor als Bijlow terug is. Hij was zo onzeker. Het middenveld was ook droevig". 

Santiago Gimenez
Het Feyenoordicoon had zich vooral gestoord aan Gimenez. ''De spits is echt triest. We waren blij met hem, maar ik vind het echt verschrikkelijk. We zitten te schelden op de rechtsbuiten die een paar domme dingen doet, maar Gimenez moet hem gewoon afgeven op Minteh. Dan kan hij de bal zo binnenlopen in het begin van de wedstrijd. En daarna nog een keer. Het is mij een raadsel waarom ze Minteh de bal niet geven. Ze willen Gimenez ook telkens laten scoren, maar ik zou hem helemaal geen bal meer geven.''

De Mexicaanse spits scoorde de afgelopen weken een aantal keren, waarmee zijn maandenlange doelpuntendroogte tot het verleden leek te behoren. Van Hanegem is echter allesbehalve tevreden. ''Ik mis de agressie bij hem als hij een kans mist. Niemand kan mij wijs maken dat die goede periode toeval was. Hij deed een paar dingen in de Klassiekers, dat was zo geweldig. Hij heeft laten zien dat hij een hele goede spits is.”

Ayase Ueda 
Van Hanegem vindt dat het krediet van Gimenez wel een keer op is. “Ueda was donderdag één van de weinige die de bal naar dezelfde kleur speelde. Ik ben er geen voorstander van, maar ik zou toch zeggen dat hij Gimenez nu weleens mag wisselen.''

Delen

Reacties

Ik vond het donderdag jl ook een heel matige wedstrijd en heb elders op deze site ook aangegeven dat een zelfkritische reactie van Arne Slot best op zijn plaats zou zijn geweest, maar Willem slaat weer helemaal door. De man is al jaren een klaplopende klootviool die dan ook vooral gewaardeerd wordt door andere klaplopende klootviolen als Nico Dijkshoorn e.d.
Verhuren aan dordt, dan schiet hij ze er zo weer in die werkweigeraar.
ueda opstellen, Santi in laten vallen.
Volledig met Hanegem eens, behoudens Wellenreuther. Die is wel even goed als Bijlow.
Ome Willem heeft wel een beetje gelijk. Santi heeft echt een mindere periode,maar om hem daarom af te branden lijkt me geen goed idee. Geef die gozert zelfvertrouwen, komt het zeker weer goed. Santi kan het ,dus gewoon wachten Willem ,ook al speelt hij wat minder dan jij verwacht.
Vooropgesteld: "Onze Willem" is voor mij de beste voetballer, die we ooit gehad hebben. Hij zegt altijd een echte supporter te zijn en het beste voor de club te willen. Toch zou ik dan nooit iemand zo publiekelijk de grond in trappen. Ik zou eens met hem gaan praten, waarom niet? En dat geldt ook voor zijn kritiek op (vele) andere spelers en onze held Arne Slot. Een kleine moeite toch?
De Kromme heeft gelijk. Giménez heeft ons veel gegeven en daarvoor verdiende hij veel krediet. Elke wedstrijd hoop je weer dat hij weer loskomt. Het duurt nu wel erg lang. Hij draagt op dit moment ook weinig positiefs bij aan het spel van Feyenoord. Hoewel ik ook nog niet echt overtuigd ben van Ueda zou Slot misschien een keer een signaal kunnen afgeven richting Giménez door met Ueda te beginnen. Santi komt wel weer terug, ik hoop niet dat het een Jörgensen-scenario wordt.
Fijn zo’n clubicoon die één van onze meest getalenteerde spelers afvalt 👍
Het wordt pas erg als Willem niet meer over Santi praat want dan heeft hij echt afgedaan
Is hij werkelijk zo getalenteerd? Hij werkt hard ja en heeft een voorbeeldige inzet. Maar ook toen hij veel doelpunten maakte had hij erg veel kansen nodig en zijn kopkracht is nooit denderend geweest. Ik vind het eigenlijk echt geen geweldige speler.
Lol gimenéz een van de meest getalenteerde spelers noemen. Misschien moet je hockey gaan volgen? 1 trick pony is het als jørgensen. Had je vorige zomer al moeten verkopen. Ga je weinig voor vangen deze zomer....
"Onze" Willem. Hij was zowaar niet in slaap gevallen of naar een andere wedstrijd gaan kijken.