Bevestigd
Etiënne Vaessen - Feyenoord

VK Sportphoto | Edit 1908.nl

Transfers

Transfercheck: Etienne Vaessen en Feyenoord?

FeyenoordTM

Zaterdagmiddag kwam via verschillende media het bericht naar buiten dat Feyenoord geïnformeerd zou hebben naar RKC Waalwijk doelman Etienne Vaessen (28), die eind juni uit contract loopt. 1908.nl checkte bij relevante bronnen of de beweging concreet is.

Feyenoord heeft komend seizoen met Justin Bijlow, Timon Wellenreuther, Mikki van Sas en Thijs Jansen vier keepers onder contract staan. Er spelen geen concrete, uitgaande dingen rond deze vier namen en dus heeft Feyenoord vooralsnog geen baat bij versterking.

Het is dan ook niet zo dat er bij Feyenoord een contract klaarligt voor Vaessen, die ook belangstelling van PSV geniet. Dezelfde Eindhovenaren hebben belangstelling voor Feyenoord doelman Timon Wellenreuther, maar de keeperscarrousel moet zoals gemeld nog gaan draaien.

Vanuit een hoge afdeling bij Feyenoord is er recent geïnformeerd naar Vaessen: tot zo ver klopt de berichtgeving. Maar Feyenoord informeert op jaarbasis nog naar véél meer spelers — en is de actuele nieuwswaarde nagenoeg nul. Het heeft dan ook geen nut om nieuwsitems te brengen over 'informeren' of 'belangstelling hebben': dat heeft enkel nut wanneer iets héél heet is, of wanneer een speler daadwerkelijk als topoptie van een club geldt.

Vaessen geldt binnen Feyenoord niet als A-optie. De club schoof dan ook niets formeels onder zijn neus. PSV deed dat wél, al wil de doelman in kwestie zelf pas na het seizoen knopen doorhakken. Het buitenland behoort ook tot de serieuze mogelijkheden.

Wat niet is, kan nog komen: maar er is op het moment van publicatie absoluut géén concrete beweging vanuit Feyenoord voor het binnenhengelen van Vaessen. De doelman stond al 205 keer onder de lat bij RKC.

Last but not least: dat er wel eens wat Rotterdamse belangstelling was voor Vaessen, werd in de lente van 2023 al duidelijk — maar sindsdien is er vanuit Feyenoord nooit iets concreets of formeels op het bord van de doelman terechtgekomen.

Bij een Transfercheck raadpleegt 1908.nl relevante bronnen om transfergeruchten te verifiëren. Op basis daarvan wordt berichtgeving gedaan.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Heb even wat artikelen op andere sites zitten lezen over de keeperscarrousel. Ze zijn bij de Telegraaf wel heel erg bezig om Wellenreuther naar het tweede plan of zelfs weg te schrijven zeg.
Blijkt maar weer eens wat een k*tkrant het is.
Ook wel lachwekkend dat De Telegraaf zich via Wilber Hack zó laat kennen om een artikel over ‘informeren’ (waar praten we over?) te tikken nadat FC Update een losse flodder online gooit
Wat ik vooral lachwekkend (en ook zorgwekkend) vind is dat andere sites zo'n bericht klakkeloos overnemen en er dan van maken dat Feyenoord ook gelijk concreet is.
Allemaal leuk die Feyenoord fansites, maar hou het verhaal wel gewoon zuiver.
Helemaal geweldig is het natuurlijk als je gewoon je eigen bronnen hebt zoals 1908.nl en ons zelf kan informeren wat er precies waar is en niet. Ga vooral zo door!
👏👊 liever een transfercheck dan haakjes en een 🥇/🥉, daar hebben jullie als supporters meer aan
Normaal zou ik zeggen dat een speler ook gemaakt wordt door hoe goed het team is maar met Vaessen zie dit toch anders. Die is echt kwalitatief veel minder dan een Wellenreuther. Vaak een beetje grabbelaar met daarbij ook spectaculaire reddingen. Ik zie niet een keeper in hem die rust brengt bij de verdediging
Wellenreuther inruilen tegen Vaessen is een achteruitgang. We willen toch doorselecteren ?
Hoe kun je nou Wellenreuter wegdoen terwijl hij het zo goed doet alleen maar omdat de altijd geblesseerde Bijlow op doel moet, die af en toe kan keepen. Belachelijk gedoe. Feyenoord onwaardig
Eens de rol van Bijlow moet veranderen die moet tweede keeper worden. Teveel blessures en daardoor niet een keeper om op te bouwen
Timon eerste keeper houden en Bijlow verkopen.
Timon heeft zich nu wel bewezen. Duitse degelijkheid.
Zal allemaal wel. Belangrijkste is gewoon dat Timo blijft en onze nummer 1 wordt. Je hebt niks aan een keeper die er niet altijd staat (en ook nog eens minder is!)
Wellicht als 3e keeper. Verder heb je niets aan Vaessen.

Gewoon Timon behouden.

Op dit moment is Timon de eerste keeper voor wat betreft prestaties. Justin moet maar opnieuw bewijzen dat hij het meer verdient. De rollen zijn naar mijn mening omgedraaid.
Misschien beter je best doen en wellenreuter zien te houden? Bijlow lekker verkopen kan je niet op bouwen, en buiten dat, wellenreuter is gewoon beter.
Het is toch geen interessant nieuws? Feyenoord informeerd naar meerdere spelers per dag, waardoor het totaalaantal op 1000+ komt op jaarbasis
Timon.

En die heeft daar zelf ook nog wat zeggen.
Staat gewoon onder contract hoor.
Ja nog 1 jaar, anders loopt die gratis weg en dan valt iedereen weer over elkaar hoe dom het is dat we hem niet verkocht hebben toen die hot was....
Daarom moet je juist met Timon in gesprek en niet met Vaessen
Maar timon gaat niet bijtekenen als die niet garanties krijgt, en die kan je gewoon niet geven.
Timon nu verkopen zou financieel gewoon een hele goede zet zijn.
Echter moet je wel met iets beter komen dan Vaessen achter Bijlow.
@FeyenoordTM Kan jij duidelijkheid geven over een eventuele clausule van Wellenreuther?
Zion Suzuki
Kostanitos Tzolakis (Aflopend contract)

Beide betere opties als 1e/2e keeper
Zijn ze ook nog in het buitenland aan het kijken of is het alleen maar middelmaat die al bekend is door in de Eredivisie te hebben gespeeld zoals vorige zomer?
Transfercheck: Etienne Vaessen en Feyenoord?.....

Mag hopen dat wat nog niet is, ook niet gaat komen in dit geval.

Btw zou ik Wellenreuther niet van de hand doen, maar eerste keeper maken, Bijlow 2e en als hij dat niet wil, meewerken aan een transfer.
Op zich wel logisch dat Feyenoord om zich heen kijkt voor een keeper. Er is gewoon veel belangstelling voor Wellenreuther. Als die echt voor 3 miljoen weg kan dan zie ik hem wel gaan.
Is die Van Sas heel slecht? Want als 2e keeper moet het toch lukken? Ga vanuit dat Bijlow ook maximaal nog 1 jaar bij ons blijft. Dan keep je volgend jaar 50% van de wedstrijden (waarschijnlijk) om daarna eerste keeper te worden.
Kan alleen maar zeggen wat ik intern hoor en dat is dat hij flink tegen is gevallen, vooralsnog.
Hoe zit het die verdediger van PAOK als vervanger van Hancko? Daar is geen transfercheck over geweest 🤔🤔
Zelfde verhaal, als het concreet is hoor je het wel. Dat is het niet, dus nieuwswaarde 0. Verder ben ik ook gewoon op vakantie en heb ik nog tig artikelen klaarstaan.
Oooh! Nou fijne vakantie! afwachten wat die tig artikelen zijn 🤩
Geniet van je vakantie man..laat maar zeuren hier😂
Hoe lullig het ook voor justin is, ik zou gewoon Wellenreuther definitief 1e keeper maken. Timon is gewoon een hele betrouwbare keeper en waar je ook een heel seizoen op kan rekenen ten opzichte van Bijlow. Ik vind Bijlow ook een topkeeper, maar als club kun je toch niet bouwen op een keeper die nooit een hele seizoen vol maakt hoe ongelukkig de blessure ook zijn. Ik zou bijlow het seizoen na de bekerfinale laten afmaken en hopen dat ie meegaat naar het EK waaruit een club wellicht hem wilt overnemen. Als je nu voor Vaessen gaat dan moet je hopen dat ie er staat zodra bijlow weer een tijd niet kan spelen.
@FeyenoordTM denk je dat Sebaoui een kans gaat krijgen in de voorbereiding?
Kan even, maar zal daarna snel een transfer maken
Ah zonde dat Feyenoord het vooral als verdienmodel ziet. Sebaoui lijkt toch echt het profiel te hebben van de vleugelspeler die we zoeken. Hopelijk verkopen we hem met een hoog % doorverkoop
En waarom niet een serieuze kans bij Feyenoord omdat we al minimaal 3 linksbuitens hebben??