transfercheckgroen

1908.nl

Nieuws

Transfercheck: Sivert Mannsverk naar de Premier League of Ajax?

FeyenoordTM

HITC kwam deze week met nieuws over belangstelling van twee Engelse clubs én Ajax voor Feyenoord-target Sivert Mannsverk.

Volgens het genoemde medium zouden Manchester United en Arsenal toe willen staan om de Noorse middenvelder in januari willen strikken. De middenvelder zou daarbij £9.000.000 moeten kosten; omgerekend meer dan €10.000.000.

Onjuist, stellen ingewijden aan 1908.nl. Beide Engelse clubs hebben zich nooit bij Molde FK en/of het management van de 20-jarige middenvelder gemeld.

Bij Ajax wordt Mannsverk niet meer dan 'gevolgd'. De Amsterdammers denken gelijkwaardige kwaliteit binnen een jaar vanuit eigen jeugd te hebben gekweekt, bijvoorbeeld met de naam van Silvano Vos (17).

Ondertussen valt de naam van Mannsverk nog altijd in het Maasgebouw. Ingewijden durven te stellen dat Mannsverk ook deze winter een van de hoogst aangeschreven namen zal zijn. Afgelopen zomer ondernam Feyenoord een voorzichtige poging, maar verder dan dat kwamen de Rotterdammers niet: Er was geen financiële ruimte voor de transfer.

Of het deze winter tot nieuwe concrete belangstelling van Feyenoord in Mannsverk gaat komen, is nog maar de vraag. Molde FK ontving onlangs een forse transferfee voor de naar Chelsea FC verkaste David Datro Fofana. De Londenaren tikte maarliefst €12.000.000 af voor hun kersverse spits. Dat laatste zegt alles over de financiële stabiele marktpositie van Molde FK: Sivert Mannsverk naar Feyenoord? De middenvelder zal in ieder geval niet voor een zachte prijs op te halen zijn.

Toch is de winterse transferwindow voor Feyenoord een goed moment om toe te slaan: Mannsverk is klaar voor een volgende stap terwijl de Noorse competitie er op zit.

mannsverk-feyenoord

Delen

Reacties

@FTM afgelopen zomerperiode was er sprake van Mannsverk als goedkoop alternatief voor Zerrouki. Maar ook toen gingen er al verhalen rond dat de voorzitter van Molde het transferrecord (8m voor Haaland) van de club met deze speler wil verbreken. Kan jij hier iets over zeggen? Nu staan er ook bedragen van 10m in het artikel. Was het wel een goedkoper alternatief dan de begeerde speler van Twente?
Duurt veel te lang,concurentie wacht niet.
Zie het effect van namen noemen door 1908. Iedereen kan zien wie er gescout word en werd. Nu gaat Ajax ervan profiteren want zij hebben dit opgepikt. Ook andere clubs lezen heel graag deze tips.
@lansharry denk je nu echt dat scouts van andere clubs 1908 volgen om te sprekers te scouten en interesse van Feyenoord te peilen? Denk toch na kerel! Lachwekkend!!

Al dit soort spelers staan op lijstjes van andere clubs...
Ik heb op deze site al eens de vraag gesteld of Tobias Christensen van Vålerenga IF geen bruikbare optie zou kunnen zijn? 22 jaar, linkspoot, vaste waarde als controlerende middenvelder 17 wedstrijden in Noorwegen -21 en pikt ook nog af en toe een goal of assist mee.
Maar als de vervanging van Trauner prio 1 is en je haalt daar een goede vervanger voor (Van Hecke?) dan is er sowieso Wieffer nog. Dus geen grote reden tot paniek.
SterkerDoorStrijd
SterkerDoorStrijd
Waarom is er in de zomer niet doorgepakt?????
Om de centjes. Er is al een groter percentage van de inkomsten uitgegeven dan de bedoeling was. Ik had de indruk dat alleen Zerrouki nog gehaald had kunnen/worden maar niet voor het bedrag dat FC Twente wilde hebben en waar ze niet van afweken.
Inderdaad zeg, echt weinig spelers gehaald deze zomer! En die bakken er ook helemaal niks van!
Oeps ging wat mis...Berg is dus een 25 jarige defensieve middenvelder van Bodo glimt. In 2021 gekozen tot mvp van de Noorse competitie, rechtsbenig en heeft 14 interlands gespeeld sinds 2021. Volgens transfermarkt moet hij ongeveer 4 miljoen kosten. Het is in ieder een meer ervaren speler dan Mannsverk en zal misschien sneller van waarde zijn voor Feyenoord. Zo op het oog misschien nog wel een logischer keuze, hoewel ik natuurlijk niet weet of zijn speelstijl bij het voetbal van Slot past.
Dat is zeker een interessante speler maar pas deze zomer overgenomen door Bodo Glimt van Lens en hij heeft een doorlopend contract tot en met 2027. Die feiten + de 14 caps voor Noorwegen zullen zijn afkoopsom misschien nog wel hoger maken dan die van Mannsverk.
Als we het toch over Noren hebben is Patrick Berg op papier misschien nog wel een logischer optie. Dat is een defensieve
@FTM. Verwacht jij dat er uitkomend nog wat gaat gebeuren?
Uitkomend? een keeper! ;-)

Nee zonder gekheid: Uitgaand alleen Bjorkan/Taabouni en/of Jahanbakhsh - verder speelt er niks
Oké. Duidelijk. Taabouni gaat niet de kans krijgen bij ons? Speelt vaak verdienstelijk als die wat minuten mag maken. En hoe zit het met azarkan (zag je artikel) maar kijkt slot en de stad ondertussen wel met meer interesse naar Azarkan?
Azarkan loopt de meters niet. Slot heeft geen omkijken naar hem, wellicht is Slot zelf al na dit seizoen al weg nu er een clausule in zijn contract staat.
SterkerDoorStrijd
SterkerDoorStrijd
Zodra slot vertrekt stort Feyenoord als een kaartenhuis in elkaar, we begonnen zo leuk maar de organisatie is echt weer bagger momenteel. Zonde!!!
En die vriend van Hancko? Middenvelder van Sparta Praag ook, die laatst in de Kuip was?
Volgens mij past die 'niet helemaal in het plaatje' - wat uiteraard nog niet wil zeggen dat die niet komt!
Ik denk dat we beter voor Ludovit Reis kunnen gaan, Nederlander en voorveen miljoen of 5 op te pikken bij Hamburger SV.
Haha. Mannsverk is 10 keer beter
Wizard_Szymanski
en wel gewonnen van wolfsberger haha, wat een drama wedstrijd was dat zeg.
Zo das een boel, en Kante is nog 10x beter. Belangrijker is, kunnen we het betalen, is het realistisch? Als we over 10 miljoen praten vrees ik van niet en zullen we toch in een andere categorie moeten zoeken.
Ik zal je niet uitlachen hoor Bar. Ook niet erg professioneel van een 'webmaster' dat terzijde
Ik snap dat je de naam van Reis noemt. In Nederland een beetje vergeten voetballer. Wel een met veel talent en potentie, zeker een om in de gaten te houden.
Fijn dat je meedenkt, wordt gewaardeerd 😉
Onze webmaster heeft er schijnbaar een hekel aan als iemand anders ook een keer een naam noemt. Maar een oneman show zou je ook niet moeten willen.
Sinds wanneer ben ik een webmaster, en sinds wanneer is 'haha' uitlachen, Cees?
Ah joh, een beetje onenigheid moet kunnen.