trauner-oostenrijk-soccrates

Soccrates Images

Nieuws

Trauner over eerste EK-minuten: "Het is mooi om je te mogen meten met dit soort spelers"

Van de redactie

Gernot Trauner kwam maandagavond ruim een half uur in actie in het eerste groepsduel van Oostenrijk op EURO 2024 tegen Frankrijk. De Oostenrijker in dienst van Feyenoord maakte een sterke indruk tegen de Europese grootmacht. Ondanks een sterk optreden van Oostenrijk en Trauner werd er met 0-1 verloren van Frankrijk door een eigen doelpunt van Wöber. Voetbal International sprak de 32-jarige verdediger van Feyenoord na afloop.

De 'Kale Kletser' is blij met zijn minuten in het rode shirt van zijn thuisland en zijn eerste op een Europees kampioenschap. Dat hij op de bank begon was geen verrassing. "Dat wist ik al wel een paar dagen. Ik ben blij dat ik als invaller nog ruim een half uur kon meedoen, dit waren ook mijn eerste minuten op een EK. Dan wil je gewoon zo goed mogelijk spelen, voor het team, en dat heb ik geprobeerd te doen", begint Trauner tegenover VI.

Kylian Mbappé was zijn directe tegenstander. "Hij is natuurlijk van wereldklasse. Maar eigenlijk geldt dat voor alle spelers van Frankrijk. Als je alleen al kijkt bij welke clubs ze spelen. Het is mooi om je te mogen meten met dit soort spelers. We waren met Oostenrijk dicht bij een positief resultaat, maar het was helaas net niet genoeg", aldus Trauner. De Oostenrijkers hadden een duidelijk plan vooraf. "We wilden drukzetten, maar in het begin was dat lastig. Daarna hebben we hen ver van ons doel kunnen houden en hebben het in grote delen goed gedaan. Het eigen doelpunt was heel ongelukkig, een paar minuten daarvoor hadden we zelf nog dé kans om te scoren en de leiding te nemen. Door de achterstand moesten we in achtervolging en dat is gewoon heel lastig. In de tweede helft hebben we nog een paar kleine kansen gehad, maar helaas was het niet genoeg. Ons spel kan ons vertrouwen geven richting de volgende wedstrijd. Die moeten we winnen om zicht te houden op de volgende ronde."

In de groep van Oostenrijk zitten een aantal oude bekende van de Oostenrijker zoals Sebastian Szymanski (Polen), Lutsharel Geertruida en Justin Bijlow (Nederland). "Frankrijk is de grote favoriet van deze groep en de andere drie landen zullen waarschijnlijk spelen voor de tweede plek. Ik heb geen contact met de jongens, maar heb wel grote delen van de wedstrijd van het Nederlands elftal gekeken. We waren onderweg. De komende wedstrijd is Polen de tegenstander, daar wil ik me eerst even vooral op focussen. Maar het spel van Oranje heeft wel indruk gemaakt. Ze speelden heel aanvallend en attractief voetbal. Het zal voor ons zeker geen makkelijke wedstrijd worden."

Afgelopen week vernam Trauner vanuit het trainingskamp met Oostenrijk dat Brian Priske de nieuwe trainer van Feyenoord wordt komend seizoen. De verdediger heeft inmiddels kort contact gehad met zijn nieuwe oefenmeester. "Ik kende hem niet, maar we hebben al even contact gehad. Ik kijk ernaar uit om hem te leren kennen en in de komende dagen zullen we ook verder contact hebben", sluit hij af.

Delen

Reacties

Trauner is wel echt te traag voor voor de Champignons Leuque
Brian Priske is een topper en dat verbind, want Gernot Trauner dat ook!
Tof dat hij al contact gehad heeft. Goed teken. Vrees wel bankie voor hem.
Trauner kan hooguit 1 wedstrijd per week spelen, anders was het wel een andere zaak. Maar ik zou het prima vinden als Beelen pakweg 2/3 van de wedstrijden in de basis start en Trauner 1/3. Dan waak je voor overbelasting bij beiden.