trauner

VK Sportphoto

Nieuws

Trauner: "Spelen in De Kuip is toch ook een soort drug"

Van de redactie

Zondagmiddag wacht de kraker tegen koploper PSV. In een uitverkochte Kuip neemt de ploeg van Arne Slot het op tegen de huidige nummer een met een achterstand van zeven punten. Kans voor de Rotterdammers om dit gat terug te brengen naar vier punten. Aanvoerder Gernot Trauner blikt in het Algemeen Dagblad alvast vooruit op het duel en spreekt over zijn huidige tijd in Rotterdam.

"Wat ik van dat elftal zie, is dat ze vrij simpel hun wedstrijden winnen in de eredivisie. Het is nooit net aan 1-0. Ze zijn heel stabiel. Voor ons is dit dé kans om het gat te verkleinen. Als we iets willen, zullen we moeten winnen. Zeven punten is veel, maar tien punten in deze competitie zou het echt heel lastig maken. Dat gat moet dus naar vier punten", begint de Oostenrijker.

Ondanks dat de Rotterdammers meer punten hebben dan afgelopen seizoen na dertien wedstrijden is het gat naar de koploper vrij groot. "Hebben wij in deze fase van de competitie meer punten dan vorig seizoen? Dat is wel een interessant gegeven, het zegt iets over Feyenoord. Toch hebben we te veel easy points laten liggen dit seizoen. Het verschil met vorig seizoen is dat alle clubs die om de titel wilden strijden dat deden. En PSV doet het tot op heden helemaal niet", aldus Trauner.

Afgelopen seizoen werd Trauner kampioen met Feyenoord en was tevens tijdens de huldiging het middelpunt van de feestvreugde. Spelers en supporters droegen een masker met zijn gezicht erop, inclusief hijzelf. "Zo ben ik opgegroeid. Dat is wat ik heb meegekregen van mijn ouders. Hard werken, je werk zo goed mogelijk uitvoeren. Maar je mag ook blij zijn als er iets speciaals is bereikt, zoals vorig seizoen toen we kampioen werden. Op het juiste moment plezier maken met ploeggenoten. In Nederland beginnen ze er vaak over, merk ik, maar er zijn geen twee Gernots, helemaal niet. Ik voer geen showtje op. Het is serieus werken en soms is er tijd voor ontspanning. Dit is een fantastisch leven. Ik hou enorm van voetbal en ik verdien er mijn geld mee. Hoe ouder ik word, hoe meer ik ga inzien dat het een privilege is."

De dertiger denkt soms al eens verder dan morgen. "Dan sta ik er bij stil dat er ook een einde komt aan een voetbalcarrière. Ik ben 31 jaar, dus ik hoop nog wel even mee te gaan. Maar dat moment komt hoe dan ook toch dichterbij. En dan denk ik eraan hoe geweldig dit leven is. Naar het trainingscomplex rijden, hard werken, praten en omgaan met de staf en de spelers. Feyenoord is geen club die voor tweeduizend mensen speelt. Er zit hier altijd meer dan vijfenveertigduizend man publiek. Laatst stonden we na afloop op het veld en zwaaiden we naar de supporters. Toen zei ik tegen een ploeggenoot: ik heb nog nooit drugs gebruikt, maar spelen in de Kuip is toch ook een soort drug."

"Ik zeg eerlijk: als ik dit niet meer eens in de twee weken meemaak, zal ik het enorm missen. Al die blije mensen als we een wedstrijd hebben gewonnen. Ik denk dat meer voetballers zich dat zouden moeten realiseren. Er is te weinig tijd of ruimte om te genieten tijdens een seizoen. Maar toch zouden we dat meer moeten doen", aldus de 'Kale Kletser'.

De Oostenrijkse verdediger probeert zo veel mogelijk van het moment te genieten in Rotterdam-Zuid en probeert nog niet te veel vooruit te denken. "Het is nog niet voorbij hoor. Mijn contract bij Feyenoord loopt nog 2,5 jaar en ik wil hier nog veel bereiken." Zijn eerste doel is duidelijk. "Een doelpunt", lacht Trauner. "Ik heb in dienst van Feyenoord nog niet gescoord. In Oostenrijk maakte ik er zo’n vier per seizoen. Ja, dat irriteert me. Ik was er vaak dichtbij. Natuurlijk, we hebben spitsen die scoren. Maar ik wil het team ook op dit vlak een keer helpen."

Delen

Reacties

Niet alleen voor de spelers voor het legioen ook
En dit uit de mond van de apotheker, ik geloof het wel ;)