pascal-bosschaart-bron-twitter-sccambuurlwd

bron-twitter-sccambuur

Nieuws

“Uiteindelijk belde Feyenoord mij op om te komen praten”

Liban

Pascal Bosschaart gaat dit seizoen aan de slag als assistent-trainer bij Dordrecht van Michele Santoni. Dit alles kwam tot stand dankzij de alliantie tussen Feyenoord en FC Dordrecht. Bij Voetbalzone gaat Pascal Bosschaart dieper in op zijn rol voor komend seizoen.

“Het is een tijd lang stil geweest, maar uiteindelijk belde Feyenoord mij op met de vraag of ik wilde komen praten bij Dordrecht. Het was een dusdanig goed gesprek dat ik een tweede gesprek kon krijgen. Er waren meerdere kandidaten begreep ik, maar uiteindelijk is het oog op mij gevallen. Met Michele heb ik een aantal FaceTime-gesprekken vanuit Spanje gevoerd en dat klikte erg goed.”

Bosschaart had de kans om volledig op eigen benen te staan, maar liet die kans schieten om terug te keren bij Feyenoord waar hij eerder trainer was bij de Feyenoord Soccer Schools. “Ik heb mijn UEFA A-diploma, dus clubs trainen in de Eredivisie kan nog niet. Maar wel in de tweede divisie, daar heb ik ook wel mee gesproken. Alleen dat vind ik voor mij niet de juiste stap op dit moment."

De oud-Feyenoorder vertelt waarom de rol bij FC Dordrecht wel bij hem past op dit moment. "Ik wil eigenlijk hetzelfde bereiken bij Dordrecht als wat ik bij Cambuur gedaan heb met Henk de Jong. Dus geen plek zestien tot achttien, maar het linkerrijtje. Ik heb een contract voor twee jaar. Het plan is nog niet helemaal duidelijk, maar er is wel een plan. Eerst willen we kijken of we jongens die hier vanuit Feyenoord zijn gestald, naar een hoger niveau kunnen tillen. Misschien wel klaar maken voor een overstap naar Feyenoord: dat is in eerste instantie het plan. Ik ben een Rotterdammer, ik heb er heel lang gevoetbald dus uiteindelijk heb ik het doel om wel weer bij Feyenoord terecht te komen”, besluit Bosschaart.

Delen

Reacties

Ik ben veel blijer met de huidige werkmethodes binnen Feyenoord. Niet alleen de vruchten willen plukken, maar ook daadwerkelijk investeren door je eigen mensen bij andere clubs te stallen. Nu plaatsen we niet alleen spelers, maar ook technische mensen bij clubs. Pascal zal wel één keer per week op 1908 lopen om te rapporteren en hij bouwt rustig aan zijn eigen Diploma's.

Als dit uitgebouwd wordt naar andere clubs en allianties, dan heb je binnen een paar jaar een wereldwijd netwerk van je eigen technische mensen die clubs assisteren met trainen en technische zaken, en die in combinatie met scouts veel betere feedback kunnen geven.
Sympathieke gast.
Blij dat hij, zij het indirect, weer voor ons werkzaam is.
Volgens het organogram is hij de ‘loan manager’. Engelse clubs hebben dat ook vaak. Vraag mij af of hij bijvoorbeeld ook met Hartjes dan contact zal onderhouden terwijl die bij Excelsior zit