van-bommel-feyenoord

VK Sportphoto

Nieuws

"Van Bommels manier van spelen en karakter hoort bij Feyenoord"

Van de redactie

Tijdens een nieuwe aflevering van de podcastserie Willem&Wessel van het Algemeen Dagblad geeft Willem van Hanegem weer eens zijn ongezouten mening over zijn favoriete club. Ditmaal gaat het over de opvolging van Arne Slot en de recente opleving van Santiago Gimenez in het duel tegen PEC.

Van Hanegem wil niet te hard van stapel lopen over de prestaties van Slot bij Feyenoord, die sinds zijn komst in De Kuip razend populair is geworden met zijn manier van voetbal. "Daarvoor vond ik het ook verschrikkelijk. Dat is Dicks manier van spelen. Maar die heeft het ook aardig gedaan. Dan krijg je een andere trainer en die andere trainer gaat wat meer aanvallender spelen, of heel veel aanvallender. Hij heeft een hele boel spelers gekocht, aardige spelers ook. Dan is het toch heel logisch dat wij het allemaal weer leuk vonden?"

De Kromme analyseert vervolgens de prestaties van de vertrekkende trainer. "Het eerste jaar was heel mooi, vond ik, de manier waarop hij speelde. Het tweede jaar ben je kampioen geworden, met vlagen heel redelijk tot goed gespeeld. Het laatste seizoen vond ik een van de minste. Wat zegt dan de trainer: ‘Ja, maar we hebben meer punten’", moppert hij.

Dat Slot na dit seizoen uit Rotterdam vertrekt, daar ligt Van Hanegem niet wakker van. "Het is niet zo dat ik denk ‘Godverdikkie, nu gaat de trainer weg en dat is zo erg’. Dan komt er weer een andere." Hij heeft ook al een naam in zijn hoofd: Mark van Bommel. "Omdat hij gezien zijn manier van spelen en ook zijn karakter, hoort bij Feyenoord", zegt het Feyenoord-icoon over de huidige trainer van Royal Antwerp, die in zijn tijd als PSV-speler uitgekotst werd door het publiek in De Kuip. "Dat soort mensen vinden dat heerlijk. Hoe meer ze schelden, des te leuker is het. Je gaat een kaartje kopen of een seizoenskaart, om het uit te schelden. Nou, lekker! Is toch heerlijk man."

Gimenez
Van Hanegem gaat ook nog even in op Santiago Gimenez, die tegen PEC Zwolle weer eens een goede wedstrijd op de mat legde. "Ik denk dat als hij zo had gespeeld als begin van het seizoen en vorig jaar, dan had je gewoon een hele goede kans gehad dat je ook Europees bij de laatste acht had gezeten en had je ook veel en veel dichter bij PSV gezeten, misschien zelfs kampioen."

Één goed optreden tegen PEC, kan Van Hanegem dan ook niet per se overtuigen. "Elke keer had hij binnen tien, twintig minuten al twee goals kunnen maken, in zijn normale doen. Al die wedstrijden die ik gezien heb was het echt droevig, het laatste half jaar. Dus ik moet zeggen dat nu, nu alles is afgelopen en we spelen tegen PEC Zwolle en hij doet iets leuks, we het prima vinden? Ik dacht wel: ‘Hé, hé, het werd tijd."

Delen

Reacties

Denk dat van Bommel een prima trainer is maar niet voor Feyenoord. Dennis kan zomaar met een verrassing komen.
Zou er persoonlijk geen problemen mee hebben, maar dan alleen als Dick Schreuder niet haalbaar is, die staat bij mij op 1.
Van Bommel met van nistelrooij zou weldegelijk kunnen.
Ik heb het vaker gezegd Willem was een geniale voetballer, een matig trainer en sindsdien een tobo, d.w.z. een totaal overbodige beroepsouwehoer. En dat laatste laat hij ook nu weer zien.
Allereerst zijn apologie relativering van de verdiensten van Arne Slot. Nooit eerder in de jaren dat ik Feyenoordsupporter was (dat zijn er 59) heeft de club in zo'n korte tijd zijn geweldige ontwikkeling doorgemaakt als in de afgelopen 3 jaar. (N.B. de terecht legendarische Happel ging aan de slag met het elftal waarmee Ben Peeters zojuist de dubbel had gewonnen.)
Ook zijn apologie voor ruïnebouwer Advocaat is lachwekkend; het is niet een kwestie van iets meer of iets minder aanvallend spelen, het verschil is 'voetbal je om iets te voorkomen of om iets te bereiken'. Het antwoord op die vraag is een wereld van verschil. (N.B. Frank Arnesen haalde Diemers, Teixeira en Pratto toen hij met Advocaat werkte en Aursness, Wieffer en Danilo toen Slot eenmaal was aangesteld.)
Zijn tussen neus en lippen door Gimenez aanwijzen als verantwoordelijk voor het niet halen van de laatste 8 in de EL en het niet kampioen worden, is al even simplistisch. Ja, tegen Roma had een scorende Gimenez het verschil kunnen maken, dat is iig rekenkundig een feit. Maar dat had dus een doelpunt van elke andere speler ook. Ondanks Santi's doelpunten droogte kan Feyenoord nog altijd meer punten halen dan in het vorig seizoen en de laatste wedstrijdnederlaag dateert van de tijd dat hij nog wel makkelijk het net vond.
In de winnaarsmentaliteit van Van Bommel een argument zien om te beweren dat hij bij Feyenoord past, is nou precies het soort onzin dat in het verleden wellicht bepaalde sentimenten voedde maar onze prachtclub kleiner hield dan ze in aanleg was/is. Van Bommel heeft één goed en één redelijk seizoen gedraaid bij FC Antwerp en daarvoor niet veel goeds gedaan bij PSV en Wolfsburg. Dat maakt hem wat mij betreft alles behalve een voorkeurskandidaat voor de nieuwe trainer-coach van Feyenoord.
Ten slotte, ik dacht zojuist ook "hé hé, het wordt tijd". Tijd om met groot respect voor de voetballer die de Kromme ooit was de tobo Van Hanegem weg te sturen van de denkbeeldige zijlijn en oud-voetballers aan het woord te laten die wel iets zinnigs te melden hebben.
Cor Pot met zijn videoanalyse van Pratto. paar beelden, ja dit wordt hem. en weer een miljoen overboord gegooid.
Ben blij dat we als club een enorme stap hebben gezet in professionaliteit.

Van Bommel kan zeker, maar dan zou ik een topassistent als Pepijn Lijnders of Stuivenberg (mijn voorkeur) ernaast zetten.
Met je eerste conclusie ben ik het van harte eens. Met de tweede even van harte oneens en wel om twee redenen.
1. Als de geschiktheid van een trainer-coach afhankelijk is van welke assistenten hij heeft/krijgt dan is hij dus niet geschikt. Dat geldt dus bij het pleidooi van sommigen om Van Persie aan te stellen met een 'ervaren' assistent. Dat laat overigens onverlet dat mensen als Lijnders, Stuivenberg, Hulshof, Greveraars of Meulensteen als moderne variant van de ouderwetse 'oefenmeester' prima assistenten zijn. Maar die kwaliteit moet geen noodzakelijke compensatie zijn voor de maar gedeeltelijke geschiktheid van de hoofdcoach.
2. Ik heb nooit de indruk gekregen dat Van Bommel het in zich heeft om (bij wijze van spreken!) te kunnen schaken en schakelen. Hij maakt een logische opstelling zoals jij en ik die ook wel kunnen maken en komt daar een heel eind mee, bij 1 van zijn tot nu toe 3 clubs.
Maar vanuit een speelwijze tot een echt strijdplan per wedstrijd komen en dat laatste snel kunnen aanpassen/omzetten zoals Slot dat kan (en bv Guardiola of De Zerbi maar op een ander niveau ook Rogier Meijer en Dick Schreuder en in 2014-2015 ook Fred Rutten bij Feyenoord) dat heb ik bij Van Bommel nog niet gezien.
Sommige mensen krijgen de hik als je de naam Fred Rutten laat vallen maar ik was onder de indruk van zijn werkwijze en het voetbal dat dat bij regelmatig opleverde. Dat hij niet meer kon of wilde investeren in de Vilhena was een minpuntje (die bleek vervolgens onder de 'mindere' trainer-coach Van Bronckhorst wel degelijk een dragende speler te kunnen zijn. Kijk er zijn statistieken uit die jaren maar op na. Maar als je kijkt wat Tjaron Chery op 35-jarige leeftijd nu nog presteert bij NEC, die snapt dat Rutten hem er bijna 10 jaar geleden graag bij wilde hebben. Kijk nar de spelersgroep waarmee Rutten moest werken (waarschijnlijk van minder kaliber dan waarmee Slot in zijn eerste seizoen werkte) bv naar het niveau van de voorhoede, en je krijgt enorm respect voor Rutten.
De spijker op zijn kop. Precies zoals het is. Wat Arne Willem heeft aangedaan, geen idee. Zo triest waar “onze Willem” mee bezig is. Zo jammer.
Ik denk gewoon dat Willem bedoeld dat Arne het prima heeft gedaan, maar dat zijn vertrek nu ook weer niet het einde van de wereld is.
Dat zou natuurlijk kunnen maar dan heeft Willem zo'n rare manier van praten dat om die reden het beter is om hem in het vervolg niet meer om welk oordeel dan ook te vragen want hij is niet in staat om helder te zeggen wat hij bedoelt.
Mijn top 3 voor de opvolging van Slot:

1) Pusic
2) v.Bommel
3) Gio
Pusic zou een optie kunnen zijn maar zegt zijn prima rol als assistent iets over hoe hij de hoofdrol als trainer-coach gaat invullen? Ik denk dat er weinig argumenten zijn om die vraag positief te beantwoorden. Wat de nummers 2 en 3 betreft, het is te hopen dat Ron78 niet de nickname van Dennis Te Kloese is, want dan vrees ik voor de toekomst op korte termijn van Feyenoord.
wel over zijn tactisch inzicht en leiden van trainingen.
Managen van het hele team is wel heel iets anders.
Maar het is niet zo dat hij niets heeft laten zien. Bij Twente is hij gepromoveerd. Bij shaktar doet hij het ook goed.
De ranglijsten spreken idd in zijn voordeel. Al krijg ik elders in deze discussie kritiek dat ik daar naar verwijs ;-) ......
De vraag is of hij qua persoonlijkheid en voorgeschiedenis (de assistent van....) de juiste man op de juiste plaats is. Mijn 'gutfeeling' (om die Franse term eens te gebruiken) zegt 'nee'.
"Dat soort mensen vinden dat heerlijk. Hoe meer ze schelden, des te leuker is het. Je gaat een kaartje kopen of een seizoenskaart, om het uit te schelden. Nou, lekker! Is toch heerlijk man."

Die staan er genoeg op X is het een speler van de tegenstander niet, dan is de scheidsrechter de gebeten hond. Komt niks zinnigs uit die gasten.
Van Bommel speelt ander voetbal en Antwerp maakte nou niet echt indruk met het voetbal...
Doe normaal. Vorig seizoen 3 prijzen.
Ik heb gehoord dat van Bommel kans maakt om trainer te gaan worden
Van gentleman Arne naar de Limburgse Lothar Matthäus met al z’n nare maniertjes, ik moet er niet aan denken. Ik hoop dat Feyenoord de ingeslagen richting blijft voortzetten. Ik zit helemaal niet te wachten op zo’n trainer met die zogenaamde “Feyenoordmentaliteit” en ik vrees dat we dan terug bij af zijn. Verder niks tegen Van Bommel hoor, ik zou hem een prima trainer voor Ajax vinden.
Schreuder niet doen. Ga aub voor een buitenlandse trainer. Schreuder heeft te weinig ervaring en is een te groot risico..Zou zo maar een risico "steijn " kunnen worden.
Zie liever een Knutsen of een buitenlandse trainer met ervaring .
"Het laatste seizoen vond ik een van de minst."

Het beste doelsaldo sinds 1983/84 en voetballend een van de betere ploegen in de poulefase van de CL, vooral in Madrid.

Het feiten en statistieken spreken Van Hanegem tegen. Statistieken zeggen natuurlijk niet alles maar wel iets. Feyenoord speelde ook dit seizoen weer zeer dominant, attractief en aanvallend.

Dat kun je zeker niet zeggen van het seizoen 1994/95 toen Van Hanegem zelf voor het derde seizoen op rij trainer was en eindigde met 2x een beschamende 5-0-nederlaag.
Slot heeft het van de eerste dag geweldig gedaan en blijft dat t/m 19 mei doen.
Verwacht jij dat er een buitenlandse trainer komt @FTM
Ik denk dat @FeyenoordTM al wel een idee heeft wie het wordt
Wat is jouw mening daarover? Goede optie?
Ik zag konijn uit de hoge hoed maar ik zag ook een tovenaars hoed dus ik denk Potter zit ik dichtbij?
Hoe groot schat jij de kans in dat het buitenlandse trainer word?
Van Bommel? Mmm, heb geen uitgesproken hekel aan hem. Zit wel gif in.
Ik heb liever dat er verstand in zit
In mijn optiek is het voor bijna niemand te voorspellen of een trainer echt heel goed is. Dan moet je trainingen en besprekingen bijwonen. wat is de visie van een trainer en hoe brengt hij deze over op de groep. En past de visie wel bij het materiaal. Willen de spelers mee in de visie. heeft ook de trainer oog voor talent.

Gertjan Verbeek was populair bij de fans maar niet bij de spelers.

Van Bommel kan best een prima trainer zijn.
Hij heeft met Antwerp een geweldige prestatie geleverd. Maar verder dan dit gegeven kom ik niet.

De logische keuze vind ik Pusic.
Pusic zet het gedachtegoed van Slot waarschijnlijk voort.
Hij kent de club. Heeft ervaring opgedaan in de CL en heeft het goed gedaan. Het lijkt me ook een goede people manager.
Pusic zag het niet zitten in wieffer.Pusic heeft t bij Twente slecht gedaan.Assistentje zijn is anders dan hc
Dus nee ook niet goed genoeg
Pusic heeft Twente als hoofdtrainer terug gebracht naar de Eredivisie.
Pusic heeft FC Twente exact één jaar onder zich gehad als trainer-coach en is toen met 11 punten voorsprong op nummer 2 kampioen in de Eerste Divisie geworden. Beween dat hij het slecht gedaan heeft is dus gewoon onzin. Dat maakt hem overigens nog niet de gedroomde opvolger van Slot, want dat is hij in mijn ogen niet.
Dat deed Pusic met veruit het grootste budget en beste spelersmateriaal, zelfs met ruïnebouwer Advocaat was Twente kampioen geworden. Geen matige prestatie, maar ook niet heel bijzonder. Wat wel als matig beschouwd kan worden is het voetbal dat op de mat werd gelegd onder Pusic bij Twente. Niet voor niets werd dat de reden van zijn ontslag. Liever halen we iemand die aanvallend pressievoetbal met prestaties (bewezen) kan verenigen.
Dus jij gaat een kkd niveau vergelijken met eredivisie. Ze hadden toen de beste selectie van de kkd.Het voetbal leek nergens op
FC Twente had toen idd de sterkste selectie van de KKD mede daarom had het ook 11punten meer dan nummer 2 Sparta en 17 punten meer dan de nummers 3, 4 en 5. Het verondersteld matige voetbal werd als reden voor zijn ontslag ondanks promotie gegeven maar de cijfers laten zien dat dat op z'n minst zwaar overdreven was. Met matig voetbal sta j niet 11 punten los van nummer twee. Dat Pusic niet de juiste man was om in de Twentse context als hoofdverantwoordelijk voor de groep te staan is een ander verhaal. Dat is ook mede de reden dat ik in hem NIET de juiste persoon zie om Slot op te volgen.

@Wendypiercing
IK vergelijk het KKD-niveau niet meet de Eredivisie, (al moeten we het niveau daarvan ook niet overschatten!), ik weerleg al met FEITEN jouw onzinnige uitspraak. Dat je daar weer met kretologie op reageert is veelzeggend. Ik raad je een cursus nadenken aan met het advies goed je best te doen, anders wordt het nog niks.
Ach ja jouw feiten die vind ik niet eens juist.Misschien moet jij je eens laten checken op narcisme.Alleen wat jij verteld is waar.Pusic is niet geschikt als trainer van feyenoord. 11 punten verschil bouw je snel uit als de rest van zeer laag niveau is.Comuniceren is niet je sterkste kant he.Blij dat jij mijn vent niet bent😗😉
Wat een opwinding, en wat een onzin ook weer. Feiten zijn niet 'van iemand' die zijn van ons allemaal. Een mening kan persoonlijk zijn en van mening kan en mag men met elkaar verschillen. Jij en ik verschillen opmerkelijk genoeg als het om Pusic als nieuwe trainer-coach van Feyenoord gaat niet eens van mening; géén goede keus. Verder zijn we het allicht over van alles oneens. Prima, daar heb ik iig geen bezwaar tegen.
Alleen plaats ik wel eens een kanttekening als iemand iets beweerd wat feitelijk onjuist is, zelfs als dat gebeurd als onderbouwing van een mening waar ik het wel mee eens bent. Dat jij daar dan niet tegen kan en allerlei verwijten gaat maken, vind ik een zwaktebod, maar ter geruststelling een dergelijk oordeel is een mening en die kunnen, zoals aangegeven, verschillen. En OK dat ik een uitspraak van jou "onzinnig" noem, is misschien boud gesproken maar schrijven dat eer trainer-coach slecht heeft gepresteerd als die met zijn team met 11 punten voorsprong kampioen geworden is dat is ongeacht het niveau van die competitie ook 'onzin' en het bijvoeglijk naamwoord dat daarvan is afgeleid is 'onzinnig'. Voor alle duidelijkheid dezelfde ploeg was zonder punten aftrek of wat doen ook gedegradeerd dus niet goed genoeg voor het hoogste niveau. Te goed voor het niveau daaronder , dat dus wel en daarom ook meteen weer gepromoveerd. De verdienstelijkheid (ook dus van de trainer-coach) zit hem in de puntenvoorsprong.
Verder wens ik je een prettige avond toe, een aangename zomer, fijne feestdagen, een goede jaarwisseling, en een gelukkig nieuwjaar.
Ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat v Bommel hoog op het lijstje staat..
Eens met De Kromme, aangaande Gimenez.
Van Bommel zou ik echt verschrikkelijk vinden. Zijn genoeg betere opties.
Valt me tegen van Willem; zeggen dat van Bommel bij Feyenoord past vanwege zijn karakter en zijn manier van voetballen als speler. Dat niveau, van “niet lullen maar poetsen” en de mouwen opstropen, dat zijn we na Slot toch wel ontstegen, mag ik hopen! Laten we vooral selecteren op manier van drukzetten, positiespel en wil tot aanvallen. Dat harde werken komt dan vanzelf wel.
Hoezo past van Bommel met zijn karakter bij Feyenoord? Het gaat erom dat hij met zijn karakter bij de mensen binnen de organisatie past waarmee hij dagelijks zou moeten samenwerken. En waarom zou zijn manier van spelen bij Feyenoord passen? Ik lees niks over spelprincipes en visie. Misschien heb in het mis, want ik heb Antwerp niet zo gevolgd, maar zover ik heb meegekregen is Van Bommel geen bijzonder aanvallend ingestelde trainer en volgens mij hebben de meeste supporters de afgelopen seizoenen juist van een speelstijl waar er enorm op de aanval wordt gespeeld.
Hij wil wel degelijk aanvallend voetbal spelen en dat laat ie regelmatig zien ook. Een visie hoef je niet persee uit te spreken of op te schrijven, als je het maar laat zien op het veld en daar streeft hij wel naar. Maar vind ook dat ie totaal niet bij Feyenoord past hoor.
Denk oprecht dat Van Bommel een redelijke goede trainer kan zijn, maar zie het totaal niet matchen met Feyenoord. Ook denk ik dat ie een hele korte houdsbaarheiddatum heeft, als je ziet hoe snel die van club wisselt of ontslagen wordt.
Deze wil ik nooit zien bij feyenoord
Nee laat hem maar lekker weg blijven
Ik heb gehoord dat hij een goeie kandidaat is .