slot-gimenez

VK Sportphoto

Nieuws

Gimenez verrast Slot: "Hij voelde zich altijd fit en helemaal klaar om te spelen"

Stan

Donderdag was Santiago Gimenez samen met Alireza Jahanbakhsh te gast bij Kick 't Met van Ziggo Sport. Daarin vertelde de Feyenoord-spits over zijn minder vorm en zijn vermoeidheid. Vrijdagmiddag tijdens de persconferentie reageerde Arne Slot op de uitspraken van zijn aanvaller. 

Gimenez geeft aan dat hij na de gemiste strafschop tegen RKC in een mindere periode terechtkwam. "Je weet niet of die penalty de vormdip veroorzaakt heeft, maar na die wedstrijd is het wel minder gegaan. Dat kunnen we niet ontkennen", zegt Slot daarover. "Maar Santiago zal altijd hard blijven werken en gelukkig was hij in staat, ondanks dat ik weet niet hoeveel mensen aangaven dat ik een andere keuze moest maken in de bekerfinale, zichzelf en ook mij de voldoening te geven van een assist. Daardoor is dat we lange tijd vertrouwen in hem hebben gehouden, ook gerechtvaardigd."

Ook vertelde de Mexicaanse spits vanwege het drukke speelschema de afgelopen tijd te kampen met vermoeidheid. Iets wat de wenkbrauwen doet fronsen bij Slot. "Ik was best een beetje verrast dat hij dat zei, omdat ik wel eens gesprekken met hem heb gehad waarin ik aangaf dat ik mee heel goed kon voorstellen dat dat aan de orde zou kunnen zijn bij hem. En dat het dan best eens goed is om een wedstrijd die op dat moment niet meer zo belangrijk was over te slaan. Dan voelde hij zich altijd enorm fit en helemaal klaar om te spelen. Hij had geen greintje vermoeidheid. Dus het is ook weer iets voor mij om van te leren, dat spelers blijkbaar zo graag willen spelen dat ze op het moment zelf een ander geluid laten horen dan een paar weken later."

De trainer van Feyenoord denkt echter dat de vormdip van Gimenez ook andere verklaringen kent. "Ik heb zelf niet het idee dat vermoeidheid een reden is waarom hij een aantal weken, maanden minder gescoord heeft, maar als jij analist bent en je zit in een programma en moet een mening vormen over waarom hij niet scoort, dan maar de meest makkelijke conclusie: roepen dat iemand vermoeid is. Dat is de realiteit van TV, omdat je niet de tijd hebt om er misschien dieper op in te gaan."

Delen

Reacties

Nog geen reacties