1-1

VK Sportphoto

Nieuws

Van Bronckhorst: "Ik denk dat Feyenoord echt een goede kans maakt"

Van de redactie

Giovanni van Bronckhorst denkt dat Feyenoord goede kans maakt om de achtste finales van de UEFA Europa League te halen tegen AS Roma. De oud-Feyenoorder die als trainer maar liefst vijf prijzen in vier seizoenen won is trots op hoe de Rotterdamse club de afgelopen jaren in Europa op de kaart is gezet, zo vertelt 'Gio' tegenover De Telegraaf.

"Ik vind het leuk hoe Feyenoord de laatste seizoenen op de kaart is gezet in Europa", aldus 'Gio'. De oud-trainer van de Rotterdammers ziet zijn oude club zeker niet kansloos tegen de Romeinen. "Ik denk dat Feyenoord echt een goede kans heeft, ook al hebben de Italianen met de Belg Romelu Lukaku en de Argentijn Paulo Dybala een paar geweldige spelers in de aanval. Belangrijk wordt of Quinten Timber op tijd fit is. De spelers van Feyenoord moeten alles geven. In de vorige wedstrijden tegen AS Roma, maar ook tegen Lazio eerder dit seizoenen, waren de verschillen heel klein. Feyenoord had tegen Lazio twee keer moeten winnen zelfs."

De Romeinen hebben in tegenstelling tot eerdere ontmoetingen met Feyenoord een andere trainer, namelijk Daniele De Rossi. De 40-jarige Italiaan stond in 2015 nog tegen Feyenoord op het veld bij AS Roma, maar is niet te vergelijken met zijn voorganger José Mourinho. "Als coach is hij niet te vergelijken met Mourinho, ze zijn ook twee totaal verschillende mensen." Van Bronckhorst heeft De Rossi altijd een veelzijdige middenvelder gevonden. "De Rossi en Totti waren echt de mannetjes bij AS Roma. Een spelverdeler maar ook een breker. De meeste elftallen waarin ik speelde kenden zo’n type niet. Bij Feyenoord was Jean-Paul van Gastel zo’n man, bij Oranje kwamen Mark van Bommel en Nigel de Jong een beetje overeen qua type. Kijk ik naar nu, dan zie je Rodri bij Manchester City in die rol."

Delen

Reacties

Zouden ze wel uit een ander vaatje moeten tappen dan de laatste wedstrijden.

Maargoed Roma is ook niet in top vorm dus wie weet.