Giovanni van Bronckhorst (Soccrates Images)

Soccrates Images

Nieuws

Van Bronckhorst sluit terugkeer voorlopig uit: "Mijn ambitie ligt niet in Nederland"

Stan

Met het vertrek van Arne Slot en de open trainersvacature De Kuip valt vaak de naam van Giovanni van Bronckhorst. Met oud-speler en -trainer aan het roer werd Feyenoord voor het eerst in 18 jaar kampioen en werd zowel tweemaal de KNVB Beker als twee keer de Johan Cruijff Schaal veroverd. Voorlopig zit een terugkeer er echter niet in, zo vertelt hij zelf in het programma Rondo van Ziggo Sport.  

"Het is natuurlijk nu een moment dat de interesse komt, dat je met clubs praat", zegt Van Bronckhorst over zijn ambitie om volgend seizoen weer een club te trainen. Het Feyenoord-icoon geeft aan dat hij ook met een aantal interessante clubs in gesprek is. "Alleen het is afwachten of dat uiteindelijk doorgaat. Het is natuurlijk een ander proces geworden; trainer worden van een club. Je moet echt gaan solliciteren, zo voelt het. Maar ik moet zeggen: ik ben blij met hoe mijn leven er nu uitziet, maar trainer zijn van een club is natuurlijk ook geweldig."

Tussen de clubs met wie Van Bronckhorst spreekt zit geen Nederlandse, zo bekent hij als Marco van Basten ernaar vraagt. Presentator Wytse van der Groot vraagt zich af of er dan helemaal geen contact met Feyenoord is geweest. "Ik heb heel vaak contact gehad met Feyenoord", antwoort Gio daarop. “Niet op de manier dat ik in beeld ben om trainer te worden. Ze weten wat mijn ambities zijn. Ik heb het met Dennis de afgelopen jaren vaak gesproken. Mijn ambitie ligt gewoon niet in Nederland als coach."

"Ik heb natuurlijk vanaf 2011 acht jaar in Nederland gecoacht, vijf jaar als assistent en vier jaar als hoofdcoach", gaat de 106-voudig international verder. "Ik heb bij Feyenoord een geweldige periode gehad. Ik heb alles gewonnen wat er te winnen valt in Nederland. Dus voor mij is het niet mijn ambitie omdat opnieuw te doen."

Zal Van Bronckhorst ook in de toekomst niet meer als trainer terugkeren in De Kuip? "Zeg nooit nooit, maar op dit moment niet."

Delen

Reacties

Mooie vent wens hem het mooiste maar blij dat ie niet terug kom.
Ps 5+4=9 en niet 8😂😂
Nou, inderdaad. Ik ben niet echt onder de indruk van z’n trainers capaciteiten.
Wel mooi dat er gewoon contact. Iconen zoals Gio moet je altijd koesteren