inv20237174-8762-127239

VK Sportphoto

Nieuws

Van den Belt: "Alles is een stapje hoger dan je gewend was"

Van de redactie

Thomas van den Belt heeft zaterdagmiddag in het oefenduel tegen oud-werkgever PEC Zwolle zijn eerste minuten in het Feyenoordshirt gemaakt. Op een tropisch warm sportpark van VV Smitshoek wonnen de Rotterdammers met 3-1 van de Zwollenaren. Van Den Belt speelde de gehele eerste helft. In gesprek met De Telegraaf geeft de middenvelder aan er vol tegenaan te gaan in het shirt van de Rotterdammers.

Ook tijdens zijn vakantie heeft Van Den Belt niet stilgezeten. Of de middenvelder veel tijd nodig heeft om zich aan de passen zal de tijd uitwijzen. "Dat kan. Het zou niet gek zijn als je dat hebt. Maar zelf wil je zo snel mogelijk. Het gaat erom een beetje balans daarin te vinden. Ik heb drie weekjes vakantie gehad en toen ben ik weer gaan trainen. We hadden een schemaatje meegekregen. Ik ben blijven hardlopen en naar de gym gegaan om fit te blijven. Aan het einde kijk je ernaar uit om te beginnen, vooral ook omdat ze bij PEC al een week eerder begonnen waren", aldus Van den Belt.

De vergelijking met een ontwikkeling zoals Mats Wieffer die kende, is dan ook snel gemaakt. "Dat is een vergelijking die iedereen snel maakt als je vanuit de Keuken Kampioen Divisie naar Feyenoord gaat. Het is een mooie vergelijking, maar ik heb mijn eigen plan en mijn eigen traject. Ik hoop ook zo’n scenario te hebben. Het is voor hem heel mooi uitgepakt met een basisplaats en Nederlands elftal. Zoiets hoop je natuurlijk ook te bereiken."

De intensiteit zal op alle vlakken hoger zijn dan de 22-jarige middenvelder tot dusver gewend was. "Je zult erin mee moeten. Alles is een stapje hoger dan wat je gewend was bij PEC. De trainingsfaciliteiten, de intensiteit op de training, in de gym is alles anders. Door daarin mee te gaan ga je sowieso stappen maken. Ik ga samenwerken met mensen die er veel verstand van hebben, waardoor je lichaam sterker wordt en je op het veld ook stappen maakt. Dan gaan we zien hoe het straks gaat als de Champions League erbij komt."

Zijn vriend Thomas Beelen heeft zojuist ook de transfer gemaakt van PEC Zwolle naar Feyenoord. "Thomas is een maatje van me. We hebben bij PEC veel samen opgetrokken en samen in de jeugd gespeeld. Het is snel gegaan met hem. Anderhalf jaar geleden was hij bijna weggestuurd bij PEC en nu is hij dicht bij een transfer naar een topclub."

belt-beelen
Thomas van den Belt en Thomas Beelen na het oefenduel van Feyenoord tegen PEC Zwolle (Foto: Feyenoord.nl)

Delen

Reacties

Thomas heeft Thomas overgehaald om ook naar Rotterdam te komen. Goed bezig die Thomassen
Succes samen bij Feyenoord 👍🏻