vdbeltfeynl

Feyenoord.nl

Nieuws

Van den Belt glundert na eerste training: "Dit is wat ik wilde"

Stan

De eerste groepstraining van Feyenoord die dinsdag plaatsvond betekende ook voor Thomas van den Belt de eerste training in dienst van de Rotterdammers. Na afloop stond de aanwinst diverse media te woord en vertelde hij over zijn nieuwe club.

Van den Belt wil in Rotterdam-Zuid net zo belangrijk worden als in Zwolle, al beseft hij dat dat misschien tijd nodig heeft. "Net als bij PEC een goed seizoen draaien. Daar maakte ik doelpunten en gaf ik assists. Dat wil ik bij Feyenoord ook doen, maar dit is een stap hogerop natuurlijk", bekent hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

De nieuwbakken Feyenoord weet echter wat zijn kwaliteiten zijn, zo vertelt hij tegenover Rijnmond Sport: "Ik denk dat ik makkelijk goals kan maken. De eredivisie is wel van een ander niveau, maar die kwaliteit om goals te maken houd ik. We gaan het zien komend seizoen, ik hoop veel goals te maken."

Om die stap aan te kunnen, heeft de middenvelder ook in zijn vakantie al aan zijn fitheid gewerkt. "Ik kreeg een loopschema mee. Dat heb ik afgewerkt", legt Van den Belt uit aan het AD. "Er wordt hier qua intensiteit wel iets gevraagd natuurlijk. Ik heb de eerste weken gewoon vakantie gevierd, daarna ben ik aan de slag gegaan. Dit is wat ik wilde, een stap hogerop en naar Feyenoord."

De kans is aanwezig dat Van den Belt snel herenigd wordt met een oud-ploeggenoot. Naamgenoot Thomas Beelen van PEC Zwolle wordt namelijk nadrukkelijk gevolgd door Feyenoord. "Ik heb veel contact met hem, maar die vraag moet je aan hem stellen. Thomas is een goede speler, maar het is zijn keuze."

Delen

Reacties

Kan hij Beelen niet overtuigen?? Veel meer kans op spelen bij ons dan bij PSV zeker nu Geertruida vertrekt. Hij zou zomaar de eerste reserve kunnen zijn achter Trainer en Hancko.
En bij ons is CL zeker.
Ik verwacht veel van deze jongen, ik ben benieuwd. In elk geval leuk dat hij zo enthousiast is!