Soccrates Images - Thomas van den Belt, PEC Zwolle middenvelder

Soccrates Images

Nieuws

Van den Belt: "Hoop dat de club zich aan de afspraken houdt"

Moreno

Thomas van den Belt zag een overstap naar Feyenoord mislopen op de slotdag van de winterse transferwindow. De middenvelder van PEC Zwolle gaf gisteravond na afloop van het duel met Jong Ajax bij ESPN voor het eerst uitgebreid tekst en uitleg over hoe hij de ontstane situatie beleefde.

“Vol spanning”, aldus de topscorer van de koploper van de Keuken Kampioen Divisie. “Ik had natuurlijk graag de stap willen maken. Ik hoopte dat de clubs eruit zouden komen. Dat is helaas niet gebeurd.” Van den Belt hield er zelf stevig rekening mee dat het toch nog rond zou komen. “Ik had alles klaar om richting Rotterdam te rijden. Maar rond 20:00 uur wist ik wel: dit wordt hem niet meer.”

De Zwollenaar werd tevens gevraagd naar de mogelijkheid tot een transfer in de zomer. Zaakwaarnemer Orlando Engelaar meldde eerder al dat hij voor deze zomer een gelimiteerde transfersom in zijn contract heeft laten opnemen, van naar verluidt acht ton. “We hebben afgelopen zomer inderdaad afspraken gemaakt. Daarom verlengde ik ook”, waarmee Van den Belt doelt op het feit dat zijn contract eigenlijk in de zomer van 2023 afliep, maar hij alleen onder bepaalde voorwaarden een jaar wilde verlengen. “Voor deze transferperiode was het hun goed recht om te zeggen: we doen het niet. Maar ik hoop dat de club zich deze zomer aan die afspraken houdt. De afspraken staan, denk ik, helder op papier.”

Ook liet de middenvelder wat woorden los bij Voetbalzone. Van den Belt verwacht dat Feyenoord niet de enige club zal zijn die in de zomer aanklopt. "Als ik zo doorga, denk ik dat er meerdere clubs zullen zijn met interesse. Maar ik ben Feyenoorder, dus Feyenoord heeft wel een streepje voor."

Delen

Reacties

Dit is echt een heel goede allrounder op het middenveld en daarmee een typische 'middenvelder van de toekomst'. Want het voetbal evolueert steeds meer naar een spel waar middenvelders eigenlijk geen specifieke taken heeft: controleur, passer, diepgaande middenvelder maar iedere middenvelder eigenlijk alles moet kunnen. Ik hoop echt dat hij komende zomer naar Feyenoord komt.
"Ik ben Feyenoorder, dus Feyenoord heeft wel een streepje voor."

Op het fietsje!
Mooi, niet zoveel salariseisen dus
Seizoenkaart en een sjaaltje moet wel genoeg zijn toch? Desnoods een meet & greet met Willem van Hanegem om hem over de streep te trekken.
In verleden ging zo een speler eerst naar een Groningen of zo en daarna ging Feyenoord daar dan vandaan kopen. Voor 8 ton kan je het gewoon doen, is het dan toch niks kan je hem heus wel kwijt. Is het wel wat heb je goede Nederlandse speler bij je selectie.
@ftm denk je dat hij alsnog in de zomer komt?
Gaat wel komen, 8 ton voor leuke speler . Die daarnaast heel graag wil komen. Word een goede aankoop voor de zomer
Als het inderdaad 8 ton is, dan zeker doen. Alles boven de miljoen is gewoon teveel.
Alleen als Slot er dan nog zit.