frans-reichhardt

Opinie

COLUMN • Arne Slot weet nu ook hoe het is om Feyenoorder te zijn

Van de redactie

Afgelopen zomer kon je niet met je ogen knipperen of Feyenoord had weer een speler gehaald. In de winterse transferwindow ging het anders. 

Alleen Neraysho Kasanwirjo kwam. Ramiz Zerrouki kwam niet. Afgelopen zomer wilde Feyenoord hem al, maar Jan Streuer, td van FC Twente, zei ‘nee’. Begin januari meldde Feyenoord zich opnieuw. Streuer zei opnieuw ‘nee’. Eind januari meldde Feyenoord zich alweer en Streuer zei alweer ‘nee’. ‘Had je maar eerder moeten komen’, zei hij. Humor.

Thomas van den Belt kwam ook niet. Zijn club PEC Zwolle schijnt drie miljoen euro voor hem te hebben gevraagd. Komende zomer mag hij voor acht ton weg, dus ik begrijp wel dat Feyenoord denkt ‘prima joh, wachten we toch effe’. Als Feyenoord straks Champions League speelt, legt het lachend die acht ton neer. En anders ook.

Het is wel even wennen dat Feyenoord geen paniekaankopen meer doet. Als een club niet aan Feyenoord wil verkopen of teveel geld vraagt, proberen we het later gewoon opnieuw en intussen kijken we naar alternatieven. Een paar jaar geleden zou Feyenoord nog gauw ergens een uitgerangeerde Argentijn vandaan hebben getoverd. Nu niet. Geen paniek.

Na twintig wedstrijden staat Feyenoord aan kop. Dat zorgt voor paniek. Niet bij Feyenoord, maar bij journalisten en analisten. Even dacht ik afgelopen week dat Arne Slot een aanslag had gepleegd of iemand had verkracht, zoveel shit kreeg hij over zich heen. 

Wat bleek? Hij had een kritische kanttekening geplaatst bij de beslissing van scheidsrechter Allard Lindhout die tijdens FC Twente-Feyenoord floot voor hands van Santiago Giménez. Twente-speler Robin Pröpper gebaarde ook dat het hands was. En dat was het. Van Pröpper. Zuivere pingel. Toen in de portakabin van de VAR duidelijk werd dat het niet Giménez maar Pröpper was die hands had gemaakt, besloot de scheids, ingefluisterd door de VAR, aan zijn fluitsignaal een andere draai te geven: Giménez zou hebben geduwd. 

Slot zei er na afloop wat van en hij had volkomen gelijk, maar hij had niks mogen zeggen. Hij was een jankerd. Toen zijn ploeg in Nijmegen werd bestolen door Gözübüyük die een glaszuiver doelpunt van Giménez afkeurde, hield Slot zijn mond. Dat mocht dan weer wel. Slot moet zich in stilte de grootste arbitrale dwalingen laten welgevallen en doet-ie dat een keer niet, dan krijgt-ie in de media een week lang de strontkar over zich heen. Slot weet nu ook hoe het is om Feyenoorder te zijn.

Als Slot erin slaagt kampioen te worden met Feyenoord, heeft hij twee seizoenen achter elkaar een wonder verricht. Vorig jaar finale Conference League en een jaar later, met zeven nieuwe spelers in de basis, de titel. Zover is het nog lang niet, maar als Slot in mei met de schaal in zijn handen staat en een traantje wegpinkt, zullen wij elkaar aanstoten en zeggen: ‘Daar staat-ie hoor, die jankerd’.


Frans

Delen

Reacties

Giminez maakte ook hands. Daar floot de scheids voor en reageerde Proper op.
Betere column dan de vorige (understatement). Maar iets meer oog voor het feit dat 'onze Arne' wel héél veel bij de 4e man staat of met de scheidsrechter in conclaaf gaat was wel op zijn plaats geweest. Soms is ook kritiek op mensen die bij Feyenoord gewoon terecht. Maar na Twente uit, had Slot idd gewoon gelijk.
Goede column, chapeau!
Je maakt jezelf wel heel klein als je jankt over hoe de media jankt over het janken van Slot.
Slot had gelijk na de wedstrijd tegen Twente, absoluut. Maar het is niet sinds toen dat er een heksenjacht gaande is over Slot en zijn gedrag richting de arbitrage. Men (lees: anti-Feyenoord Nederland) is al het hele jaar bezig te zeiken over ieder woord dat Slot tegen of over de arbitrage zegt. En voordat ze dat bij Slot deden, deden ze het over Roger Schmidt.
Laat ze lekker. Hoe meer zij zeiken over Slot, hoe meer ze zich kennelijk zorgen maken over Feyenoord en dus hoe beter Feyenoord het doet. We moeten nog 14 wedstrijden, waarvan twee tegen geduchte tegenstanders. Laat ons daar op focussen in plaats van mee te gaan in de randzaken waar de media zich op richt. Gewoon zorgen dat winst of verlies niet meer afhankelijk is van de vorm van de dag van de scheidsrechter.
Goed stuk en de waarheid in alle fronten.
Frans weet het zoals altijd goed te verwoorden, ik vrees er alleen voor dat mijn clubje komende maand mei niet op de Coolsingel zal pronken met de schaal. Wie goed luistert en kijkt ziet dat de Amsterdamse propaganda alweer in gang is gezet; Slot wordt bekritiseerd, Rotterdamse spelers krijgen niet hun verdiende waardering en scheidsrechters zien handsballen e.d. over het hoofd, kortom alles wordt weer in werking gesteld om de schaal in de verkeerde stad uit te reiken. Daarom geniet ik zo van Frans zijn column maar ook van Willem die dit ook al beschrijft in zijn wekelijkse column in het AD. Hopelijk vind Slot een strijdplan zodat zelfs deze duistere krachten ons niet af kunnen stoppen en tot die tijd blijf ik genieten van ons spel en de plaats op de ranglijst en natuurlijk ook van Frans.
Even offtopic....
Weet iemand hoe degene het maakt die afgelopen zondag in vak J gereanimeerd werd?
Hopelijk komt hij/zij er weer volledig bovenop.
Zie je nou wel dat je ook zinnige teksten uit je vingers kan laten komen, Frans ;-)
Top column, de spijker op z'n kop.
Hoop dat Slot deze column ook leest.
Mooie en terechte column!
Mooie column, Frans.
Klopt als een bus, goede column Frans!
De totale paniek bij de vaderlandse media is ergens ook wel weer mooi om te zien. Journalist: Goh trainer, was het hands? Slot: ja overduidelijk hands.

Perez en consorten: kijk, altijd maar lopen zeiken over de scheids.

En dat dan heel vaak herhalen en tadaaaah, het is hun waarheid geworden.
Klopt
en altijd dat gedoe langs de lijn. Hele vervelende man voor de arbitrage...
Hoeveel kaarten heeft Slot precies gekregen voor dat ogenschijnlijke vervelende gedrag? NUL
Afgelopen zondag krijgt Nistelrooy geel, maar daar hoor je niemand over, nee Slot heeft weer staan klagen in de catacombe.

Heel bijzonder. De media kan alleen genieten van ellende bij onze club.
De media weet zich geen houding te geven als ze niet kunnen rapporteren over ellende bij Feyenoord. Het is te ongewoon en ligt daardoor buiten hun comfort zone. Er zijn nog te weinig dooddoeners over de combinatie Feyenoord en goed spel.
Hele goede column!!
Echt hè, en zo waar dit, ik vraag mij weleens af zou de media in andere landen ook zo zijn?, ik las gisteren alweer "kampioen van de armoede" wat een onzin zeg het is juist leuk en goed dat het zolang mogelijk spannend is in de competitie, zou dit zijn omdat de neuzen niet op dit moment al met 10 punten los bovenaan staan.....tja idd Slot weet nu ook hoe het is om Feyenoorder te zijn.