Soccrates Images - Thomas van den Belt, PEC Zwolle middenvelder

Socrates Images

Nieuws

Van den Belt verheugd: "Van jongs af aan opgegroeid met Feyenoord"

Stan

Dinsdag werd bekend dat Thomas van den Belt deze zomer definitief de overstap maakt naar Feyenoord. De middenvelder die nu nog uitkomt voor zijn jeugdclub PEC Zwolle sprak met NOS Sport over de aanstaande transfer. 

"Ik denk dat iedereen van af jongs af aan wel voor een club is. Ik was wel voor Feyenoord en als die club je dan graag wil hebben dan doet dat wel wat met je", bekent de toekomstige aanwinst van de koploper. 

Had Van den Belt dat ook over Ajax of PSV gezegd, als hij de overstap naar een van die clubs zou maken? "Nee, voor mij is Feyenoord wel mijn club. Van jongs af aan ben er ik wel mee opgegroeid en heb ik veel meegekregen", vertelt de Zwollenaar, die zijn voorliefde voor de club uit Rotterdam-Zuid niet aan zijn vader heeft te danken. "Mijn opa heeft mij voor Feyenoord gemaakt. Mijn pa is niet echt Feyenoord-fan. Misschien nu iets meer. Maar mijn opa is mij een beetje gaan opvoeden, dat heeft hij goed gedaan."

De speler van PEC Zwolle houdt zich op dit moment nog niet bezig met wat hij moet verwachten van de transfer naar De Kuip. "Ik vind dat nu nog moeilijk om te zeggen. Ik ben hier nog volle bak bezig, we zijn hier voor het kampioenschap aan het spelen. Dus ik heb eerlijk gezegd nog geen bepaald verwachtingspatroon van hoe ik het daar ga beleven. Ik denk dat dat meer gaat komen naar mate de eerste trainingsdag steeds dichterbij komt. Dan ga je je steeds meer beseffen van ‘het gaat nu gebeuren’ en stel je bepaalde doelen voor jezelf."

Toch is Van den Belt er maar al te blij mee dat de overstap nu wel beklonken is. "Het afgelopen seizoen in de Eredivisie heb ik een basis gelegd voor mezelf. Toen zijn we gedegradeerd natuurlijk. Maar daarna heb ik me alleen maar verder ontwikkeld en ben ik opgevallen door mijn goals en assists. Dat is Feyenoord ook opgevallen. Uiteindelijk is het in januari jammer genoeg niet doorgegaan, maar gelukkig is het nu rondgekomen."

Een van de smaakmakers van de Keuken Kampioen Divisie gaat dan mogelijk voor de kampioen van Nederland spelen. "Het is heel vroeg om nu al te zeggen ‘de aanstaande kampioen’, maar ze zijn goed op weg. Ik hoop dat ze kampioen worden." Van den Belt kijkt nu al uit naar wat dat voor hem zou betekenen: "Dat zou wel uniek zijn: van de KKD naar de Champions League."

Delen

Reacties

Zijn opa is een wijze man..... die begrijpt hoe het leven is....