inv202212174-6666-24138

VK Sportphoto

Nieuws

Robin van Persie erkent: "Shaqueel mag die titel van mij hebben"

Stan

Shaqueel van Persie gaf deze week in een interview aan dat zijn speelstijl veel lijkt op die van zijn vader. De  jeugdspeler van Feyenoord vertelde daarbij al een ding in ieder geval beter te kunnen dan senior: koppen. In gesprek met ESPN reageert de all-time topscorer van het Nederlands Elftal op de uitspraken van zijn zoon.

De 'oude' Van Persie erkent dat zijn 16-jarige hem wat betreft koptechniek al is voorbij gestreefd. "Ja dat is wel echt zo. Dat is wel echt een wapen van hem. Ik zeg daar ook niks over tegen hem, want dat doet hij op zijn manier. Hij heeft die timing gewoon ontzettend goed, dus dat moet hij vooral blijven doen. Ik moet ook wel zeggen dat als je constant zo goed kopt, zowel aanvallend als verdedigend, dan mag hij die titel van mij wel hebben", vertelt de ex-aanavaller, die op het WK van 2014 ook liet zien een aardige kopbal in huis te hebben.

Van Persie jr. is hard op weg om in de de voetsporen van zijn vader te treden. De volgende stap in zijn ontwikkeling zou een debuut in de hoofdmacht van Feyenoord kunnen zijn. Hoe denkt Robin daarover? "Geen idee. Maar hij is hartstikke goed bezig. Hij speelt goed bij Feyenoord en nu ook bij Oranje." Dat is het allerbelangrijkste. En wanneer het gebeurt gaan we het zien." 

 

Delen

Reacties

Voor wie de techniek van Shaqueel wil zien, is de serie Nutmeg Koning op het YouTube kanaal van Feyenoord wel aan te raden. Panna toernooitje met een handjevol spelers uit z'n team.
Niet verkopen eerst nog een jaar bij zijn cluppie blijven en doorgroeien. Ipv ergens op de bank gaan zitten
Verwachtingen waren laag over SVP. Maar worden steeds hoger!