Soccrates Images - Thomas van den Belt, PEC Zwolle middenvelder

VK Sportphoto

Nieuws

Van den Belt wint verkiezing voor beste speler van de KKD

StanV1908

Thomas van den Belt is woensdagavond gekroond tot beste speler van de Keuken Kampioen Divisie. De middenvelder, die met zijn goede spel een transfer naar Feyenoord verdiende, mocht zodoende het Gouden Schild in ontvangst nemen uit de handen van bondscoach Ronald Koeman. 

Van den Belt was dit seizoen een van de dragende krachten in het team van PEC Zwolle, dat promotie naar de Eredivisie afdwong. In 35 duels was de de 21-jarige spelmaker goed voor 16 doelpunten en 8 assists. Daarmee behoort hij zowel in de lijst van topscorers, als die van aangevers, bij de top van competitie. 

Deze cijfers leverde de toekomstige Feyenoorder woensdag het Gouden Schild op, dat jaarlijkst wordt uitgereikt aan de beste speler van de Nederlandse Eerste Divisie. Van den Belt troefde zo onder andere oud-Feyenoorders Emil Hansson (Heracles Almelo) en Dylan Vente (Roda JC) af. Verder waren ook ploeggenoot Apostolos Vellios en Elías Már Ómarsson van NAC Breda genomineerd voor de ereprijs. 

Met de uitverkiezing op zak zal Van den Belt zich komend seizoen bij Feyenoord melden, dat hem voor ruim acht ton overneemt van de nummer 2 van de KKD. 

Delen

Reacties

Deze jongen gaat hoge ogen gooien.
@FTM,
Kan Feyenoord misschien een poging wagen om Sinisterra te huren? Of is dat ondenkbaar? Zal wel een combi zijn zeg… Santi en Sini
Sini, Santi en Paxiao...dat zou echt zo top zijn
zeker als ze degraderen, salaris dan - 60%
chrizzywizzy
chrizzywizzy
Komend seizoen ziet er rooskleurig uit.
Lekkere aankoop! Kan die zich ook in een seizoen lekker ontwikkelen
VarkenoordFC
Goed nieuws! Hopelijk kan hij dezelfde ontwikkeling doormaken als Wieffer. Sowieso eerst de start van de voorbereiding bij de selectie laten en beoordelen. Daarna eventueel verhuren aan Utrecht/Heerenveen zodat hij zich kan ontwikkelen op Eredivisie niveau. Met Wieffer, Zerrouki, Timber en een eventuele vervanger van Kokcu is het middenveld al dubbel bezet. Al heeft het verleden uitgewezen dat een jaartje veel trainen ook belangrijk kan zijn in de ontwikkeling van spelers.
Welkom bij de beste club van de eredivisie!
Met de beste Trainert 😁