serdar gozubuyuk

VK Sportphoto

Nieuws

Van der Ende: "Laten we hopen dat een statement na de Klassieker niet nodig is"

Van de redactie

Zondag om 14:30 uur trappen Feyenoord en Ajax af in De Kuip voor de Klassieker. De druk op deze wedstrijd is hoog, zo ook voor het arbitrageteam. Serdar Gözübüyük heeft zondag de leiding over Feyenoord - Ajax in De Kuip. Joost van Zuilen en Johan Balder assisteren hem langs de zijlijn. Oud-scheidsrechter Mario van der Ende snapt de keuze van de KNVB om Gözübüyük aan te stellen niet, zo geeft hij aan in gesprek met De Telegraaf.

Van der Ende heeft bijzondere dingen meegemaakt in De Klassieker. "Ik heb een wedstrijd om de Super Cup gefloten en daarin viel de beslissing door een golden goal. Het is gewoon heel bijzonder om daar te fluiten. Als je door dat luik omhoog komt, hoor je een kakofonie van geluid, en op die trap voel je het stadion al trillen. Dat zorgt wel voor een extra adrenalinestoot.”

De oud-scheidsrechter is verbaasd over de keuze van de KNVB. "Het is de meest beladen en daarmee de moeilijkste wedstrijd van het seizoen. Wat is er dan logischer om de nummer één scheidsrechter van dit moment, Danny Makkelie, daarvoor aan te wijzen? Op de een of andere manier gebeurt dat toch vaak niet. Nu fluit de nummer één Excelsior-FC Volendam. Dat vind ik toch apart. Het is bij de KNVB nog vaak Simon & Garfunkel. Ze willen iedereen tevreden houden en daarom fluit niet de beste scheidsrechter de moeilijkste wedstrijd."

Bjorn Kuipers, die zelf verantwoordelijk is voor aanstellingen bij de UEFA, kijkt er anders naar. "Je kunt niet altijd dezelfde scheidsrechter dezelfde wedstrijd laten fluiten, omdat hij de nummer één is. Serdar is de nummer twee op de lijst, hij staat op de elitelijst en fluit topwedstrijden in Europa. Dan is hij ook een uitstekende kandidaat om De Klassieker te fluiten. En reken maar dat hij tot op het bot gemotiveerd zal zijn."

Eind vorig seizoen floot Gözübüyük Feyenoord - PSV in De Kuip. Feyenoord kreeg een penalty in de slotfase, die veel discussie opriep. Een dag later gaf de KNVB aan dat het een onjuiste beslissing was. "Dat de KNVB na Feyenoord-PSV met een statement moest komen, geeft aan dat de aanstelling toen niet goed heeft uitgepakt. Laten we hopen voor de KNVB, de clubs, de Eredivisie en vooral Serdar zelf dat zo’n statement na De Klassieker niet nodig is. Misschien zit dat moment nog in zijn achterhoofd, maar het is aan hem om aan te tonen dat hij daar geen last meer van heeft," aldus Van der Ende.

Delen

Reacties

Telegraaf, krant van f#cking wakker Nederland. Daar werken alleen hersenloze idioten. Negeren die k krant.
Zullen we maar gewoon pas na de wedstrijd oordelen?!
En als we zondag gewoon winnen dan hoeven we hier helemaal geen aandacht aan te besteden.
Telegraaf is weer lekker aan het stoken.
Men is heel druk bezig de bezoekers in een underdog positie te plaatsen. De druk op de scheidsrechter leggen met de schijn van partijdigheid (eerdere fouten ten gunste van de andere club) is daar onderdeel van. De druk moet naar Feyenoord, de scheidsrechter en de knvb (want wat als het uit de hand loopt?) en weg bij de ploeg die juist het meest onder druk staat.
Het is aanhaken of afhaken voor de rijkste club van het land, de club met de hoogste transferinkomsten en uitgaven, de club met de grootste mond. De druk ligt bij hun, en wij moeten daar optimaal gebruik van maken.
Lijkt me logisch dat wij favoriet zijn omdat we bovenaan staan en thuis spelen.
Maar wil zeker niet zeggen dat we zomaar even makkelijk winnen.
De klassieker blijft nog steeds een wedstrijd op zich.
De logica van dhr. van der Ende dat er sprake van een verkeerde aanstelling is als er een fout gemaakt wordt lijkt de scheidsrechter's versie van scoreboard journalistiek. Op voorhand maakt het mij niet uit wie fluit als het maar één van de topscheidsrechters is. Feyenoord is groot en sterk genoeg dat de exacte scheidsrechter geen verschil maakt.
Iedereen weet toch dat gözübüyük en **** is en altijd pro 020 fluit
Misschien zit het moment met Cilessen ook nog in zijn achterhoofd.