rene-van-der-gijp

VK Sportphoto

Nieuws

“Hij liep de hele dag met het grote boek van Coen Moulijn"

Van de redactie

Rene van der Gijp was afgelopen zondag aanwezig in de Kuip tijdens het indrukwekkende eerbetoon aan Cor van der Gijp. In Vandaag Inside blikt hij kort terug op de laatste jaren van zijn oom. 

“De laatste zes jaren waren echt slecht. Eerst werd zijn vrouw dement. Daar ging Cor iedere dag naar toe. Toen zij overleden was, werd hij zelf dement”.

De voetbalanalist vertelt dat zijn zoon Dennis zich om Cor ontfermde. “Dennis is de laatste maanden dat hij in het thuishuis zat, altijd bij hem geweest. Want niemand mocht meer aan hem zitten, eten geven, drinken geven of inspuiten tegen z’n suiker. Dat moest Dennis dan elke dag voor hem doen”.

“Hij liep de hele dag rond met het grote boek van Coen Moulijn. Dan ging hij zitten en een beetje bladeren. Soms herkende hij zichzelf, de andere keer weer niet”.

René van der Gijp spreekt met respect over hoe hecht de spelers met elkaar waren. “In die 20-25 jaar dat ik op de verjaardag van Cor ben geweest, waren altijd al die spelers er. Coen Moulijn, Henk Schouten, Eddy Pieters Graafland, Gerard Kerkum, Frans Bouwmeester”.

Delen

Reacties

Dat waren nog eens tijden. Gewoon voetballers onderling, kleine wereld. Nu met alle social media zijn het meer popsterren dan sporters. Zo een Xavi Simons is een goede speler, maar hij zou zowat rijker zijn van sponsorgelden dan van hetgeen wat hij bij PSV krijgt. Maarja, luxe positie voor die jongens.