rene-van-der-gijp

VK Sportphoto

Nieuws

Van der Gijp: "Berghuis liet alles lekken via zijn vader"

Van de redactie

Dick Advocaat had in zijn periode bij Feyenoord geen goede verstandhouding met Steven Berghuis. Dat vertelt René van der Gijp bij het SBS6-programma De Oranjewinter.

Van der Gijp over Advocaat: “Die heeft zo’n grafhekel aan Berghuis. Berghuis liet alles lekken via zijn vader.”

Dat Advocaat naar buiten toe altijd correct blijft, wordt geprezen. Als het gaat over de bezetting op de flanken bij het Nederlands elftal: “En toch zegt hij (Advocaat, red.) heel lief: Hij kan Berghuis toch rechtsbuiten zetten?”, aldus Van der Gijp.

Dick Advocaat en Steven Berghuis werkten twee seizoenen samen bij Feyenoord. In 2021 vertrok Advocaat en werd bondscoach van Irak. Berghuis verkaste naar Ajax.

Delen

Reacties

Typisch staaltje 'Van der Gijp-gel*l'. Wat zou er dan allemaal zijn gelekt? Berghius raakte gefrustreerd omdat Advocaat bleef volharden in anti-voetbal ook toen duidelijk bleek dat geen resultaat opleverde: 22 verliespunten tegen lager geklasseerde ploegen.
Die frustratie was dus volkomen begrijpelijk. N.B. Berghuis was met 18 goals en 14 assists beslissend betrokken bij 50% van de doelpunten in het seizoen 20-21. De frustratie keerde zich soms ook tegen zichzelf en daarmee Feyenoord, denk aan de bekerwedstrijd tegen Heerenveen. Maar de schamele argumenten die de de Advocaat-fanclub hebben om te beweren dat Dickie Dick fatsoenlijke resultaten haalde met Feyenoord, hebben ze voor het grootste deel te danken Berghius.
Overigens had Advocaat gelijk dat een keuze voor Berghius i.p.v. Bergwijn een veel betere keuze zou zijn geweest tegen Argentinië. Dat dan weer wel......
Onacceptabel gedrag is onacceptabel, los van prestaties.
En over welk gedrag heb je het dan?
Je heb toch niet onder een steen gelegen kees?
Er lekt nu nog meer uit dan toentertijd..Met deze site als resultaat haha.
Lekken gebeurt altijd bij topclubs. Normaalste zaak van de wereld. Clubs als Chelsea, Rangers, Marseille hoor je er nooit over klagen.
Man man man, er is toch wel een verschil tussen inhoudelijk nieuws en roddel en achterklap.
Deze site publiceert gewoon accuraat de nieuwtjes van de club waar we van houden.
Ik heb liever dit dan een FR12 waar echt alle gossip op geplempt wordt zonder na te denken.
Overigens vind ik ook gewoon netjes dat de "donkere 6" nu ook al, ondanks de vele vraag ernaar, lang geheim wordt gehouden wegens de belangen van Feyenoord.