Jim Breeman Sports Photography Willem van Hanegem en Rinus Israel.

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Van Hanegem: "Die hele soap heeft iets met die jongen gedaan"

Van de redactie

Willem van Hanegem zag Feyenoord de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen teleurstellend gelijkspelen tegen Fortuna Sittard. De oer-Feyenoorder zegt dat de eerste speelronde voor een speler de meest vervelende is.

“Je zit er al een hele zomer tegenaan te hikken, je weet dat er gewonnen moet worden en vaak loopt het nog wat stroef. Als winnen niet is gelukt, zoals bij Feyenoord, dan zorgt dat meteen een week voor een knagend gevoel. Zeker als de tegenstander Fortuna Sittard was en er in de eigen Kuip is gespeeld”, aldus De Kromme in Algemeen Dagblad.

Van Hanegem zag een vervelende wedstrijd. “Allereerst de rode kaart voor Bart Nieuwkoop, die wat ongelukkig was. Dan het matige spel en die zwak fluitende arbiter Rob Dieperink die vooral bezig was om zijn baas in Zeist te laten zien dat hij niet geïmponeerd is door een volle Kuip. Zo werkt het daar hè, als je de Kuip aan kan, of de Arena, dan kun je verder als arbiter.”

Volgens het Feyenoordicoon moet de ploeg nu oppassen dat het de volgende wedstrijd tegen Sparta niet meteen weer verzaakt en dient Arne Slot vooral naar het middenveld te kijken. “Want daar ging weer veel mis. Te laag tempo, te veel balverlies, spelers die elkaar in de weg lopen en geen creativiteit. Gelukkig was Mats Wieffer er snel bij om aan te geven dat hij slecht speelt. Al kon hij ook moeilijk anders zeggen, de rest was ook slecht op Bijlow, Hancko en Paixao na.” 

Ook Geertruida vond Van Hanegem niet in goeden doen en denkt dat het afketsen van zijn transfer naar de Bundesliga daarmee te maken heeft. “Die zag RB Leipzig, de club waar hij miljonair had kunnen worden, zaterdag eventjes met 0-3 Bayern München overklassen. En dan speel je een dag later zelf 0-0 tegen Fortuna Sittard. Hij leek fysiek ook minder fris dan normaal, die hele soap heeft iets met die jongen gedaan.”

Van Hanegem vond het moment dat de supporters met een sjaal zwaaiden voor Gerard Meijer het hoogtepunt van de dag. “Een 88-jarige voormalig verzorger van de club zo laten weten dat je aan hem denkt, dat is toch wel bijzonder hoor.”

Delen

Reacties

Geen paniek, het kan en moet allemaal nog veel beter maar gezien de kwaliteiten die er zijn en nog gaan komen in combinatie met het vakmanschap van Arne gaat dit 100% leiden tot succes!
Zou Geertje niet allang miljonair zijn bij Feyenoord??
Ja Willem Wieffert was bijzonder slecht. Speelde zoals onze iIzeren Rinus ooit nog wel eens zei "met zijn voetbalschoenen nog in de schoenendoos aan "
@FTM gaat feyenoord nog een goede 10 halen voor in de basis los van ivanusec ?
Zal zeker wat met Geertruida hebben gedaan, maar dan nog was hij 1 van de beteren.
Middenveld heeft hij groot gelijk in, je mist daar gewoon kokcu en scymanski. Wie ook erg slordig was vandaag Hartman, die liet zich paar keer makkelijk aftroeven.
Iets zegt mij dat Wieffer en Zerrouki niet op hetzelfde moment op het veld moeten staan. Tenzij je een top nummer 10 hebt maar die hebben we niet. Waardoor je met 2 verdedigende middenvelders te weinig creeert. Heeft verder niks met de match van vandaag te maken die vooral werd bepaald door die rode kaart.
Hoe laat komt het aangekondigde bericht? Ik ben benieuwd, maar heb ook slaap haha. Ontopic: ik vond Geert vandaag een van de beteren. Blijft ontzettend zuur voor hem hoe het gelopen is.
Ik vond Geertruida juist wel een goede wedstrspelen, zeker na de gebeurtenissen van afgelopen week.
Ik snap wat Willem wil zeggen, maar Geertje is al miljonair, zeker sinds zijn laatste contractverlenging. Maar goed...
Dan snap je dus niet wat hij wil zeggen. Heeft helemaal niets met geld te maken.
Maar van Hanegem noemt het dus wel.
Tuurlijk alles draait om geld alleen supporters hebben clubliefde de spelers niet
Als je je kans ziet dat je voor een mooie club kan spelen en dan ziet dat ze meteen de eerste prijs pakken. En die kans dat je erheen kan is 99% zeker en je staat dan tegen dat suffe Fortuna, dan kan ik me voorstellen dat je er wel ff klaar mee bent. Hij heeft er vorig jaar het hele jaar gestaan dus je kan niets zeggen over zijn inzet, maar dit doet wat met je. En dat heeft niks met miljoenen te maken, gewoon een grote tegenslag
Ga bij die gasten altijd om geld bij hem zeker met ze moeizame contract verlengen constant in het verleden.
Zo suf was Fortuna niet !
Je moet *** met het mes tussen je tanden spelen !
Laten zien dat Leipzig het mis had ?
Nu ben je weer als ewn stel lamzakken begonnen zonder enige creativiteit
Dat zeg ik niet, maar Willem. Effe opletten.